Wszystko było ok, aż nagle liście uschły i okazało się, co się okazało,już chyba wiem, jakie podłe zwierzę za tym stoi, tuż obok odkryłam tuneliki pewnie nornicy, przy pozostałych żywych i zdrowych posypię jakimś środkiem odstraszającym...
Bardzo ciekawy wątek , żurawki sa prześliczne sama mam 3 sztuki ;)ale mam pytanie odnośnie żurawek czy można kupić gdzieś nasionka?
marzą mi się SILVER INDIANA i STOPLIGHT.
z góry dziękuję za informacje
'Marmalade' jest jedną z najbardziej zmiennych kolorystycznie żurawek - w zależności od pory roku oczywiści. Polecam gorąco 'Pinot Gris' - to dopiero jest kameleon! A w półcieniu ma zabarwienie, którego nie posiada żadna inna żurawka!
To nowinki amerykańskie i na razie są niedostępne w Europie - myślę że gdzieś za 2 lata dopiero da radę je dostać:(
Generalnie wszystko w rękach szkółkarzy, w tym roku np Plantpol nas pozytywnie zaskoczył i ściągnął naprawdę sporo ładnych nowości!
Peach flambe sadzona była zeszłej wiosny i szybciutko stworzyła dorodna kępkę, rośnie w pełnym słońcu na glebie piaszczystej, przepuszczalnej.
Marmalade rośnie na skalniaku w podłożu wapiennym, wystawa płd-wsch.
Piotrze ale masz nowości wszystkie są śliczne!
Gdy zakładałam ogród , to zastanawiałam się co ja posadzę bo taki wielki , a teraz jak widzę wszystkie te wspaniałości na forum, to stwierdziłam ,że mam za mały ogród....
WItajcie. Nie znalazlam innego watku (czynnego) o zurawkach wiec zadam tu pytanie. Czy teraz moge podzielic swoje zurawki i czy te mlode posadzic od razu na miejsce stale czy najpierw do donicy?