Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, sypiesz różnymi nazwami typu : kostrzewa sina, trzmielina, a ja nie wiem jak one wyglądają i w ogóle ich nie znam. Tak sobie myślę,że to forum bez fotografii nie miałoby sensu, chyba że dla tych dobrze wtajemniczonych. Z drugiej strony, sama obfociłam już wszystko i nie mam nic więcej do pokazywania oprócz dojrzewających pomidorów :roll: . Chciałam wrócic do zdjęć Twoich okolic i jakoś nie mogę ich znależć :( .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Wpadłam tylko na chwilę, by się z Wami serdecznie przywitać i zaraz wracam do ogródka :P
Zmobilizowaliście mnie "żądaniami" zdjęć i by móc cokolwiek pokazać zabrałam się ostro do roboty :lol:
Wspomniana robota jest warunkowana dostępnością materiału, a że obecnie magazyn świeci pustkami - nie spodziewajcie się spektakularnych wyczynów ;:106
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Witaj Gosiu ;:12
Życzę Ci miłej pracy w ogródku :D i dołączam się do oczekujących na foteczki :lol: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witajcie ponownie kochani :wit

Kasiu, jest mi bardzo miło, że zechciałaś odwiedzić mnie ponownie. Specjalnie dla Ciebie jeszcze kwitnące lilie :P
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek

Felu, ja też dopiero wtajemniczam się w posiadaną przeze mnie florę. Pierwsze sadziłam te rośliny, które mi się podobały, teraz mozolnie, baaardzo mozolnie staram się rozszyfrować co tak naprawdę mam w ogródku :lol: :lol: :lol:

To wspomniana wcześniej kostrzewa, kolor trochę przekłamany. W rzeczywistości jest bardziej niebieska
Obrazek

Trzmieliny Fortunego, ale jakie odmiany? :shock: Nie wiem :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
... jeszcze dwie bliżej niezidentyfikowane
Obrazek Obrazek

Felu link do wątku "Podkarpacie" jest u mnie na 18 stronie :D

Pesteczko oto pinie :D
Obrazek Obrazek

W fotograficznym skrócie opiszę jak wyglądała moja dzisiejsza praca w ogródku :D

Tak zaczęłam ...
Obrazek

Tak to wyszło ...
Obrazek Obrazek

A tu leży (do góry nogami :roll: ) wykopany trawnik. Kiedyś to będzie rabatka kwiatowa. Wcześniej jednak muszę te kwiaty kupić :lol:
Obrazek
Ta beka w tle to mój rezerwuar wody :? :oops:
Zrobiłam jeszcze stracha na ślimaki :;230 :;230 :;230
Obrazek Obrazek

Teraz pokażę Wam dowody na to, że w moim regionie wszystko później kwitnie :lol:
Ketmia powoli rozwija swój pierwszy, w dwuletnim życiu, pączek
Obrazek
Galtonia biała dopiero startuje
Obrazek
Takie jakieś niewyraźne kwiaty canny
Obrazek
Pierwsza cynia (oby nie jedyna, bo uwielbiają je ślimaki) :wink:
Obrazek

Felu, Ty pomidory a ja malinki :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

... i takie tam widoczki :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... i misz-masz: mini busz, w którym znajdują się:
mahonia pospolita, trzmielina nn, mikołajek płaskolistny, pióropusznik strusi, bluszcz pospolity, winobluszcz trójklapowy, dąbrówka rozłogowa, rozchodnik (chyba lubczykowy), ketmia, granat (tylko do jesieni).
Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gośka ścieżka Ci wyszła super :!: O roślinach nie wspominam bo fundujesz nam tu takie cacka :D pięknie
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dzięki Maiusz ;:180 ;:180 ;:180
Zostaniesz chyba jedynym mężczyzna, któremu to "coś" się podoba :lol: i za to będę Ci dozgonnie wdzięczna :P
Mój M skwitował: "... Ty chyba się nudzisz?...", mój syn natomiast: " ... i jak ja tu będę rowerem jeździł?..."
Najbardziej zadowolony z mojej ciężkiej pracy był piesio Heron, który ... pomagał mi kopać. Przez to omal nie uciupałam mu łapy :?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No a mój jak zorientował się że ja z ogródka lecę na komp też do ogródka to zabrał mi myszkę jak jechał do pracy :evil:
:lol: Kupiłam drugą o której nie wie :;230 :;230
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

111agnieszka pisze:No a mój jak zorientował się że ja z ogródka lecę na komp też do ogródka to zabrał mi myszkę jak jechał do pracy :evil:
:lol: Kupiłam drugą o której nie wie :;230 :;230
:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230 :;230

... a to potworek ;:214
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Gosiu ścieżka super wygląda :!: Bardzo mi się podoba :roll: Sama te ogromne kamienie nosiłaś :shock: :shock: ?
Widzę,że Twoje Pinie już dosyć duże :shock: Śliczne są :!: Jak długo Ci rosły z nasionek?
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gośka pop pierwsze to wielkie ;:196 za nasionka pinii, zaglądam dzisiaj i do skrzyneczki i :shock:

Teraz tylko mi napisz w jaką ziemię mam je wsadzić, bo poprzednie które miałam z nasion to mój tato mi wyhodował i dał mi już dorodne roślinki(które ja w 2 zimę zamroziłam na śmierć :twisted:).

Rozmawiałam ostatnio z panią, która się zajmuje rozsadami i mówiła mi, że tuje to najlepiej w mieszankę żwiru/torfu/próchnicy, z przewagą żwiru.
Pinie podobnie???

Co do niedoceniania naszej pracy przez szanownych domowników to już tak jest. Ja przy pracy w ogrodzie wiernych towarzyszy mam głównie w postaci psa i kotów. M. podobno atakuje wszelkie robactwo, córkę nudzą "rutynowe czynności".
Za to oboje lubią zapraszać znajomych do ogrodu i wysłuchiwać pochwał na temat wyglądu ogrodu

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Gosiu kawał dobrej roboty :D
Takich kamulców to ja za Chiny Ludowe sobie nie przywiozę... A też mi się od dawna marzy taka kamienista namiastka ścieżki...
Strach ma ślimaki? :shock:
Na ślimaki to ja mam granulki...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Witam wszystkich serdecznie w moim ogródku :D
Bardzo dziękuję za docenienie mojego wysiłku. ;:180 Dzisiaj czuję te kamulce w krzyżach, w kolanach, w ramionach i w szanownej niewymownej :lol: :lol:

Aniu pinie mają coś koło 2,5 - 3 lat. Początkowo rosną nawet dość szybko, potem zwalniają, ale ja jestem cierpliwa i poczekam na te grymaszące panienki :lol:

Asiu ja sadzę pinie do torfu z dużą domieszką piasku. Wcześniej moczę nasiona przez jedną noc. Gdy podrosną przesadzam do bardziej zwięzłej ziemi, ale piach obowiązkowy :lol:

Gosiu ja do ślimaków już nie mam siły :evil: Przerobiłam i granulki. Faktycznie padały po nich jak muchy, ale niestety to trupków przychodziły następne by je wszamać :wink: Z dwojga złego, zamiast zbierać te padnięte, rozpapciane, wolę zbierać jeszcze żywe, zasypywać solą i zakopywać.
"Strach na ślimaki" jest pomysłem mojego syna :P No przecież nie mogłam mu odmówić i niezrealizować jego wizji, nawet własnoręcznie wkopałam to coś i oplotłam bluszczem :roll: Myślę, że długo miejsca w ogrodzie nie zagrzeje - poczekam aż się Dawidowi ta konstrukcja znudzi :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

g.kiecko pisze:"Strach na ślimaki" jest pomysłem mojego syna :P No przecież nie mogłam mu odmówić i niezrealizować jego wizji, nawet własnoręcznie wkopałam to coś i oplotłam bluszczem :roll: Myślę, że długo miejsca w ogrodzie nie zagrzeje - poczekam aż się Dawidowi ta konstrukcja znudzi :lol:
Fajny jest :lol:
I ciesz się, że dziecię masz twórcze... :wink:
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Post »

:D Gosieńko! Super ścieżka, no i w końcu foteczki... napracowałaś się solidnie... no,no Dzięki za lilijki - cudne są po prostu CUDNEEE ;:79
Katarzyna, zapraszam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”