Ogródek KaRo cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Westerlandy z pewnoscia nie wymarzaja przy -25 st C......Oliwko.....4 zimy w smoczej z mrozami styczniowymi do -30 to potwierdzaja........musi byc jakis inny czynik[ moze zbyt luzna ziemia, albo lodowate wiatry, albo duza wilgotnosc :? albo?????]

Krysiu zgadzam sie z Toba ze Abraham rozczarowuje 8) .ten luzny pokrój jest nietypowy dla "angielek" i tez uwazam ze bez towarzystwa kryjacego rozlazłe pedy wyglada nieciekawie zwłaszcza ze nie zagęszcza listowia.....a co do kwiatów to zdecydowanie za ciezkie!........w smoczej wiosna wystartował rewelacyjnie i długo opierał sie deszczom, paki sterczały obiecujaco a potem..hmm dokładnie tak jak napisałas :o ......gorzej bo po scieciu stoi jak zaklety 8) ...moze wymaga innego sposobu uprawy :? ale z pewnoscia we wrzesniu zmienie mu stanowisko na mniej reprezentacyjne!.......

pozdrowienia
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Karino i inni odwiedzający - zapraszam na spacer a potem na kawę... :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wskutek Waszych wypowiedzi Oliwko,Smoczynko ,decyzja zapadła :D,Abracham zostanie przeniesiony pod okno
zanim się rozbuja i nie będzie szans na jego bezpieczne przenosiny.

Lecę sprawdzić czy Bogusia napisała coś na temat Madame IP
Pozdrawiam wszystkich. :D
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Z przyjemnością korzystam z zaproszenia :lol: W tak wspaniałej scenerii i spacer i kawa to rzadka przyjemność :lol:
Nie sądziłam, że ostrokrzewy zimują u nas. może przeoczyłam i on rośnie w donicy? Na tle muru w towarzystwie tej
bardzo ciemnej róży wygląda świetnie :lol:
Rada na wyeksponowanie urody Abrahama: zamawiamy odcinek płotka z drewna lub metalu, dosyć ażurowy,
wysoki na ok.90 cm. Malujemy lub nie, dołem w przestrzeniach ażurowych wprowadzamy...powojnik?
Oczywiście Abrahama sadzimy za płotkiem. Gotowe! Ja swojego podsadziłam żywopłotem z cisa, mam nadzieję na fajny
efekt...za jakiś czas :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Krysiu - ja jeszcze z uporem maniaka wrócę do ostrokrzewu, bo czuję się jak nastolatka, która zobaczyła swoją prawdziwą miłość. Toż on przecudny jest!

Dziękuję za zdjęcia i informacje.

Jeszcze jedno pytanie - wyczytałam, że ostrokrzew jest dwupienny. Kupowałaś egzemplarze żęńskie i męskie? Jak je na miłość boską rozpoznać? Przecież pod ogon nie zajrzę... (Chyba, że ktoś powie mi gdzie ostrokrzew ma ogon?!)
Bo to znaczy, że w celu kulek potrzebuję dwóch. Czy obydwa muszą być takie variegata, czy jeden może być "zwykły"?

Uch.. to już chyba na razie wszystko co potrzebowałabym wiedzieć. Dopóki znowu nie wypatrzę u Ciebie czego, co "muszę-mieć-bo-jak-nie-to-umrę" :? Albo nałożę sobie szlaban na ogródek KaRo. Taaak. To chyba jedyne sensowne wyjście ;)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
MalaRybka
1000p
1000p
Od: 22 mar 2007, o 15:54

Post »

Jak, kiedy, i czy w ogóle warto, rozmnaża się ostrokrzew wariegata? Jak szybko rośnie?
Pozdrawiam serdecznie. MałaRybka.
Ogród Rybki
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Marto już kiedyś pisałaś do mnie o tym,że nie możesz do mnie wchodzić bo zaraz coś wypatrzysz.... ale to normalne...
zawsze coś się znajduje u kogoś co koniecznie chce się mieć u siebie...
Tacy jesteśmy i już :D :D :D
Dziewczyny rozmnażanie ostrokrzewów nie jest proste... ale zawsze trzeba próbować.
Ja zawsze próbuję choć często bez efektu jak z paulownią i pęcherznicą - nie umiem i już.
U ostrokrzewu sadzonki półzdrewniałe pobiera się właśnie latem więc jest duża szansa na ukorzenienie przed zimą ale ja nie próbowałam.Ponoć łatwiej jest z odkładu...
Niestety Marto - pozostaje nam bazować na informacji od producenta ,od szkółkarza a najlepiej kupować krzew w okresie zawiązywania owoców wtedy widzimy wyraźnie jaki okaz co kupujemy.
To jedyny pewny termin na nie kupowanie kota w worku.
Dwa zielonolistne kupiłam owocujące ,ten niestety nie ale same liście już mnie skusiły a chcę jeszcze kupić
żółtozielony... może uda mi się jesienią?
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Wiesz Krysiu, bo teraz ciężkie czasy - sezon jesienny idzie wielkimi krokami, mam na oku już tyyle do kupienia, wypatrzyłam nowe tulipany, narcyzy których u mnie NIGDY nie było i nagle zapragnęłam, za jakiś czas targi ogrodnicze..

Sama wiesz jak jest ;) A wyjazd na wakacje jeszcze mi się marzy.. A tu nagle BACH - ostrokrzew. I ręce rozkładam. I kupić muszę. I marudzę pod nosem, ale już się cieszę, bo odezwał się Grześ - u niego w ogrodniczym są takie do wzięcia. Kupi, wyśle :D
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

O jak fajnie.... nie musisz szukać,możesz skoncentrować się na innych zakupach... :wink: :lol: :lol: :lol:
Nie wiesz czy jest owocujący lub czy są inne odmiany u niego?
Może napisze zapytam ...
:lol: Też mnie bierze :wink:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Akurat trafilam na takie zdjecia, jak lubie najbardziej :D
Np. drugie: bujna datura po lewej, a na srodku pojedynczy kwiat rozy na tle tajemniczego cienia ...
Albo przedostatnie: tak chcialoby sie wejsc w te alejke i zobaczyc, co tam jest dalej pod drzewami ...
Albo ostatnie, takie klimatyczne! To jest dla Twojego ogrodu charakterystyczne Krysiu i to go wyroznia. A ja to najbardziej lubie :D
Cy moglabys mi Krysiu powiedziec, co to za okazala roslina na pierwszym zdjeciu po lewej stronie, o duzych ciemnozielonych lisciach?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Izo to moja hortensja kosmata "Macrophylla",która w tym roku strasznie wyrosła w liście
ale za to poskąpiła mi kwiatów. Ma tylko jeden :wink: :roll:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Oj, to szkoda! Piekne ma kwiaty! Nie wiedzialam jednak, ze ona jest taka wielka!
Nie martw sie Krysiu, jak w tym roku kwiatow prawie nie miala, to pewnie w nastepnych bedzie nimi obsypana :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Też mam taka nadzieje Izo.
Zresztą zawiodła mnie również Annabelle,nie zakwitła w ogóle. :wink:
Ale co tam,mam inne pięknie kwitnące rosliny ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te wielkie róże na ostatnim zdjęciu to Westerland? Piękne . Będę musiala poszukać. Zawsze zaglądam do Twojego orodu tylko sie nie wpisuję.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Krysiu, Cherry chyba jest w kulminacyjnym punkcie :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

Karo, czy Ty wiesz może jak się nazywa ten twój ostrokrzew z białym obrzeżeniem ?
mam takiego (jeszcze mały, kupiony w OBI jakiś czas temu za całe 5zł) ale nie mogę znaleźć jego dokładnej nazwy :/
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”