Róże w moim ogrodzie

Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu ta różowa NN jest ładna i obficie kwitnie co roku,już ma pełno pąków na drugie kwitnienie,właśnie to drugie jest obfitsze zawsze :D .Nie wiem czy Ci się uda kupić Impresję,ale próbuj :wink: .U mnie ten pęd kwitnący jest wysoki ok 90 cm,ale inne pędy są krótkie i też mają paki,pachnie,ale patrząc na te piękne kolory zapomina się o zapachu :D

Ostatnio mnie ciekawi ta ,nie wiem jak będzie się zachowywać jako pnąca,mam ja od wiosny,ale podoba mi się jej pokrój choć to maleństwo jeszcze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta jakoś słabo rośnie,miejsce jej nie odpowiada,za dużo cienia chyba,na młodych listkach biały nalot był :evil:

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Czy Climbing Waltzlime to róża pnąca i pachnąca i czy kolorem nie przypomina Sisi.
Czy mam rozumieć że impresje nie kupiłaś w Polsce?
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu Impresję kupiła mi Gosia (Deirde) w tamtym roku w Rosarium,jak wiele innych.pisała,że ją wycofują z sprzedaży ,więc tu tkwi problem :cry: .
Mam Waltztime jako krzak do 1m powinna rosnąć,ale tegoroczna,więc na razie nie mogę nic powiedzieć.Mam też Climbing Waltztime czyli pnącą ,o którą pytasz.kolor trochę się różni od Sissi,może się zbiegną z kwitnięciem,więc porównam na żywo.Czy ona pachnie :shock: ,zapomniałam powąchać :oops: ,zaraz to zrobię :D .Jest to zakup supermarketowy ,tegoroczny,więc też nie wiele o niej wiem,ale z tego co kupiłam (taka bidota była) to ładnie rośnie :D ,aha , ta pnąca ma dużo mniejsze kwiaty jak Sissi,a Walztime krzak ma bardzo duże kwiaty.
Porównaj :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINKO SISI jest bardziej sina a CLIMBING przechodzi bardziej w róż . Gdybym miała wybierac wybrała bym Climbing chociaż na Sisi też nie powiedziała bym NIE . Ona jest podobna do DE GALEA kolorem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dla mnie wszystkie 3 są piękne lubię takie kolory a jak jeszcze
pachną to już wcale nie ma o czym mówić.Sisi mam, pnącą też mam lecz nazywa
się D.W Drigolte kupiłam ją w tym roku miała jeden kwiat i na razie nic.Zrobiłam
tylko zdjęcie jak była w pączku później padało i nie udało mi się ją zrobić w rozkwicie.
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu wszystkie podobne te niby niebieskie,są niewielkie różnice ,ładne są już :D

Danusiu
Climbing pachnie i to jak :shock: ,podobnie do Sissi,troszkę może mniej intensywnie :?: .W pełni rozkwitu wygląda mniej ciekawie od tamtych :wink: .Drigolte nie znam.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te sine róże - Halinko jak podoba Ci się Biały Walc? Rośną nowe pędy u Ciebie? Byłam dzisiaj w szkółce, mają jeszcze kilka sztuk Impresji. Kupiłam sobie róże podobną do Edena na pniu, jak zakwitnie to pokaże zdjęcia i co ciekawe mieli Chopina na pniu, klient z Niemiec zażyczył sobie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

HALINKO powiedz mi czy można samemu sobie wychodowac różyczkę pienną . Mam taki zamiar poeksperymentować . Urosła fajna nowa odnoga i postawiłam obok niej patyk a u góry ma fajny pióropusz . Poobrywałam wszystkie boczne przyrosty . Czy mam szanse zrobić z niej pienną ?Kliknę Ci zdjęcie .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Biały Walc bardzo mi się podoba,jego duże kwiaty i ładny ich kształt,dość obficie u mnie kwitł i na razie ma malutkie przyrosty.Co do impresji to dużo dziewczyn chciało,czy mogą na Ciebie liczyć :?: .Ciekawa jestem jak wygląda ta Twoja kupiona na pniu :?: .Chopin na pniu musi być ciekawy,ale ja białych już na razie nie będę kupować,zresztą miejsca nie mam ,na każdą roślinę nową muszę się dobrze głowić gdzie posadzić,a muszę sporo swoich przesadzić i mam problem.Mam miejsce przy kratkach na pnące ,może ze 2 :?: i to wszystko :cry: .

Jadziu nie mam pojęcia,pnące kupowałam i wiem,że one są szczepione na innych podkładach,ale próbuj ,zobaczymy co uzyskasz :?: .Tylko z dołu róża też będzie odbijać :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko - Impresji mieli może z 6 sztuk, jak ktoś będzie chciał to zawsze jadąc po drodze można wstąpić i kupić. U mnie dołożyłam fotkę tej róży którą kupiłam, co do Chopina na pniu - to za szybko rosnąca róża by utrzymać się na pniu.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu o tym samym pomyślałam co do Chopina,że może na pień może nie dać rady sobie :roll: .Zaraz lecę zobaczyć Twoją :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko Climbing nawet w pełnym rozkwicie jest ładny bardzo lubię
te odcienie.Dzisiaj dostałam róże z Rosarium 5 sztuk. Mary Rose, Charles Austin,
Louise Odier, Rhapsody in Blue, Tuscany.Jednak nie są to zbyt ładne krzaki.
Obawiam się że już w tym roku nie zakwitną.
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu ja też lubię takie kolorki róż,dlatego mam 3 :D .Jeśli chodzi o krzaczki róż z Rosarium,to jeśli je odpowiednio posadzisz do gruntu,to ruszą i nie będą tak źle wyglądały ,czy zakwitną :?: ,zobaczymy.Z tych "brzydkich " krzaczków często wyrastają na prawdę piękności,oby tylko były zdrowe :wink:

Impresja kwitnie na całego :D ,traci swoją żółtość na korzyść różu :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na tym 1 pędzie Piruette ma 30 pąków :shock:

Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko ja mam jedną w pączku żółto różowa później przebarwia się na biało
różowo.Zobacz oczywiście jest NN dla mnie jest ładna chociaż bezimienna.
Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu to nie będzie czasami Handel,u mnie ona w pąku też ma żółtawy kolor,musiałabym więcej jej fotek zobaczyć :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”