Moje zacisze.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja się czuję jak skopany po tych żniwach dzisiejszych... dlaczego jak coś pochodzi z Am. płn lub ma w nazwie amerykańska albo kanadyjska to od razu musi być big !! Mowa o nawłoci :lol: A co do tego mchu... wiesz chyba tak, były siane w zimie, w szczelnym pojemniku w wyprażonym torfie... to chyba nic się nie mogło dosiać... co nie :?:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skoro w zimie, więc w powietrzu nie było naszych ;)
A teraz zamknij oczy i sobie wyobraź- rok 2029, trzy paprocie drzewiaste (trochę małe, by podwiązać hamak) i wszędzie egzotyczny mech ;:112
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Zamknąłem i ... zasnąłem.... i śniło mi się, że sobie leżę pod moimi Dicsoniami ... i przyszedł taki jeden Grześ i mi je zabrał ... No i po spaniu :lol:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ ja tych pniakowatych wcalę nie chcę, możesz sobie spać spokojnie dalej :mrgreen:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Dobra, dobra grunt to dobra ściema ... :twisted:
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale akurat teraz to nie żartowałem, ja ich nie chcę, mi wystarczy, że na kwiat opuncji czekałem trzynaście lat i te pniaczki to sobie daruję :D
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Grześ ja Ci wierzę... :D

A tak mi zakwitł clemantis (chociaż u mnie mówi się klemens) oczywiście znamy się od nasionka :lol:

Obrazek

A to moja uparta kuningamia chińska ni jak nie chce rosnąć w górę.

Obrazek Obrazek Obrazek
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mój klemens tungucki z nasionka ma już trzy lata i aż 15cm wzrostu :shock: :evil: Chyba muszę go przesadzić ;:24
A kuningamia, no cóż troszkę jak by nie jej klimat i nie wymagaj od niej zbyt wiele. Ważne, że w ogóle rośnie i nie przemarza.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Grześ A może Ty go głodzisz ? Ja posiałem w lutym nasiona powojnika znalezionego we Włoszech teraz ma prawie 2m. Jak obeschnie trawa to pójdę pstryknąć fotkę.
A kuningamia wytrzymała już 3 lata więc może by się zdecydowała ? Metasekwoje i sekwoja rosną jak na drożdżach...
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

A to moja uparta kuningamia chińska ni jak nie chce rosnąć w górę.

Obrazek Obrazek Obrazek[/quote]

Ja chciałabym takie co nie chcą za bardzo rosnąc bo jak wiesz mam mało miejsca a to nie zabierało by dużo.
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Witaj Geniu
Masz rację, dużo miejsca to ona nie zabiera. Za to jej igły (a raczej łuski) są tak sztywne i tak ostre, że zabiera miejsce ze względu na pas ochronny wokół niej :lol: Szkoda, że nie widziałaś jak ją wysadzałem z donicy ... :;230 A i tak mnie poraniła.
Moje zacisze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

grzech77 pisze:Witaj Geniu
Masz rację, dużo miejsca to ona nie zabiera. Za to jej igły (a raczej łuski) są tak sztywne i tak ostre, że zabiera miejsce ze względu na pas ochronny wokół niej :lol: Szkoda, że nie widziałaś jak ją wysadzałem z donicy ... :;230 A i tak mnie poraniła.
Grzesiu to już jej nie chcę bo u mnie tak ciasno że chodziłabym cała pokuta :;230 .

Genia
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e-genia pisze:
grzech77 pisze:Witaj Geniu
Grzesiu to już jej nie chcę bo u mnie tak ciasno że chodziłabym cała pokuta :;230 .

Genia
Geniu, podobno akupunktura jest dobra na wszystko ;:112
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

grzech77 pisze:Grześ A może Ty go głodzisz ? Ja posiałem w lutym nasiona powojnika znalezionego we Włoszech teraz ma prawie 2m. Jak obeschnie trawa to pójdę pstryknąć fotkę.
Rozumiem, że trawa dziś nie obeschła ;:112
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

;:13
Obrazek Obrazek
Moje zacisze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”