Bardzo ladne kwitnienia, wlasnie Encyclia cochleata stala sie moim nowym nabytkiem i będę z niecierpliwoscia czekala na tak sliczne kwatki jak twoje. Powiedz prosze czy ona pachnie? Dodam jeszcz ze moja Encyclia vittelina kwitnie caly czas wiec warto ja sobie kupic bo wdzieczny to kwiat.
Phalaenopsis bellina juz u mnie kwitnie i pachnie pieknie czego i tobie zycze, a pH. pantherina mysle ze i w tym roku mi zakwitnie bo jak go kupilam to byl takim licealista
Śmieszna ta Twoja Encyclia Takie malutkie ośmiorniczki...
Nowe nabytki (Phal. pantherina i Phal. bellina) zdrowiutkie są bardzo, także życzę udanej hodowli
i szybkiego kwitnienia na nich, bo pewnie już się nie możesz doczekać A powiedz, czy te roślinki są małe czy raczej takie duże?
Witaj Renatko
Nadrabiam powoli zaległości pourlopowe. Twoje "ogólne poruszenie" wśród braci storczykowej
jest bardzo optymistyczne. Tyle pędów u różnych rodzajów, że ho ho sama radść
Zdrowiutkie też nowości. Ciekawe, jak będzie się rozwijać 'bellinka' ? U mojej pęd przeżył moją długa nieobecność
dzięki sąsiadce. Przy tych upałach bez podlewania pewnie by usechł...
Witam wszystkich odwiedzających, Asiu, cieszę się ,ze już jesteś w domku, bo to oznacza, że możemy się spotkać, bo Twoje cudo czeka na Ciebie. Anusska, ośmiorniczki są małe może 2-3cm szerokości i 4cm długości. Halinko, encyklię trzymam w korze, a na wierzchu warstwa sphagnum. Madzik moje oncidium też długo nie kwitło, chyba z rok, aż wreszcie się zdecydowało co mnie bardzo cieszy. Grażynko gratuluję Ci pędziku, oby długo cieszył Twoje oczęta, bo moje oncidium, przez te upały już straciło dwa kwiatuszki, chyba jest zbyt ciepło. Lana życzę Ci, aby Twoja Encyklia szybko się zregenerowała i zakwitła, moja stała prawie 1,5 roku i za wiele się u niej nic nie działo, gdy zobaczyłam pędzik to byłam w szoku. AnnaL-Aniu marzenia się spełniają, ja swoją gdy zobaczyłam to przeżyłam rozczarowanie bo spodziewałam się większej rośliny, mając na uwadze, że miała to być roślina zdolna za rok do kwitnienia, a mam straszne maleństwo, które nie wiem kiedy mi zakwitnie. Jolusiu, przyznam się, że nie wiem czy pachnie, ale postaram się to sprawdzić. Anusska, chyba tak szybko nie doczekam się kwitnienia, ponieważ roślinki są młode, ale będę cierpliwie czekać, mam nadzieję,ze się zaklimatyzują i będą rosły. Mambo dziękuję za pochwały w imieniu moich storczyków. Duśka, przestań marudzić, bo się już tego czytać nie chce. Bagusiu, twoja Encyklia też na pewno zakwitnie, bo masz przecież ręce stworzone do kwiatów.
Renatko, umówmy się, że będę szczęśliwa, jeżeli na początek wypuści korzonki i nie padnie . Za wiele w tym stadium od niej nie mogę wymagać , ale za dobre życzenia oczywiście dziękuję.
Duśka, przestań marudzić, bo się już tego czytać nie chce
no to co? wszystkim oprócz mnie belliny kwitną. moja nie zakwitnie, bo jestem pechowa i trafiam na wadliwe rośliny. nie zanosi się, by miała zakwitnąć.
Renatko białe z ciemnym środeczkiem Dendrobium Phalaenopsis jest przepiękne
Miałam kiedyś tylko inny kolorek ale mi strasznie żółkły listki i oddałam koleżance
Mój Phal.pantherina jeszcze mi nie zakwitł,może Twój będzie szybszy
No i życzę żeby Ci Phal.bellina szybko zakwitła