Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
-
- 50p
- Od: 24 wrz 2008, o 23:45
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Moja pasiflora
Moja pasiflora z nasionka ma rok ale nie myśli o kwiatach czy da się jakoś ją do kwitnienia zmusić...?

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Passiflora
Moja pasi też nie kwitnie FIGA doradziła żebym obcieła jej koniec i może TY tak zrób .
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
na wiosnę była przycięta mocno i niedawno się odradza ale kwiatów nie ma
Spis tematów
-
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 01:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie chciałbym być posłańcem złych wiadomości, ale sam mam gąszcz 2-letnich Passiflor z nasion, które ani myślą kwitnąć.
W zeszłym roku dorosły do ok 1,5 metra. Przezimowawszy je w piwnicy, na wiosnę przyciąłem zostawiając ok 20% i żadna z około 15tu nie chce kwitnąć. Rosna razem w jednej donicy, wiec maja ciasno. Są na południowej wystawie, obrywam im przyrosty liściowe i nic. Próbowałem nawet eksperymentów z workiem i zgniłym jabłkiem...
Wydaje mi się ze 2-letnie rośliny z nasion są jeszcze Pasiflorową młodzieżą nie zdolną do kwitnienia, ale mam nadzieje ze się mylę.
W zeszłym roku dorosły do ok 1,5 metra. Przezimowawszy je w piwnicy, na wiosnę przyciąłem zostawiając ok 20% i żadna z około 15tu nie chce kwitnąć. Rosna razem w jednej donicy, wiec maja ciasno. Są na południowej wystawie, obrywam im przyrosty liściowe i nic. Próbowałem nawet eksperymentów z workiem i zgniłym jabłkiem...
Wydaje mi się ze 2-letnie rośliny z nasion są jeszcze Pasiflorową młodzieżą nie zdolną do kwitnienia, ale mam nadzieje ze się mylę.