Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

Magda, ależ tu zmiany! ale pięknie wszystko Ci rośnie. podziwiam i zazdroszczę tej przestrzeni, tu u mnie normalnie oddechu się nie da wziąć. i jak pisałam u siebie: obiecuję! już w poniedziałek wyślę Ci program z domo. uściski wśródwakacyjne!
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Sama jestem ciekawa co się będzie działo z tym oczkiem ;) i innymi rzeczami na działce. Jak na razie planuję tygodniowy wyjazd w górskie okolice. Kto wie może po przyjeździe nie rozpoznam działki. Krety zrobią krecią robotę. Jeszcze tylko podlać trawę i już.
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Witaj Moniko!! Fajnie, że zajrzałaś. Mam nadzieję, że wakacje się udały. Coś tam rośnie, jak podleję. Myślę, że jak wrócę z wakacji to mi się jakiś plan w głowie ułoży i coś wymyślę. Za płytkę z góry dziękuję, miło że o niej pamiętasz. A może jak Ci mało miejsca to rozejrzyj się za siatką. może ktoś chce sprzedać swój ogródek działkowy za niewielkie pieniądze, byłby większy teren i dodatkowe miejsce do wypoczynku. Za to mi się zawsze chciało wyjść z domu do ogrodu i takie zalety ma właśnie Twój mały ogródeczek.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu - toż to z Ciebie tytan pracy normalnie :lol: :lol: :lol:
Trawnik się nieźle zapowiada, roślinki coraz okazalsze i głowa pełna pomysłów :D
Na takich włościach można zaszaleć... więc szalej...
A na razie miłego odpoczynku życzę :D

PS. A kamienie w plecaku przytargasz z górskich wędrówek? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Magda, dobrze, że jesteś :lol: . Niebieska altanka co raz ładniejsza a trawa soczyście zielona, super widoki :lol: Jak dojdzie do tego oczko, to będziesz mogła jeszcze je obsadzić roślinami przed zimą i w przyszłym roku będzie jak znalazł :lol: . A może trochę większe to oczko :roll:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kawał dobrej roboty ;:333 , trzymam za Ciebie i czekam na cd.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Chylę czoła nad ilością robót ,które wykonaliście ;:180 Teraz odpoczywaj ,ale potem do roboty :lol:
Udanego urlopu :!:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Jak tam odpoczynek? Mam nadzieję, że udany? Czy jeżówkę ktoś podlewał?Chociaż nie musiał, padało nie raz...
Pora wracać dokończyć zaczęte prace i odwiedzić znajomych... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Witam serdecznie nową Forumowiczkę i stałych forumowych wyjadaczy również ;) Właśnie wróciłam z wakacyjnego wypadu w górskie okolice i pragnę poinformować o tym, że w trawie są chwasty, jeżówka żyje podlewana siłami natury, a mi przybyło 7 worków kamieni i jeden murek oraz masę chwaściorów.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda - pod Twoją nieobecność przybyło? :lol:
Czy przybyło z Tobą? :shock: Kamulce oczywiście...
A murek czyjego autorstwa?
I czym Ci naturalnie podlewało? Ja już nie pamiętam, co to deszcz :( podobno jutro ma być...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Z tymi kamulcami to tak było. Dwie siateczki przypałętały mi się w drodze powrotnej z gór, tak jakoś same wskoczyły do samochodu, a resztę nazbierała mi dobra dusza. Deszczu u nas był dostatek raz się chmura nawet u nas oberwała i było wody na ulicach po kolana. Trawa też podskoczyła i trzeba robić pierwsze koszenie, bo inaczej chwaściki ją zagłuszą. murek się stał za sprawą taty jak dorwę zdjęcia to się pochwalę.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A samochód pewnie aż przysiadł na kuperku? :lol:
Znam ja te skaczące kamulce, ja im zwykle sugerowałam kierunek: mężowski plecak :wink:
Widzisz, jak to niesprawiedliwie z tym deszczem... :roll: U mnie niech by się nawet oberwało... a tu nic...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Faktycznie samochód sobie przysiadł i tylko się modliłam, żeby mnie z tymi kamieniami nie wyrzucono :) więc je cichcem na początku przemycałam, a potem jak już się nie udało to udawałam, że ważą mniej. Z podroży przyniosłam jeszcze garść barwinku do posadzenia, a dla Was parę widoków na góry i rosnące tam ciekawe okazy kwiatowe.

Obrazek
Na szlaku na Trzy Korony spotkałam takiego osetowca.
Obrazek

Piękna złota dziewanna z wąwozu Homole.

Obrazek

A tu już pole naturalnie rosnącej mięty. Od razu chciałam tajemną mocą przenieść je do swojego ogrodu. Pokuszę się o stwierdzenie, że mięta to taka nasza polska lawenda. Polskie miętowe pola zamiast francuskich lawendowych.

Obrazek

Widok na słowackie Tatry Wysokie z ukwieconymi łąkami.

Obrazek Obrazek

I Strbske Pleso. Niezly patent z tymi łódeczko doniczkami, nieprawdaż ?

Obrazek Obrazek

Sosny reliktowe na szczycie Sokolicy budzą podziw i szacunek dla możliwości przyrody. Roślinki trzymająco się kurczowo skały mają też swoje miejsce na ziemi. A tak w ogóle to czuję niedosyt, pojechałabym gdzieś jeszcze tego lata.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Magda :lol:
cudne widoki nam pokazujesz aż poczułam zapach górskiego powietrza ;:20
Z tymi chwastami to jest tak, że kiedy nas nie ma, to one nabierają jakiegoś przyspieszenia :roll: . Ciekawa jestem tego murku, pokazuj szybko zdjęcia :lol: :lol: :lol:
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p

Post »

Pogoda marudna i senność człowieka ogarnia. Deszcz mnie z działki skutecznie dziś przegonił. Ale pokażę już murek, który nie wygląda specjalnie okazale i trzeba będzie jakoś go udoskonalić, czy podwyższyć żeby wyglądał ciekawiej. W ten sposób, powstał taras ziemny z wystawą południową. Co tu posadzić??

Obrazek

I jeszcze jeden murek zabezpieczający skarpę od strony świerka. Przesadziłam tam paprocie które rosły od frontowej strony domku.

Obrazek Obrazek

Paproci i groszek wcześniej rosły tu. Teraz pozostało wolne miejsce do innych nasadzeń.
Jest to strona wschodnia więc słonko raczej świeci tu z rana, a przez resztę dnia utrzymuje się cień. Szukam jakiś ciekawych pomysłów, co by tu można posadzić...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”