Śliczne te hortensje
Czy wiesz ,że moja Annabelle nie zakwitła
jestem rozczarowana ale to zapewne wina wiosennego porażenia.
Ile kat masz swoją dębolistną Zenku?
Miłego dnia życzę
Witaj KaRo moja hortensja dębolistna ma około 4 lat i w tym roku kwitnie bardzo skromnie, może to wina zimnej wiosny.Natomiast z hortensją Anabel nie mam żadnego kłopotu kwitnie każdego roku, wiosną skracam ją pozostawiając około 20 cm łodygi.
Hortensję tą na okres zimy związuję i obsypuję ją torfem tworząc kopczyk 15 -20 cm.Wiosną kiedy zaczynają nabrzmiewać pączki ścinam ja nawożę nawozem i podlewam .
A oto pokrój krzewu lipiec 2009
Witaj Zenku piękne ta hortensja dębolistna ,jeszcze nie mam jej w swojej kolekcji i już nie bardzo wiem gdzie mogłabym ja posadzić ale ciągle się zastanawiam bo warto ją mieć .
Genia
Dzięki Zenek że to napisałeś bo ja bym kupiła a potem martwiła się że nie mam dla niej tyle miejsca . Już teraz z niektórych roślin rezygnuję bo ciasno
Zenek Twój ogród jest tak wielki,że możesz sadzić i sadzić co tylko zapragniesz.Chociaż dla mnie jest w nim wszystko czego dusza zapragnie.
Ukłony dla żony
Zenku wszystko śliczne ale fotka z "łączką jeżówkowo-cyniową" jest niezwykła i piękna, z przyjemnością się na nią patrzy. Masz żywego odstraszacza na krety, wygląda tak sympatycznie, że pewnie nikt się jej nie boi.