Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ASIU milego dnia . Fajny brzozowy zagajnik . Tylko jeszcze brakuje grzybków .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Asiu, dziękuję za brzozy :lol: bardzo mi się przydały, przytuliłam się do ich białej kory i od razu poczułam przypływ energii :lol: . Te brzozy i sosny to moje marzenie... ciekawe za ile lat mój brzozownik taki będzie :roll: myślę, że co najmniej 10 lat musi upłynąć :roll: A cięcie wykonałaś profesjonalne :wink:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Asiu widoczek super i będę się powtarzać i ta przestrzeń,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Witam wszystkich odwiedzających mój ogródek

Dalu, masz rację brzozy są urocze ale tylko ten kto je ma(w większej ilości wie jakie to śmieciuszki), wiosną gubią liście te które jeszcze zostały z ubiegłej jesieni, latem na bieżąco(szczególnie po deszczu czy wietrze), a jesienią to już na całego, codzienne grabienie :(

Ido witam Cię serdecznie, też ubolewam, że grzybów brak(był jeden cały robaczywy :) )

Masz rację Gosiu, nieraz wystarczy posadzić rośliny o kolorowych liściach- berberysy, tawuły, pęcherznice.
Ale jak się na spaceruje po Waszych ogrodach, oczy nacieszę tymi barwami to też tak chcę :wink:
Zresztą jakoś z wiekiem to przychodzi, człowiek staje się sentymentalny, wracają wspomnienia babcinych malw, floksów, piwonii :D

Witaj Aga dobrze się się odezwałaś, gdzieś zapodział mi się twój wątek

Witaj Jadziu, muszę pamiętać tego roku roku obierki od grzybów wyrzucać po brzozy(ktoś mi mówił, że tą metodą można się grzybów doczekać :?: )

Gosiu myślę, że się doczekasz prędzej niż myślisz, brzozy szybko rosną. Cięcie wiosną do poprawki :wink:

Pozdrawiam wszystkich w ten naprawdę uroczy dzień(słoneczko, lekki wiaterek, chwilo trwaj)
Aśka
Zapraszam
Aśka68
500p
500p

Post »

Asiu przestrzeń to my mamy chyba podobną, tylko u Ciebie wszystko ładnie rozplanowane, u mnie to taki żywioł :wink:
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Asiu - cieszę się bardzo, że pokazujesz swój ogród.

Pooglądałam i powzdychałam - masz to, czego ja nie mam i nigdy mieć nie będę - brzozowy lasek.
U mnie za mało miejsca, ale chętnie podziwiam u innych. Nie mam też drzew, które niesamowicie dodają ogrodom wdzięku.

Zawsze niestety jest coś za coś - Ty narzekasz na kiepską ziemię, ja na brak cienia.

Na pewno będę zaglądać, bo prócz brzóz i sosen, masz też pięknie urządzone rabatki :)

Za taki widok z tarasu dałabym dużo. Ha! Za sam taras bym dała ;)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Aśka68
500p
500p

Post »

Marto, dziękuję za wizytę.
Rzeczywiście duże drzewa, szczególnie brzozy są urzekające(chociaż i nie pozbawione wad :wink: )

Mnie ostatnio urzekły też zawilce, niby takie niepozorne kwiatki a maja jakiś urok w sobie, do tego dobrze czują się w cieniu :D (a tego u mnie nie brakuje) .
Wsadziłam dwa biały i różowy i wsiadam na rower i pędzę po jeszcze dwa.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio kupiłam też 2 żurawki i jeżówkę(trochę dziwna dla mnie takie ma przystrzyżone płatki)
Obrazek Obrazek Obrazek
Aśka
Zapraszam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witaj Asiu, zawilce obowiązkowo muszą być w ogrodzie cienistym, po kilku latach jak są piękne kępy to jest dopiero widok. :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Asiu - Twój cień to idealne miejsce dla zawilców i żurawek :D u mnie go jak na lekarstwo, niestety, więc tylko kilka sztuk ma szansę... :roll:
e-genia właśnie założyła piękne żurawkowisko - u Ciebie też chyba takie by się udało...

Tylko ostrożnie pędź na tym rowerze, bo kwiatki nie przeżyją :wink: ...mój brat kiedyś wiózł na rowerze w-zetki, to można je było jeść tylko łyżką ze wspólnej michy... a kwiatki... :roll:
:lol: :lol: :lol:
Aśka68
500p
500p

Post »

Może Iga doradzisz co by można jeszcze do cienia?.

W tej cienistej stronie mam: rh, azalie, hortensje, trzmieliny, hosty, żurawki, jeżówki, barwinki, tawuły, rodgrezję, parzydło.
Zależało by mi na bylinach(tam się wkopać trudno, a byliny zawsze jednak mniejszej dziury wymagają)
Dobrze, że ogród z tyłu bo jakby mnie sąsiedzi z tą siekierka jak latam przy wsadzaniu stale widzieli, to wezwanie policji pewne, albo co najmniej karetki :lol:

Małgosiu na rowerze pędziłam jak głupia na próżno, wczoraj wszystkie zawilce zostały sprzedane :cry:
Muszę jutro obdzwonić innych ogrodników.
Jazdę z roślinkami na rowerze mam opanowaną, gorzej z miejscem. Chociaż i to ma dobre strony. Za dużo kupić nie można, samochodem to zawsze są inne pokusy. Rowerem można się skusić na 2-3 małe doniczki lub 1 dużą
:P

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13

Post »

Przepiękny ogród, zawsze marzyły mi się takie duże drzewa na działce. A brzozy do tego są takie malownicze! :)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mnie też marzą się zawilce...... :lol:
cudne masz te żurawki i jeżówki :lol: ślicznie wyglądają w Twoim leśnym prawie ogrodzie.....a gdzie prawie :wink: Leśnym :D
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
elka1606
100p
100p
Od: 22 paź 2008, o 11:28

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam ,ale jak zwykle jest tu pięknie :)
narobiłas mi ochoty na te piękne żurawki ,
bo ich jeszcze nie mam ,a to dlatego ,że mam problem z cieniem ,
ale spróbuję posadzić pod jakimś drzewem :wink:
Serdecznie pozdrawiam :D
Pozdrawiam -Ela
Mój ogród
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aśka68 pisze:Może Iga doradzisz co by można jeszcze do cienia?.

W tej cienistej stronie mam: rh, azalie, hortensje, trzmieliny, hosty, żurawki, jeżówki, barwinki, tawuły, rodgrezję, parzydło.
Zależało by mi na bylinach(tam się wkopać trudno, a byliny zawsze jednak mniejszej dziury wymagają)

Pozdrawiam

Asiu,
to już możesz zabierać z tamtej cienistej rabaty jeżówki, z mojej wiedzy wynika , że są to roślinki do słońca. :lol:
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ta druga żurawka ,czy to MIDNIGHT ROSE :?:
Obie piękne ,jak wszystko w twoim leśnym ogrodzie .
Widok z tarasu :shock: :shock: :shock: olśniewający . :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”