Irlandzki Ogrod Ani.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;:2 Dziś słoneczko pięknie świeci od rana ;:26

AniuDS ja nie przygadałam i sam zaczął piec... :lol: :shock: :shock: Nadal jestem w szoku :lol: :lol:
An-ka trawnik tak ładnie wygląda z daleka..z bliska już troszkę gorzej :( Do mnie kret na pewno nie przyjdzie..nie przekopał by się przez tą glinę :lol:
Dawid no niestety nie wolno brać..można tylko podziwiać :roll: Zrobiłeś jakieś foteczki tych pięknych roślinek?
Piterek były od 20-30 euro..jak dla mnie drogo :roll: Tą którą mam kupiłam za 6 euro :roll:
Mona dziękuję :oops: Tak jak pisałam trawnik z bliska wygląda mniej ciekawie :roll:
Felu cudok nazywa się Euphorbia lactea.To sukulent.a propos cen zgadzam się z Tobą..niedługo będę w Polsce to będę miała okazje porównać ceny :roll:
Co do paproci to takie dosyć duże kosztują od 100-300 Euro..niby to tylko tydzień pracy..ale na razie mam inne wydatki..:roll: może w przyszłym roku sobie kupię :D
Czytałam,że lubią cień czyli po lewej stronie ogródka musiałabym je posadzić.. :roll: Tylko w którym miejscu :roll: :?

Dodaje kilka deszczowych foteczek. :roll:
Miniaturka:

Obrazek
Obrazek

Lilia gigant-jest najwyższa z wszystkich,które mam i ma największe kwiaty :shock:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bratki:

Obrazek
Obrazek

Róże pnące mają dwa razy więcej pąków niż poprzednio :shock:

Obrazek

Hortensja:

Obrazek

Pozdrawiam Ania.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Pięknie :!:

Ps. nie zrobiłem foteczek tych roślin bo baterie w aparacie się rozładowały :cry:
Awatar użytkownika
fiołek-7
200p
200p
Od: 10 lip 2009, o 15:01
Kontakt:

Post »

Aniu - przeglądnęłam dzisiaj cały Twój wątek - masz śliczne kwiaty i wzorcowy trawnik - widać ile pracy włożyłaś w swój nieduży ogródek ;:63

Ogromnie podobają mi się Twoje lilie :) Ja też dopiero tej wiosny zakłożyłam swój ogród i chyba teraz poszukam do niego lilii - tak pięknie kwitną u Ciebie i pewnie równie pięknie pachną.
Oby tak dalej :)
Pozdrawiam serdecznie :) - Alexandra
Róże Alexandry
"..Nie wolno zgadzać się na pełzanie, gdy czujemy potrzebę latania..."Helen Keller
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

piękne kwiaty!

Aniu, a nawozisz go czasem? w sezonie to i co miesiąc należy trawnik podsypać
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Ładnie wyglądają kwiaty takie z kroplami deszczu.
Może pokarzesz fotki ze stolicy chętnie zobaczę. :D
No a coś wiem na temat nowo otwieranych centrów handlowych.
Jak Ikea u mnie otwierali to też był koszmar ale otwarcie centrum
handlowego Silesia city center to była dopiero apokalipsa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dawidbanan
---

Post »

Aniu pamiętasz jak pisałaś u siebie że orzeszki nie chciały kiełkować bo były do dołu kiełkami, to ja moje przed chwilą z ciekawości wykopałem z doniczki i wszystkie były równo tylko jeden był do dołu kiełkiem :P Wszystkie wykiełkowały...Czekam aż wybiją się na powierzchnię bo na razie kiełki są pod ziemią, i ich nie widać...Pokaż zdjęcie swojego orzeszka :D
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedzinki ;:12
Fiołku Witam Cię serdecznie w moim ogródeczku ;:79 Dziękuję za miłe słowa i pochwały :oops: :oops:
Lilie cudnie pachną i mają piękne kwiaty :roll: na pewno posadzę ich jeszcze sporo na jesień :wink: Polecam :D
Mona Dziękuję :oops: jeszcze nie nawoziłam :oops: :oops: Ogólnie nic się nie dzieje,tylko sporo chwastów :evil: We wrześniu przed wyjazdem na wakacje zamierzam posypać..chcę kupić taki preparat 4 w 1,zwalcza chwasty i nawozi trawę :roll:
Krzysiu fotki ze stolicy dodałam już kiedyś w wątku o Irlandii,nie wiem czy widziałeś? :roll:
Mam tylko dwie z ostaniej wycieczki..niezbyt ciekawe.. :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

Co do Ikei to pojechałam dwa tygodnie po otwarciu..i ciągle były takie tłumy :shock: :shock: Przed wejściem widziałam jak ludzie wywozili tyle rzeczy w wózkach :shock: :shock: myślałam,że tam za darmo to wszysto rozdają :lol: A w sklepie masakra..przejść się nie dało..korki :shock: :lol: Ludziska siedzieli na tych wszystkich kanapach jak u siebie w domu :shock: :lol:

Dawidku dziękuję Ci za odwiedzinki :D :D już odpisałam u Ciebie w tej sprawie :wink:
Oto orzeszek..druga fotka dzisiejsza :wink:

Obrazek[/quote]
Obrazek
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ania podpatrzyłam, że kupiłaś strelicje - cudna.
Ja mam małą sadzonkę - zresztą wyhodowałam ją z nasionka, ale nie mogę jakoś utrafić chyba z nawożeniem.
Tak słabiutko u mnie rośnie - ma już drugi rok i zaledwie 4 marne listki.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
dawidbanan
---

Post »

Pięknie rośnie orzeszek :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam Aniu, piękny spacerek sobie zrobiłam przed spankiem. Śliczne kwiaty. A lilia jest ..... niesamowita, przepiękna, cudowna. pa stasia ;:79
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Witaj Aniu - widzę że wszystkie Irlandzkie ogrody są do siebie podobne kształtem :lol: Mój syn mieszkał 4 lata w Irlandii w Droghedzie, a pracował w Dublinie.

Wpadłam spytać, jak taki orzeszek wyglada jak jest jeszcze większy :lol: taki dorosły orzeszek co może już mieć dzieci :lol: No i czy on może rosnąć na dworze w naszych warunkach??
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p

Post »

Witam ;:12
Dawidku dziękuję :D Twoje też tak urosną :D :D
Stasiu dziękuję za miłe słowa ;:79 mam nadzieję,że lilia Ci się przyśniła :roll: :lol: Dzisiaj mam dla Ciebie zdjęcie mojej żabki..za chwilę dodam :lol:
Iwa witam Cię serdecznie ;:7 ..masz racje ogrody są bardzo podobne :lol: :lol: W Droghedzie byłam nie raz,śliczne miasto :roll: ja mieszkałam bardzo blisko-w Navan.Od stycznia mieszkam w innym mieście..w sumie jestem tu już prawie 6 lat :roll:
Co do orzeszka,to mój pierwszy raz :lol: Jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał :roll: Na dworzu na pewno nie może rosnąć :( ..więcej na temat orzeszków jest w tym wątku:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ht=nasiona

Dodaje dzisiejsze foteczki:
Dawno nie pokazywałam moich kochanych psiaczków :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kwiaty :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Stasiu a to foteczka specjalnie dla Ciebie... ;:79 "czy te oczy mogą kłamać?" :lol: :lol:

Obrazek

Pozdrawiam Ania.
dawidbanan
---

Post »

Cud, miód i orzeszki :D
Piękne psiaczki :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Wielkie dzięki! Żabusia jest przepiękna, a te jej oczy..... tylko można się zakochać. Piorki też fajne, takie malutkie i milutkie. Czy to jest parka? O ogrodzie już nie wspomnę. Taki wymuskany na cacuś. Czy Twoja doba ma 36 godz.?
Pa, pa, pa ;:2 ;:2 ;:2
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ania

taką palmę posadz....podobała mi się bardzo...zerknij na PW
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”