Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu jakiś "rozmnożyć" modrzew :?: Też chcę taki w ogródku :P
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witaj offca, cieszę się, że do mnie zajrzałaś :D Taki "ład" jak piszesz jest tylko z przedniej strony domu :lol: No wiesz, tak pod ludzkie oko ;:106
Prawie cały przód zagospodarowany tak, by było mało pielenia :lol:
Nie lubię gdy ja nachylona nad chwaściorami, z wystawioną pupą do góry ;:64 ... - a ludziska chodzą i mi ją oglądają :lol: :lol: :lol:

Dawid możesz próbować z jednoroczną gałązką modrzewia, zanurzoną w ukorzeniaczu i wsadzoną do ziemi = mieszanka torfu + piasek. Ryzyko, że się nie ukorzeni jest duże. Modrzewie w szkółkach nie powinny być drogie, może koledzy zrobią Ci prezent? ... :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

:shock: Gośka jakie zakupy, 1 i 5 z wyglądu kwiatu jakby rozwar???
Floksów zazdroszczę, na swoje muszę cierpliwie poczekać do jesieni( mam obiecane u znajomej).

Ogródek z przodu domu masz po prostu boski, wypielęgnowany, wymuskany, że hej. A kamulce jakby z innej bajki, takie bielutkie, równiutkie.
Ja wstyd się przyznać o front wcale nie dbam :oops:, posadziłam parę iglaków, wysypałam korą(żeby roboty nie mieć), chyba będę musiała kiedyś z tym coś zrobić.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gosiu te białe i niebieskie "nibydzwonki"(1 i 5) to rozwar, co do dwóch pozostałych, to obstawiałabym jakieś odmiany ostróżki, ale nie widać liści, więc tylko tak podejrzewam :wink:

Ten mirt, to ogrodowy? Widziałam taki u nas, ale nie sprawdziłam jeszcze, jak to traktować... :roll:

Fajniste zakupki :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzięki za identyfikację. Kwiatki już posadzone a teraz poczytam w sieci czy ... dobrze :roll:

Aśka! Co Ty mówisz? Ty o front nie dbasz? :shock: Albo przemawia przez Ciebie skromność, albo ja źle lokalizuję Twój front... Kojarzę furtkę wejściową z dużym, cudnym kamieniem przy ścieżce. Mam rację? Ten zakątek, jest jak dla mnie cudowny!!! :shock:
Kamulce bielutkie, równiutkie bo ze sklepu niestety, słono przepłacone. Ale to były początki i M jeszcze niedomyślał się na jaką kasę go naciągnę :lol: Chociaż sama pracuję, ale to co zarobię to nie starczyłoby nawet na korę :lol: :lol: :lol:

Gosiu jutro zrobię fotkę liściom a już dzisiaj poszukam coś o ostróżkach. Jak Cię znam to na pewno trafiłaś :P
Mirt kupiłam z rozmachu, nawet przez myśl mi nie przeszło, że nie może być ogrodowy. A tu niespodzianka :cry: W domu czytam co zrobić z mirtem, a tu piszą - doniczkowiec, na zimę do domu, delikatny i grymaśny jak panienka :twisted:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

g.kiecko pisze:Oczywiście masz rację, to barwinek pstrolistny :P Niezmiernie łatwo się go rozmnaża, więc jeśli reflektujesz ... :wink:
bardzo chętnie ;:79 , takiego jeszcze nie mam. Oczywiście koszt przesyłaki biorę na siebie :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia - a gdzie te Jasło leży, wyruszam w Polskę więc może po drodze złapię tę pampasową :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

gorzata76 pisze:Gosiu te białe i niebieskie "nibydzwonki"(1 i 5) to rozwar, co do dwóch pozostałych, to obstawiałabym jakieś odmiany ostróżki, ale nie widać liści, więc tylko tak podejrzewam :wink:
Gosiu, poszłam za ciosem i poszukałam w sieci ostróżek. Wychodzi, że moja to ostr. naga :shock:
A czy rozwary mają różne odmiany? Mój to jakiś oszukany bo ma tylko cztery płatki :wink: Wszędzie w necie, gdzie nie spojrzę mają pięć... :cry:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

111agnieszka pisze:Gosia - a gdzie te Jasło leży, wyruszam w Polskę więc może po drodze złapię tę pampasową :roll:
Aguś - Jasło, miasteczko niespełna 40-to tysięczne jest położone w Dołach Jasielsko-Sanockich, nieopodal Krosna, w województwie Podkarpackim :lol: Szlakiem z centralnej Polski są bramą do Bieszczad i cudnej Magury :P Zapraszam serdecznie na kawusię, ciacho a i pampas się znajdzie :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - nie liczyłam płatków :roll:
Jutro sprawdzę moje, to Ci powiem... no i je obfocę, bo jeszcze nie miały tego zaszczytu :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Ty Gosiu, jak dobrze poszperasz w swoich rabatkach, to i nie tylko nieobfocony rozwar znajdziesz :lol: Ty tam cuda hodujesz, tylko nam dawkujesz widoczki :lol: Mi to aż wstyd się pytać o każdą roślinkę, którą u Ciebie widzę a nie znam :oops:
Liczenia płatków, oglądania brzegów liści i zwracania uwagi na pokrój rośliny, nauczyłam się na forum :P
Zaczęło się od tego, że miałam tuje. Tuje to tuje :D A tu się okazuje, że wcale nie! :shock: Jak zaczęłam, przy pomocy forumowych ekspertów, dowiadywać się co ja tak naprawdę mam :shock: to okazało się np., że jestem dumną posiadaczką żywotnikowca japońskiego, a to ponoć już rarytas :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia - patrzyłam na mapce :roll: aj nie znam się na trasach wybieramy się do Zakopanego ale zabij mnie a ja nie wiem czy to po drodze :oops:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Gosiu ale Twój ogród popularny :D U mnie piszesz tylko Ty i Ania :cry:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Aguś, jeśli z północnego lubelskiego to raczej przez Kraków, jeśli z południa to przez Rzeszów - a wtedy mnie nie ominiesz. Kierowcy jednak wybierają trasy, może dłuższe, ale łatwiejsze - bo np. czteropasmówki. Takowe przez Jasło nie prowadzą. Mamy trzy rzeki, wiadomo jaki jest koszt budowania mostów :roll: Poza tym same zakrętasy, góra - dół, malowniczo jest, niepowiem, ale dla kierowców zmora :cry:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, nie zawstydzaj mnie :oops: ja też dopiero tutaj dowiaduję się nowości...
Ale na przykład - co do róż - to jakoś nie mogę się przekonać, że nazwa (ta właściwa :wink: ) ma kluczowe znaczenie...
Róża ma mi się podobać... i starczy, że to róża :wink:
Kurczę, jakbym wiedziała, że coś rozdajesz, to bym zahaczyła o Twój ogródek po drodze przez Jasło :lol: :lol: :lol:

Dawidku - ja też Cię odwiedziłam :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”