Ojj - troszke zaniedbania w moim wątku. Aniu - fakt tamte burze mnie ominęły szczęśliwie - a na dzisiejszą noc i jutro zapowiadają kolejne.
Jaka ty jesteś szczęśliwa, że przynajmniej o tym nie musisz myśleć.
Reniu teraz ja trafiłem do Ciebie , ależ Ty masz przepiękne roślinki , urzekł mnie urodą hibiskus w formie drzewka, jak ta
kompozycja wspaniale wygląda, połączenie dwóch kolorów- super . Muszę i ja się postarać formować różę chińską na
drzewko. Reniu Twoja pelargonia zielono - biała jest jeszcze ładniejsza od mojej .
No i nareszcie się doczekałam...
Reniu, różą chińska cudna, już Ci chyba to raz mówiłam, ale warto to powtórzyć.
No i zaciekawiła mnie ta hortensja... co to za odmiana ?
Adaś - tyle pochwał - tak na sam początek?
Fakt, z hibiskusa jestem dumna - tymbardziej, że udalo mi się tego i jeszcze dwa inne kwitnące na czerwono o pełnych kwiatach wyhodować sama od szczepki takiej chyba 10 cm.
A co do pelargonii to mnie się wydaje, że jednak twoja pelargonia zdecydowanie ładniejsza od mojej.
Tak to jest - zawsze podoba nam się to czego nie mamy.
Gabrysia tak - nareszcie coś się w moim wątku ruszyło.
Ja już z natury jestem chyba taka niesystematyczna - (na na poważnie to zmiana systemu w komputerze i ciężko było sie pozbierać).
A jak chodzi o hortensję - to nie wiem co to za odmiana, ale ona ma dwukolorowe liście - takie zielono-białe i miała podobno kwitnąć na biało, a tu nieprzewidywalnie zakwitła w tym roku pierwszy raz i ma kwiatki niebieskie - z czego nie powiem, żebym się nie cieszyła.
Gabrysia - standard - nie znam żadnych nazw swoich roślin - dla mnie róża to róża, hortensja to hortensja i ciesze się widokiem ich kwiatków.
Natomiast was szczerze podziwiam, kiedy operujecie konkretnymi nazwami.
Reniu, nie musisz się przejmować że nie znasz wszystkich roślin i ich odmian.
Ja też nie wiem wszystkiego, bo to byłoby niemożliwe do zapamiętania.
Znam te rośliny które mam, i trochę innych, ale nie wszystkie...
Tak Gabrysia, ty nie wiesz wszystkiego - ale zobacz iloma nazwami odmian ty operujesz.
Ja nie mogę się do tego zebrać co by swoje zidentyfikować i po prostu zapisać.
Przecież to ułatwia dbanie i pielęgnowanie o poszczególne rośliny - prawda?
Ze mnie w tym względzie "ciężki Jan" - ale zostawię sobie to zadanie do odrobienia na zimę.
Reniu śliczne foteczki
Najbardziej podoba mi się hortensja-ma ciekawe,ładne listeczki I róża chińska Cudna Czy ja dobrze widzę?Ona ma jeszcze mnóstwo pąków Ale będzie widok