chyba wirus trzykrotkowy zaczyna panować 8)
też na all... oglądałam trzykrotki, ale mimo że za niewielkie pieniązki to na razie się wstrzymuję, muszę najpierw poupychać w mieszkaniu to co mam
Madziu ja oglądam cały czas i zastanawiam się nad kupnem ale to i tak nie teraz bo wydatki na rośliny mam ograniczone :P
Mirku dziękuję w imieniu trzykrotek :P Tą ostatnią miałam na parapecie ale przeniosłam ją na półkę....teraz niech tylko zacznie rosnąć i będę zadowolona
Kasia.N. ... Myślę, że to ta sama. U mnie wybarwia się na różowo tylko jak stoi na południowym oknie w pełnym słońcu. Jednak wtedy marnie przyrasta. Wolę trzymać ją na balkonie bo jest gęstsza choć biało-zielona.
Rzuciłam okiem na A i to co jest w ofercie to ten sam sprzedawca u którego ja kupiłam. Czyli to to samo
A widzisz. Bo wygląda identycznie tylko jest "zaróżowiona" ;) Jej pełna nazwa to Tradescantia fluminensis Laekenensis - wrzuciłam nazwę do netu ale niewiele się dowiedziałam, pod tą nazwą wyskoczyły mi i takie białe i takie różowe a nawet fioletowe. A szkoda, fajnie by było gdyby były i białe i różowe, które nie zamieniają się kolorami
Niestety wszystkie w odcieniu różu czy bordo zielenieją Lub blakną przy braku światła. Ale to dolegliwość wszystkich roślinek ;)
Andzia... nic się nie martw ja ciągle usiłuję się dowiedzieć co mam. A w trzykrotkach jest taka mnogość odmian i mieszańców, że już dawno się pogubiłam ;)
Witaj Aniu Ależ Ty masz dużo roślinek ,pewnie nie mieszczą się już na parapetach i masz
póleczki pozawieszane , a tam tyle pięknych różności . Trzykrotki bardzo ładne , muszę i ja
postarać się o jakąś , bo nie mam żadnej.Oj i kotki jakie fajne , mam i ja jednego psotnika,łobuza.
Witaj Adamie Oj tak już nie mieszczą się roślinki na parapecie......wszystkie wolne miejsca mam wykorzystane na maksa Mnie też się bardzo podobają trzykrotki i już mam dwie na oku