Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Cię Mariolko ten łubin to po truskawkach . Pisałam ,że chcę zrobić przemeblowanie ,więc trzeba trochę nawieżć te tereny pod nowe uprawy . Nie wiem może zrobię tam skalniak a może róże jeszcze do końca nie jestem zdecydowana
EWUNIU pięknie wygląda Casablanca i pięknie pachnie zresztą wszystkie kwiaty są ładne . Dzisiaj mam trochę luzu bo goście pojechali teraz nad wodę . Jest upiornie ciepło 32 stopnie . Wszystkie okna pootwierane i nawet nie ma przeciagu . Idę trochę do ogródka gdyż słońce już tam zachodzi . Mam jeszcze jedną Casablankę ale w innym miejscu . Tam jeszcze nie rozkwitła .
Miłej i słonecznej niedzieli życzę wszystkim odwiedzającym .
EWUNIU pięknie wygląda Casablanca i pięknie pachnie zresztą wszystkie kwiaty są ładne . Dzisiaj mam trochę luzu bo goście pojechali teraz nad wodę . Jest upiornie ciepło 32 stopnie . Wszystkie okna pootwierane i nawet nie ma przeciagu . Idę trochę do ogródka gdyż słońce już tam zachodzi . Mam jeszcze jedną Casablankę ale w innym miejscu . Tam jeszcze nie rozkwitła .
Miłej i słonecznej niedzieli życzę wszystkim odwiedzającym .
Casablanka całkiem podobna do mojej białej,która pachniała upojnie -najintensywniej ze wszystkich moich 6 lilii.Wszystko pięknie Ci rozkwita a gloria dei piękna,delikatna.Jadziu pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
WITAM WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH .
Macie rację GLORIA jest piękną różą ,ale tak jak zakwitła w tym roku to jeszcze nie pamiętam . Wypuściła 5 nowych odnóg. Mam ją już od początku ogrodu czyli 5 lat te żółtą NN też i obie są bezbłędne i bezproblemowe . Kwitną do samych przymrozków .
Witaj Basiu jak tam w pracy milo Cię znowu gościć w moich progach .
ANULKO dziękuję za GLORIĘ Twoja ma chyba bardziej intensywne kolory
HALINKO szkoda ,bo to piękny okaz . na pewno znajdziesz jeszcze jej imię .
ANIU Casablanca ma naprawdę całkiem inny zapach niż pozostałe lilie . Druga jeszcze nie zaczęła kwitnąć ,gdyż jest w takim miejscu gdzie nie ma aż tyle słońca ,ale za to dłużej będę się cieszyć jej kwiatem . Została mi jeszcze jedna lilia ,która jeszcze nie zakwitła . Tak poza tym trzeba będzie znowu rok czekać .
IDUŚ płot nie będzie to nic specjalnego tylko siatka . na pewno zmieni się zaraz cały wygląd a może się mylę . na pewno będe mogła częściej robić zdjęcia całości .
Macie rację GLORIA jest piękną różą ,ale tak jak zakwitła w tym roku to jeszcze nie pamiętam . Wypuściła 5 nowych odnóg. Mam ją już od początku ogrodu czyli 5 lat te żółtą NN też i obie są bezbłędne i bezproblemowe . Kwitną do samych przymrozków .
Witaj Basiu jak tam w pracy milo Cię znowu gościć w moich progach .
ANULKO dziękuję za GLORIĘ Twoja ma chyba bardziej intensywne kolory
HALINKO szkoda ,bo to piękny okaz . na pewno znajdziesz jeszcze jej imię .
ANIU Casablanca ma naprawdę całkiem inny zapach niż pozostałe lilie . Druga jeszcze nie zaczęła kwitnąć ,gdyż jest w takim miejscu gdzie nie ma aż tyle słońca ,ale za to dłużej będę się cieszyć jej kwiatem . Została mi jeszcze jedna lilia ,która jeszcze nie zakwitła . Tak poza tym trzeba będzie znowu rok czekać .
IDUŚ płot nie będzie to nic specjalnego tylko siatka . na pewno zmieni się zaraz cały wygląd a może się mylę . na pewno będe mogła częściej robić zdjęcia całości .
- JAKUCH
Nie żałujcie tego płotu bo to moja pięta Achillesowa . Nie umiem już na niego patrzeć każda sztacheta inna słupki stoją w powietrzu ,gdyż dół jest zgnity . Płot postawiony był chyba jakieś 30 a może 40 lat temu . Jak na te lata to i tak dobrze ,że stał . Ja jestem chyba jak dobrze się orientuję jego 4-5 gospodynią
BASIU cieszę się ,że w pracy wszystko się układa . Jak tam Oskarek buziaczki dla niego .
OLU i Ty też żałujesz tego płotu . On jest gorszy niż Kargulowy jeszcze tylko brakuje powieszonych garnków . Jest tutaj u mnie taka 2 latka z główką pełną dziecięcych pomysłów . Ale jak pojadą będe mogła wreszcie wrócić do swoich stałych zajęć . Dziękuję za odwiedziny . Jak uda mi się jeszcze dzisiaj odwiedzę Wasze ogrody . Nie zawsze zostawiam ślad .
BASIU cieszę się ,że w pracy wszystko się układa . Jak tam Oskarek buziaczki dla niego .
OLU i Ty też żałujesz tego płotu . On jest gorszy niż Kargulowy jeszcze tylko brakuje powieszonych garnków . Jest tutaj u mnie taka 2 latka z główką pełną dziecięcych pomysłów . Ale jak pojadą będe mogła wreszcie wrócić do swoich stałych zajęć . Dziękuję za odwiedziny . Jak uda mi się jeszcze dzisiaj odwiedzę Wasze ogrody . Nie zawsze zostawiam ślad .
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48