Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam wszystkich bardzo serdecznie po tygodniu urlopowania
i chociaż urlop był nad pięknym Bałtykiem, nie mogłam sie oprzeć bedąc tak blisko i byłam w Ogrodach Hortulus niedaleko Dobrzycy (rejon Kołobrzegu) piękne ogrody ok 5 h (odkryłam je w zeszłym roku)
zdjęcia wieczorem 8)
Cynthio dziekuje za odwiedziny
rzczywiscie orzechowe ludki pobudzaja wyobraźnię
za motylki dziękuję są wdzięcznym tematem do fotografowania
Ewuniu dziękuję bardzo
w domu został starszy syn pod opieką babć (raz jednej raz drugiej) jestem im za to ogromnie wdzięczna starały sie usuwać przekwitłe kwiaty i co nieco popielić. Odnoszę jednak wrażenie, że ogród tesknił za mną. Wiele różyczek nie kwitnie zawiązuje nowe pąki, zrobiło sie bujnie zielono i czeka mnie sporo pracy. Nawożenie róż, pielenie i komponowanie jesiennych zmian bo te nie uniknione. Parę rabat musze powiekszyć
dojdzie pergola która trzeba obsadzić, marzy mi się wejście do ogrodu różanego takiego jak ma Nigella ale na to potrzeba porządnej koncepcji i przekonania reszty rodziny że będzie cudnie a bez tego ogród jest uboższy... wieczorem wkleje zdjęcia, pozdrawiam serdecznie 

Cynthio dziekuje za odwiedziny

Ewuniu dziękuję bardzo

w domu został starszy syn pod opieką babć (raz jednej raz drugiej) jestem im za to ogromnie wdzięczna starały sie usuwać przekwitłe kwiaty i co nieco popielić. Odnoszę jednak wrażenie, że ogród tesknił za mną. Wiele różyczek nie kwitnie zawiązuje nowe pąki, zrobiło sie bujnie zielono i czeka mnie sporo pracy. Nawożenie róż, pielenie i komponowanie jesiennych zmian bo te nie uniknione. Parę rabat musze powiekszyć

Po takim odpoczynku z zapałem ruszysz w ogród. Prawda, z jaką ciekawością wraca się do swoich roślin?
Też zabieram się za różankę, szczególnie, że już wiem co poza tymi, które mam posadzę
Oferta Rosarium! Bardzo miło mi się zrobiło, kiedy przeczytałam, że chciałabyś zrealizować takie jak moje wejście
Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia
Pięknie wyglądacie na zdjęciu w zwiedzanym ogrodzie
Też zabieram się za różankę, szczególnie, że już wiem co poza tymi, które mam posadzę

Oferta Rosarium! Bardzo miło mi się zrobiło, kiedy przeczytałam, że chciałabyś zrealizować takie jak moje wejście

Pięknie wyglądacie na zdjęciu w zwiedzanym ogrodzie

Pozdrawiam, nigella
- Isia
Nigelluś dziękuję bardzo za miłe słowa, moje marzenie o różanym ogrodzie będzie spełniało sie bardzo powoli, bardzo sie cieszę że nie masz nic przeciwko podpatrzeniu Twojego ogrodu
Tak Rosarium i pomoc Gosi Deirde jest nieoceniona, a przede mną wyjazd na Świeto Róży w Kutnie 04-06.09.2009 r. a to wystawcy
Mieczysław Albiński,
Krystyna i Bogusław Albińscy,
Hanna i Krzysztof Byczkowscy,
Maria i Krzysztof Daneccy,
Piotr Jóźwiak,
Ewaryst Komorowski (Łowicz),
Cezary Koryciński (Łódź), Andrzej Krzewski (Ksawerówek),
Mirosław Łukawczyk,
Mirosław Ślusarski (Łęczyca), Bolesław Wituszyński,
Henryk Wituszyński,Jan Wituszyński,
Rafał Urbańczyk, Ryszard Szmaja, Janusz Szczeblewski (Łódź),
Marek Arciuszkiewicz (Konstancin),
Józef Błoński (Łask), Sławomir Gwardyan, Kwiaciarnia Jana Jerzego Guzowskiego.
Gosiu pamietam o różyczce dla Ciebie "Kutno" jak tylko bedzie na pewno kupię. Mam nadzieję że w tym roku oferta będzie bogatsza niż w zeszłym (tak sie zanosi ale zobaczymy)

Mieczysław Albiński,
Krystyna i Bogusław Albińscy,
Hanna i Krzysztof Byczkowscy,
Maria i Krzysztof Daneccy,
Piotr Jóźwiak,
Ewaryst Komorowski (Łowicz),
Cezary Koryciński (Łódź), Andrzej Krzewski (Ksawerówek),
Mirosław Łukawczyk,
Mirosław Ślusarski (Łęczyca), Bolesław Wituszyński,
Henryk Wituszyński,Jan Wituszyński,
Rafał Urbańczyk, Ryszard Szmaja, Janusz Szczeblewski (Łódź),
Marek Arciuszkiewicz (Konstancin),
Józef Błoński (Łask), Sławomir Gwardyan, Kwiaciarnia Jana Jerzego Guzowskiego.
Gosiu pamietam o różyczce dla Ciebie "Kutno" jak tylko bedzie na pewno kupię. Mam nadzieję że w tym roku oferta będzie bogatsza niż w zeszłym (tak sie zanosi ale zobaczymy)
- Isia
Agniesiu w zeszłym roku to nawet nie burza pomysłów a rewolucja była po tym jak obejrzałam ogrody Hortulus i aranzacje roślinek. Pomysłów głowa pełna teraz lista chciejstw, dosadzanie i przesadzanie jesienne i znowu czekanie na wiosnę
Oczywiscie bedac w takim miejscu nie mogłam sobie odmówić i kupiłam rózyczkę Lady Rose
na zdjeciu może nie wyglada atrakcyjnie ale przejechała ponad 300 km więc i tak uważam że trzyma się dobrze
w ogrodzie teraz kwitną floksy...

hortensje...

Oczywiscie bedac w takim miejscu nie mogłam sobie odmówić i kupiłam rózyczkę Lady Rose

w ogrodzie teraz kwitną floksy...

hortensje...

- Isia
Irenko dziekuje Ci bardzo za miłe słowa, dobrze mieć marzenia
na razie znbieram róże i pomysły
totalnej rewolucji chłopaki mi zrobic nie pozwola ale powolutku, powolutku - różyczek mam w tej chwili ok 42 szt. 8)
Agniesiu dziękuję Ci bardzo
prezent
no pewnie
każdy pretekst dobry by jeszcze jedna różyczkę dokupić, we wrześniu będzie szaleństwo Świeto Róży w Kutnie
teraz kwitnące:
Barkarolle

Monica

Golden Celebration

NN

Agniesiu dziękuję Ci bardzo

teraz kwitnące:
Barkarolle

Monica

Golden Celebration

NN