Moje skarby AXELA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

STORCZYKOWA naprawdę nie rozumiem twojego myślenia, u wszystkich rośnie a tylko u Ciebie ma paść.
ja zamówiłam ponad miesiąc temu Rhynchostylis coelestis i vandopsis teraz mają po jednym listku więcej i wypuściły po dwa korzonki. żadna filozofia... :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

może bym sobie nawet kupiła taką sadzonkę (choć i tak pewnie by uschła, bo musiałaby stać na parapecie), ale R. mi na pewno nie pozwolą. a ten Phal. to moje marzenie...
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

to opłaca Ci sie kupować na wystawie? ja nigdy jeszcze nie byłam na wystawie i raczej nie mogłabym sobie pozwolić na kwiatka za 100zł.. :roll: dlatego kupuję maluchy a przy tym więcej radości.
dlaczego miałoby uschnąć? po to ma sphagnum żeby było wilgotne.
masz 15 lat a zachowujesz jakbyś miała 10, ja w twoim wieku pracowałam i miałam z 200zl miesięcznie, do tego głowa była pełna pomysłów żeby zrobić coś z niczego... nie patrzyłam co i rusz na rodziców, zresztą w tym wieku jeżdziłam ze swoim obecnym chłopakiem na pierwsze wakacje nad morze :)
są wakacje, zarób pieniążki i zamów na allegro. :roll:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ale będzie piękność :shock: trzymam kciuki żeby Ci ładnie rósł, na pewno poradzisz sobie :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

axela pisze:to opłaca Ci sie kupować na wystawie? ja nigdy jeszcze nie byłam na wystawie i raczej nie mogłabym sobie pozwolić na kwiatka za 100zł.. :roll: dlatego kupuję maluchy a przy tym więcej radości.
dlaczego miałoby uschnąć? po to ma sphagnum żeby było wilgotne.
masz 15 lat a zachowujesz jakbyś miała 10, ja w twoim wieku pracowałam i miałam z 200zl miesięcznie, do tego głowa była pełna pomysłów żeby zrobić coś z niczego... nie patrzyłam co i rusz na rodziców, zresztą w tym wieku jeżdziłam ze swoim obecnym chłopakiem na pierwsze wakacje nad morze :)
są wakacje, zarób pieniążki i zamów na allegro. :roll:
nie 15 tylko 16! a żadna praca, którą może mieć osoba w moim wieku, mi nie pasuje. a na wystawach nie ma za wiele botanicznych, nie mówiąc już o hybrydach pierwszorzędowych. zwykłe hybrydy są tylko trochę droższe niż w sklepie i jest trochę większy wybór. a sadzonki wolą być w orchidarium lub w czymś podobnym, a ja nie mam ani orchidarium ani nawet plastikowego pudełka, w którym mogłabym sadzonkę trzymać. wszystkie storczyki doniczkowe traktuję tak samo, obojętnie, czy to Phal. czy Dendrobium (ale nie mam nic innego prócz Phal. i V.).
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Axela tak to jest jak rodzice sobie wychowają pasożyta :)

Na rozładowanie: Shakin' Dudi - Auuu Sza La La La
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

volcowitch pisze:Axela tak to jest jak rodzice sobie wychowają pasożyta :)

Na rozładowanie: Shakin' Dudi - Auuu Sza La La La
ty to wszędzie musisz wcisnąć swoje posty. ciągle się wtrącasz i obrażasz.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

Shakin' Dudi - Auuu Sza La La La utwór w sam raz :D

STORCZYKOWA ja wiem że to nie ten temat i nie mam prawa oceniać ale uwierz mi nie pomoże Ci takie podejście w życiu.
jest wiele sposobów aby zarobić ja np. sprzedawałam konwalie które mama pomagała mi przygotować( zysk w ciągu 3-4godz to około 80zl), tulipany (około 100zl) wszystko było sadzone na działce. do tego roznosiłam ulotki 2 razy w miesiącu.
teraz jest jeszcze więcej możliwości bo jest internet, wystarczy allegro i można posprzedawać trochę swoich prac i nadmiar storczyków.
żadna filozofia naprawdę....
wystarczy chcieć i mieć pomysł...
ja nie mam ani orchidarium ani nawet plastikowego pudełka
proszę Cię nie żartuj.. zajrzyj sobie na poprzednie strony z czego zrobiłam przedszkole. Ludzie wyrzucają różne rzeczy, popytaj po znajomych, w rodzinie, sąsiadów. POMYSŁ to się liczy a nie tylko kasa żeby kupić.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

axela pisze:Shakin' Dudi - Auuu Sza La La La utwór w sam raz :D

STORCZYKOWA ja wiem że to nie ten temat i nie mam prawa oceniać ale uwierz mi nie pomoże Ci takie podejście w życiu.
jest wiele sposobów aby zarobić ja np. sprzedawałam konwalie które mama pomagała mi przygotować( zysk w ciągu 3-4godz to około 80zl), tulipany (około 100zl) wszystko było sadzone na działce. do tego roznosiłam ulotki 2 razy w miesiącu.
teraz jest jeszcze więcej możliwości bo jest internet, wystarczy allegro i można posprzedawać trochę swoich prac i nadmiar storczyków.
żadna filozofia naprawdę....
wystarczy chcieć i mieć pomysł...
ale u mnie nie ma gdzie znaleźć pracy choćbym chciała... nie mam na tyle tulipanów, by sprzedawać. pisząc "posprzedawać trochę prac" masz na myśli rysunki? ale nikt rysunku nie kupi. robionych na szydełku pokrowców na słoiki też nie. jak będę dorosła, może prędzej znajdę sobie pracę (o ile mnie w ogóle gdzieś przyjmą) , ale teraz to raczej nie. co do sadzonek, nigdy nie miałam, więc bałabym się, że mi padnie. a moich wymarzonych odmian nie ma ani na wystawach ani w internecie. ale odkąd się przekonałam, że botaniczne są bardzo chorowite, trochę mi się odechciało.
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Axela nie wdawaj sie w polemikę bo 4 strony Ci zejdzie w twoim wątku na tłumaczenie, a z jej strony na mówienie czego to nie ma i co by chciała nic nie robiąc i nie dając nic od siebie. Temat wielokrotnie przerabiany. Takie gadanie o niczym w kółko :wink:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Axela pozwoliłam sobie obejrzeć Twoje storczyki od pierwszej strony,spodobały mi się strasznie a najbardziej Vandy a szczególnie ta która ma przy sobie maleństwa,ojej co to za piękny widok ;:111
No i powtórzę się że robisz śliczne zdjęcia :lol:
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

ascocentrum miniatum otworzyło pierwsze kwiatki :)
w słoneczku mienią się złotym brokatem :) drobniutkie ale urocze :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przeurocze ;:111 ;:111 ;:111 A tego pięknego kwiecia to widzę,że dopiero początek.Czy ty je trzymasz w pełnym słońcu :?:
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p

Post »

dziękuję w imieniu ascocentrum :)
nie, słońce mam tylko do 11-12 na balkonie a jak przeschną korzonki po kąpaniu to zabieram je do domku.
to dopiero początek bo pączki dojrzewają. szkoda że są takie drobniutkie ale jak cały kwiatostan się rozwinie to myślę że dopiero będzie efekt.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne Ascocentrum! :shock: Te kwiatuszki w słoneczku cudownie wyglądają i w dodatku jeszcze tyle ich będzie! Ach... :roll: :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”