Ogródeczek An-ki
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nelu- dzięki.Frezja i Hanna pachną bardzo słodko.
Aniu 11 -przecież Twoje zdjęcia to mistrzostwo.=,ale pochwałę przyjmuję.
Bogusia ja też kupuję róże i dlatego bardzo dokładnie czytam o tych konkurentkach,a Nela podrzuciła mi książkę "Róże -najpiękniejsze odmiany,sadzenie,rozmnażanie,cięcie,kompozycje ogrodowe autorówPeter Kiermeier i Thomas Proll.Przy każdej róży dokładny opis-kwiaty,pokrój,Zdrowie liści,Hodowca,Cechy szczególne-tym się kierowalam i wybrałam parę róż( rabatowe takie do 1 metra).
Aniu 11 -przecież Twoje zdjęcia to mistrzostwo.=,ale pochwałę przyjmuję.
Bogusia ja też kupuję róże i dlatego bardzo dokładnie czytam o tych konkurentkach,a Nela podrzuciła mi książkę "Róże -najpiękniejsze odmiany,sadzenie,rozmnażanie,cięcie,kompozycje ogrodowe autorówPeter Kiermeier i Thomas Proll.Przy każdej róży dokładny opis-kwiaty,pokrój,Zdrowie liści,Hodowca,Cechy szczególne-tym się kierowalam i wybrałam parę róż( rabatowe takie do 1 metra).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu to miałaś ułatwione zadanie...an-ka pisze: Bogusia ja też kupuję róże i dlatego bardzo dokładnie czytam o tych konkurentkach,a Nela podrzuciła mi książkę "Róże -najpiękniejsze odmiany,sadzenie,rozmnażanie,cięcie,kompozycje ogrodowe autorówPeter Kiermeier i Thomas Proll.Przy każdej róży dokładny opis-kwiaty,pokrój,Zdrowie liści,Hodowca,Cechy szczególne-tym się kierowalam i wybrałam parę róż( rabatowe takie do 1 metra).
Ja podglądam i podczytuję opinie forumowiczek,
i mam nadzieję że też uda mi się coś sensownego wybrać.
Gabrysiu literatura literaturą ale opinia forumek,które róże hodują dłuższy czas ,jest nieoceniona.Tam też szukam inspiracji.
Jadziu myślę,że książka jest osiągalna,bo Nela(alionuszka)dostała ją w prezencie.
Przedstawiam jednego przedstawiciela rodzinki kosowej,który dokładnie zas..... mi taras wcinając winogrona.

Ptaszysko pięknie pozowało do fotki.Mam 3 młode kosy- ten jest najodważniejszy,właściwie ucieka tylko wtedy,gdy zbliżę sie na 30cm.Zeby tak nie paskudziły,uwielbiałabym je jeszcze bardziej.
Jadziu myślę,że książka jest osiągalna,bo Nela(alionuszka)dostała ją w prezencie.
Przedstawiam jednego przedstawiciela rodzinki kosowej,który dokładnie zas..... mi taras wcinając winogrona.

Ptaszysko pięknie pozowało do fotki.Mam 3 młode kosy- ten jest najodważniejszy,właściwie ucieka tylko wtedy,gdy zbliżę sie na 30cm.Zeby tak nie paskudziły,uwielbiałabym je jeszcze bardziej.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzeczywiście drozd pięknie Ci pozował,szelma jeden,w ogóle się nie przestraszył.Dopóki winogrona wiszą ,będziesz miała nieproszonych gości
Nie pozostaje Ci nic innego jak zaprzyjaźnić się z ptaszyną.

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Jadziu myślę,że ptaki takie lubią.kwasiory i twarde.Bardzo brudzą taras a odchody mają kolor fioletowy i trudno go zmyć.Nawet stół sobie upodobały małe bestie.Ale nic to w porównaniu z ich śpiewem,on wszystko wynagradza.
Pomyślnego polowania na książkę.
Nelu wkopane już nowe roślinki?Moje już w ziemi.
Ta róża jest niesamowita-jak kwitnie(po raz drugi) to całym bukietem,wygląda oszałamiająco-to Rothenburg

Powojnik NN

Pomyślnego polowania na książkę.
Nelu wkopane już nowe roślinki?Moje już w ziemi.
Ta róża jest niesamowita-jak kwitnie(po raz drugi) to całym bukietem,wygląda oszałamiająco-to Rothenburg

Powojnik NN

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu właśnie doczytałam u Grażynki, że jesteś z Pszczyny, przepiękne miasto, strasznie je lubię i mam tam brata z rodzinką
Twoja Rothenburg powaliła mnie na kolana , jest bajeczna, naprawdę wygląda jaki wielki pięknie ułożony bukiet kwiatów, tylko podsadzic ją gipsówką i gotowe, nawet kokardy nie trzeba
Pozostałe różyczki równie piękne i takie zdrowiutkie, bez śladu plamistości
która niestety u mnie już się pojawiła 

Twoja Rothenburg powaliła mnie na kolana , jest bajeczna, naprawdę wygląda jaki wielki pięknie ułożony bukiet kwiatów, tylko podsadzic ją gipsówką i gotowe, nawet kokardy nie trzeba

Dziękuję Agnieszko za odwiedziny i cieszę się,że różyca ,tak jak mnie,podoba Ci się.Twój ogród zwiedzilam,jest piękny,kolorowy i zadbany.Czrna plamistość i moje róże dosięga,tylko obrywam liście i je niszczę.Jeśli masz krewnych w Pszczynie to pewnie kiedyś nas odwiedzisz - zapraszamy(Gagawi i ja).
Izunia rano przystawię kichawkę i odpowiem.
Izunia rano przystawię kichawkę i odpowiem.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Bogusiu,jest różyca młoda,kupiona w czerwcu w Dankowicach,Byłyśmy z Nelą przedwczoraj,ale róż ,które by się podobały nie było.Rothenburg ma 2 kwitnienie i jak widać równie obfite jak za pierwszym razem.Obserwuję teraz jak długo trzyma kwiaty.Po przekwitnięciu złożę raport.
Rano zaskoczył mnie widok z okna,oczekiwałam czerwonego a tu kwitnie tygryska w innym kolorze-też piękna:

w cieniu mojej osoby a drugie w pełnym porannym słońcu

Ketmia rośnie pod czereśnią i słońca jest trochę za mało,ale i tak ładnie kwitnie.

Rano zaskoczył mnie widok z okna,oczekiwałam czerwonego a tu kwitnie tygryska w innym kolorze-też piękna:

w cieniu mojej osoby a drugie w pełnym porannym słońcu

Ketmia rośnie pod czereśnią i słońca jest trochę za mało,ale i tak ładnie kwitnie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.