Skromny ogród Joli cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu, Elu dziękuję ;:168

Gosiu jeśli zapiszę sobie to na pewno będę pamiętać :wink:

Grzesiu z Krotoszyna to czyli Ty będziesz teraz szefował :roll: tylko się nie wyżywaj na pracownikach ;:112

Uspokoiłam się bo już myślałam że o coś się pogniewałeś :roll: mam dla Ciebie kotka ;:168

Grzesiu wędrowniczek ;:109 a dlaczego jeździsz tylko w góry :roll: skoro tam jest taka pogoda jak piszesz :?
A ta dzielnica na fotkach to jakaś nie za bogata jest :roll: napisz coś więcej o tych miejscach.....zaciekawiło mnie niesamowicie :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jola czyli jeszzce 2 dni z nami :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko tak jeszcze dwa dni a potem :roll: nie raz za tęsknię za Wami ;:168
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

JOLLUŚ ,piękne fotki na tle nieba.
Życzę miłego wypoczynku i dużo ;:2
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p
Od: 29 maja 2008, o 10:39

Post »

Bo Grześ wędrowniczek mieszka prawie w górach i źle się czuje na nizinach. Wolę góry mimo wszystko. Co oczywiście nie znaczy , że unikam plaży. Mogę tam leżeć cały dzień na co mam dowody w postaci zdjęć ale tego nie pokażę :D A sama miejscowość położona jest coś koło 700 m.n.p.m a góry (te co widać we mgle) mają do 1300... tak mi ludzi mówili. A żyje ich tam około 300 ... ale to akurat norma. A sama wioska jest zadbana, tam po prostu nikt nie dba o wygląd domu. Zresztą każdy dom to zabytek i na remont trzeba mieć zgodę konserwatora i robić tak jak on każe. I co najgorsze, ludzie nie mają ogródków a jak już to malutkie i z reguły są to dwa cedry i cyprys :wink: A zapomniałem, miejscowość nazywa się Cancelli co na nasze tłumacząc znaczy bramki. A nazwa stąd , że była to pierwsza miejscowość, jadąc z Rzymu, przed miastem Fabriano. A to jest miasto gdzie jest 30tys mieszkańców. Mają fabrykę papieru, najstarszą w europie. Można kupić w Polsce ich papier. A poza tym jest to miasto pralek i lodówek. Mieszka tam właściciel ARDO, INDESIDU, ARISTONU. Ale wpisz sobie w mapy googla Fabriano albo Cancelli, 60044 Fabriano Ankona, Marche, Włochy ... to tyle o moich górkach. A dodam tyle, że są tam piękne lasy skąd zawsze coś przywożę.... :wink:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu to widzę że masz sentyment do tych gór :roll: a czy zawsze jedziesz w to samo miejsce ? dziękuję za wyczerpujące wiadomości.....pewnie masz wiele do powiedzenia i rozmowy z Tobą nigdy nie są nudne......

Joluś dziękuję z całego serduszka ;:168
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Wiesz ja z natury jestem cichy i małomówny :lol: więc co do rozmów ze mną... tu bym się musiał zastanowić. A czy zawsze tam ? Tak zawsze tam. Pominę kwestie ekonomiczne, mam tam darmowy wikt i opierunek. To wracam do tego kraju bo zostawiłem tam swoje serducho , a zawsze do Cancelli bo tam jest moje drugie pół ... Ale o tym sza .... :wink:
Witam serdecznie Wszystkich. Pozdrawiam ciepło z Mogilan, tam gdzie do słońca bliżej. www.mogilany.pl
Moje zacisze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu a wiesz że przeczuwałam to ;:109

Miałam Ci się zapytać w poprzednim poście czy czasami nie zostawiłeś tam swojej miłości :lol: ale miałam przeczucie ;:92

Grzesiu to pewnie tam lecisz jak na skrzydłach....a nie myślałeś tam się osiedlić na stałe ?
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Ech ta kobieca intuicja... tylko Wam pozazdrościć. My w ogóle mieszkamy w trzech miejscach. Mogilany , Italia i wspólne w Chorzowie... Ale dużo bym dał za możliwość osiedlenia się w Italii. Jednak jestem zwierzę ciepłolubne. :lol:
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu przecież można się osiedlić w innym rejonie Włoch :roll: i mógłbyś się ogrzewać do woli. Ja jestem zmarzluch i jak miałabym szansę pewnie bym z niej skorzystała :lol:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

No ja też.... w tym przypadku decyzja już zapadła. Tylko słoneczna Italia... A wiesz , że teraz w tych góreczkach moich , jak mi doniesiono parę minut temu, jest 32 stopnie.... a jest 23 z okładem....
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech to fajnie jest :roll: całkiem ciepełko temperatura odpowiednia jak dla mnie.......

Dużo fajnych roślin spotykasz w tamtejszych lasach ?
Dużo sobie przywiozłeś ?
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Wiesz tamtejsze lasy w sumie niewiele odbiegają gatunkowo od naszych. Tyle, że rośliny są większe i bujniej rosną. Przywiozłem sobie figi, klony, jakąś przylaszczkę.... trochę nasion roślin których szczerze mówiąc nazw nie znam. Jak będziesz chciała mogę podesłać parę zdjęć.
Moje zacisze.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pewnie że chcę bardzo mnie interesują takie rośliny ;:109

A one znoszą nasz klimat :roll:
Awatar użytkownika
grzech77
200p
200p

Post »

Dobrze, poszukam czegoś na dysku i podeślę Ci jutro. Teraz zmykam lulać... padam po karczowaniu tego żywopłotu i sprzeczkach z sąsiadką... A czy wytrzymują nasze zimy... powoli sprawdzam to :lol: :D
Moje zacisze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”