Tomek i ogrod
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Czy są takie roślinki, których nie masz???

U Ciebie widzę prawie wszystko, piękne, kwitnące, kolorowe, zielone, cudne, tarasowe, ogrodowe, wiosenne, letnie, jesienne - zimowe??, iglaste, liściaste, cebulowe, pnące, doniczkowe..... ojojoj...

Katarzyna, zapraszam
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Lubię te twoje zdjęcia 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="tomko34"
Agnes ,jak najbardziej hibiskusa trzeba mieć w ogrodzie,kwitnie w drugiej połowie lata i upiększa nasze rabaty gdy inne krzewy nie kwitną,ja mam cztery różne krzewy plus jeden bylinowy ,ale na razie 3 w pączkach[/quote]
Tomku zdecydowanie racja
i już mam -śliczny różowiutki i czeka w doniczce na miejsce w ogrodzie i już wiem, że na jednym się nie skończy
Pokazałeś przepiękne ogrodowe kompozycje
śliczna ta niewielka róża przy fuksjach, a hortensja
wiem, że już wcześniej się nią zachwycałam, ale muszę powtórzyc- cudo 
Agnes ,jak najbardziej hibiskusa trzeba mieć w ogrodzie,kwitnie w drugiej połowie lata i upiększa nasze rabaty gdy inne krzewy nie kwitną,ja mam cztery różne krzewy plus jeden bylinowy ,ale na razie 3 w pączkach[/quote]
Tomku zdecydowanie racja

Pokazałeś przepiękne ogrodowe kompozycje

Genia ,hibiskusy u mnie nie wybrzydzają ,rosną ładnie w każdym miejscu,może przyczyną żółknięcia liści jest przędziorek ,a nie ziemia
cytat zapożyczony z innego forum"Ketmia syryjska nie ma specjalnych wymagań glebowych. Lubi wilgotne podłoże o odczynie lekko kwaśnym, ale również będzie rosnąć na glebie gliniastej z dodatkiem żyznej ziemi . Jeżeli gleba jest bardzo piaszczysta i sucha, przed posadzeniem ketmii trzeba koniecznie zmieszać ją z torfem, ziemią liściową lub dobrze rozłożonym kompostem"
Jola ,dziękuję
cytat zapożyczony z innego forum"Ketmia syryjska nie ma specjalnych wymagań glebowych. Lubi wilgotne podłoże o odczynie lekko kwaśnym, ale również będzie rosnąć na glebie gliniastej z dodatkiem żyznej ziemi . Jeżeli gleba jest bardzo piaszczysta i sucha, przed posadzeniem ketmii trzeba koniecznie zmieszać ją z torfem, ziemią liściową lub dobrze rozłożonym kompostem"
Jola ,dziękuję
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Witaj Tomku
Nie będę się już powtarzać, że pięknie
Właśnie myślę o kupieniu białego hibiskusa. Widziałam takiego w zestawieniu z rh. Bardzo mi się podobało 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3