Kwiaty Dawida - [OGR]

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu widzę że Ty jedyna dziś napisałaś coś w moim ogrodzie :( Wszyscy już zapomnieli :cry: Dziś kupiłem piękną żurawkę :D Cieszę się że podobają Ci się moje kwiaty :D Dziś dodam zdjęcia...A nie wiem jakoś tak napisałem że posadzę wiosną...Albo i nawet zaraz, tylko skończyła mi się ziemia z ogrodniczego i muszę kupić bo w tej zwykłej chyba nie urośnie...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Dawid przyszłam pooglądać zdjęcia a tu dalej nic ... :cry:
To chyba nawet zrozumiałe: przesadzasz, pielsz, podlewasz - brakuje czasu na sesję fotograficzną? 8)
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Wszystkie roślinki które zobaczycie na zdjęciach rosną tam gdzie był skalniak:

Tu był skalniak...Jeszcze zastanawiam się czy ta żurawka będzie rosnąć tak jak jest na fotce...Tam wykopałem tylko dołek i wsadziłem z doniczką...A rogi doniczki przykryłem kamieniami...Za żurawką rośnie piwonia...
Obrazek

Wrzos(mini :P,wyrwałem koleżance z ogródka z korzonkami bo mi się spodobał i posadziłem go przy astrach, rośnie tam gdzie był skalniak)
Obrazek

Piwonia:
Obrazek

Słoneczniczek(rośnie koło piwonii):
Obrazek

Bukszpan(no można nazwać bukszpanek,bo to urwana gałązka, czekam aż się ukorzeni..Rośnie koło słoneczniczka):
Obrazek

No i nowa roślinka, kupiona dziś na targu:

Żurawka(kwitnie na czerwono,dziś obciełem 2 przekwitnięte kwiatostany...Były już przekwitnięte jak kupiłem):
Obrazek
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

No, ładnie Dawidku ;:63
Czyli na prawo od żurawki, przy kamieniu to rosną astry, tak?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Gosiu tak to astry...A dokładniej jest to Aster nowobelgijski
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Bardzo ładnie... choć skalniaczka trochę żal :wink:
Czy planujesz czymś ściółkować ziemię wokół roślinek?
Tak dla wygody - chwasty, no i ochrona przed zbyt szybkim wysychaniem ziemi... :roll:
dawidbanan
---

Post »

Gosiu cieszę się że Ci się podoba...Mi skalniaczka nie żal :P Hym, ale żeby ściółkować to trzeba mieć pieniądze a ja ich nie mam :? Teraz zbieram na nowe kwiaty...Dziś straciłem ostatnie 9zł na żurawkę...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dawidku, Ty to już fachowiec ogrodnik! :D Takimi nazwami sypiesz :shock: Nie miałam pojęcia, że takowy istnieje :D

Sam widzisz, że Twój ogród jest popularny, tylko już wieczorowa pora. na pewno większość forumowiczów odpoczywa :lol: Weekend się zaczął!!! :heja
Na pierwszym zdjęciu, całkiem z prawej strony to trzmielinka? :shock:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
dawidbanan
---

Post »

Tak to trzmielinka...Byłem na cmentarzu i rósł tam taki wielki krzak trzmieliny no to urwałem 2 gałązki wsadziłem do ziemi i puściła korzonki :D Już minęły chyba 3 tygodnie odkąd ją mam :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, wiem... może już doczytałeś u mnie, że korę zwożę przy okazji wycieczek w góry... tam dużo tańsza niż w Gliwicach :roll:
Za to na zimę świetnie sprawdza się ściółka z grubszych trocin (wiórów) - może masz w okolicy stolarnię?
No i zawsze pozostają kamienie zbierane gdzie się da... i szyszki ze spacerów po lesie (tylko cicho sza, bo to podobno wykroczenie :roll: )
dawidbanan
---

Post »

Gosiu nawet dla Ciebie znalazłem na komputerze zdjęcie trzmielinki jak się ukorzeniała :D
Obrazek

Gosiu u mnie w okolicy nie ma stolarni, a przy okazji trociny by mi za bardzo oszpeciły wiosną ogród i by było dużo zbierania ich...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No fakt... ja je na wiosnę zasypałam korą :roll:
Ale jestem dziwnie pewna, że coś wymyślisz :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Podtrzymuję co wcześniej napisałam: jesteś już mistrzem w ukorzenianiu :D
Gosia dobrze Ci radzi, trociny czy kora... Nie musisz kupować: z kolegami na wycieczkę do lasu się wybierzcie i pod sosenkami na pewno odpadnięta kora się znajdzie :D Warunek to nie kaleczyć drzew :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---

Post »

Gosiu na pewno coś wymyślę :D

Gosiu jutro chyba idę do lasu :P Nie wiem czy tej kory starczy...W czym ja ją naniosę :?: Oczywiście sam pójdę albo zawołam jakiegoś kolegę co mu się nudzi :P Ale jednak mi łatwiej będzie się sadzić kwiaty bez żadnej kory bo to odgarniać itp...Ale jutro się wybiorę do lasu zobaczyć może będzie to pozgraniam na kupki i wezmę ze sobą :D
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Na początek użyj kory na niewielkiej części. Sam zobaczysz czy będzie Ci w sadzeniu przeszkadzać. Ja pod korę daję jeszcze agrowłókninę - to taki materiał, który przepuszcza wodę, a nie pozwala chwastom rosnąć. Jeśli chcę dosadzić nowego kwiatka to wycinam dziurę w agrowłókninie i ... sadzę :D
Nie zauważyłam, że tak późno się już zrobiło :roll:
Dobranoc Dawidzie, do jutra :wit
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”