Mój ogród - eleka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Elu niezmiernie miło mi, że chcesz się podzielić tym co masz. Jaki ja mogę kwiatek wybrać? Wszystkie masz piękne, ale jak mógłbym już coś wybrać to jakiś kwitnący na skalniaczek. Oczywiście nazwy nie powiem bo przecież w większości nie znam. Ale moje skalniakowe roślinki jakie mam zaprezentowałem w swoim wątku. Więc jak by się coś znalazło u Ciebie innego to byłbym rad. Oczywiście nie nalegam i jak nie będziesz miła nic inszego, to i tak będę Tobie bardzo wdzięczny za tak miły gest ;:91
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Jesienią Grzegorzu na pewno coś znajdę i wyślę.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Troszkę mnie nie było, przez kłopoty z komputerem.Jestem, nie wiem jak długo, bo to prowizoryczne podłączenie.W międzyczasie zrobiłam kilka fotek, ale nie mogę ich sformatować, bo nie mam tu fotosika.Wkleję co sie da.
dzwonki
Obrazek Obrazek
nowy nabytek tojeść
Obrazek
kwitnąca hosta
Obrazek
przywrotnik w całej okazałości
Obrazek

margareta pełna
Obrazek
w donicy

Obrazek
żmijowiec
Obrazek
szarotka
Obrazek

Widoki ogólne,tylko nie wiem jak je widać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

też nowy nabytek, tylko nie wiem co to jest.Podobały mi się listki, takie troche inne i dlatego kupiłam.Pomóżcie w rozpoznaniu

Obrazek
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu różości - śliczności. :D :D :D

No i lilie. Czy lilia na zdjęciu jest biała, zupełnie biała?
Poszukuję lilii azjatyckiej zupełnie bielutkiej, bez kropek, plamek, i łatek. :D

Elu to czerwone, to milin?
I jeszcze te niebieskie i różowe kwiatuszki, co to jest, bo zdjęcie troszkę niewyraźne.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lilu, to róża pnąca, a nie milin.Milin to i owszem posiadam, ale jeszcze nigdy nie kwitł.
Lilia jest bladożółta, chociaż z daleka wygląda na białą, czysto-białej nie widziałam, chyba że św. Antoniego.
Jeśli natomiast chodzi Ci o niebieskie i różowe z tej strony, to jest podpis- żmijowiec.
Za jakość zdjęć przepraszam w imieniu mojego idiotycznego aparatu.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Hm, zdawało mi się, że już tu wyrażałam swój zachwyt po ostatniej porcji zdjęć, ale jednak nie. No więc WYRAŻAM! :wink: Piękności! A już te niebieskie kwiatuszeczki po prostu przesłodziuteńkie :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przypomniałam sobie, że na tym komputerze mam sporo zdjęć robionych aparatem męża.Pokażę kilka.Na poczętek próba uwiecznienia ćmy, która codziennie o 8 wieczorem przylatywała na kolację.Wyglądała jak koliber, bowiem ruch skrzydeł był tak szybki, że niezauważalny dla oka.Aparat lepiej to pokazał.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

I kilka znanych wszystkim roślin
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

eleka pisze:Przypomniałam sobie, że na tym komputerze mam sporo zdjęć robionych aparatem męża.Pokażę kilka.Na poczętek próba uwiecznienia ćmy, która codziennie o 8 wieczorem przylatywała na kolację.Wyglądała jak koliber, bowiem ruch skrzydeł był tak szybki, że niezauważalny dla oka.Aparat lepiej to pokazał.
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Elu - to zmrocznik przytuliak, jeden z zawisaków, które mają takowe zwyczaje.. :lol:
http://www.lepidoptera.pl/start.php?lang=PL / wpisz nazwę w wyszukiwarkę/

Ps . Znasz odmianę tego ozdobnego czosnku ?

Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu Dzięki za link, a co do czosnku to niestety.Gdy go kupowałam, to ręcznie tłumaczyłam o jaki czosnek mi chodzi i udało się.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

" Serce roście ..." patrząc na te piękne kwiaty ! Elu, to "pole różane" to pewnie miejsce, w którym zażywasz aromaterapii ?Zapach musi być powalający... Napisz coś o nowej Tojeści-co to za odmiana, wygląda ciekawie, ale nie znam :( Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ale pięknie!!! Ta czerwona róża na tle ściany, te fiołki prześliczne, hosty, no cudnie tam u Ciebie :) Ale te powojniki, ach, są rozbrajające, szczególnie ten o jaśniuteńkich, białych? błękitnych? liliowych? kwiatach. Boski!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Grzegorz B

Post »

Podążam ciągle z pięknem, więc i Ciebie bezwzględnie musiałem odwiedzić. Oczywiście nie zawiodłem się. Naprawdę nie wiedziałem, że masz tak dużą posesję. Chyba, że to złudzenie.
Widoczki jakie nam zaprezentowałaś naprawdę fantastyczne. Tyle barw, kamienie i elementy drewniane dają super efekt ;:215 . Ależ jakie Ty masz okazy roślin. Przepięknie się prezentują. Te dzwonki to chyba karpackie, też sobie nasiałem, fantastycznie się komponują z otoczeniem. Ileż u Ciebie róż i jakie barwne. Widze kolejny nabytek. Ja również, muszę sobie sprawić tojeść tak ładnie się one prezentują. Żmijowiec, mimo nie najlepszej nazwy to prawdziwe cudeńko.
Elu naprawdę Masz pięknie wszystkie kwiaty tak ładnie rosną i te skalniaczki. Brawo dla Ciebie i gratulacje za stworzone piękno. ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zawstydziłam się,bo gdybyście zobaczyli co rośnie za różami, to byłaby klęska.Róże są ulubionymi kwiatami teściowej i to ona je posadziła, a ja korzystam z ich urody za darmo.
Ewelino, pokazałam ją dlatego, że sama o niej jeszcze nic nie wiem.Miałam nadzieję, że ktoś się zlituje i powie coś na jej temat.
W poście z 2 lipca pokazałam roślinkę na samym końcu, której nie znam.Może ktoś mi pomóc?Nie umiem wstawić cytatu ze zdjęciem, gapa jestem i tyle( tak jak np. Amlos wstawiła u mnie ćmę).
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przeszłam przez ogrodniczy i oczywiście nie mogłam się oprzeć.Tylko teraz problem, bo jaśmin pnący kwitnie wczesną wiosną( tak mi się wydaje), a na tym jest napisane, że "pachnące kwiaty VI- VII". Może ktoś z Was zajrzy tutaj i podzieli się wiedzą na jego temat.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Okropna dziś pogoda, podobnie jak i wczoraj.Wyszłam tylko na trochę do ogródka i zrobiłam kilka fotek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie wiem czemu Inkarwilla jest taka wysoka, ok.70cm z kwiatem.Na zdjęciach widuję niższe?
Obrazek

nawet liście ma dość duże

Obrazek

Zobaczcie co znów zakwitło.

Obrazek

Trytoma po ścięciu znów zabiera się do kwitnięcia.

Obrazek

Moje nowe Hebe i pelargonia.Kupiłam ją bo nigdy jeszcze takiej nie widziałam.

Obrazek Obrazek

Tu moje formowane iglaczki

Obrazek
Obrazek

A to są darowizny, prawda że nieźle się mają?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Resztę pokażę jutro, bo i kota można zagłaskać na śmierć( podobno!).Teraz dalej pobuszuję w Waszych ogrodach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”