Grupy krwi a odchudzanie i pokarmy

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

A ja mam 0 Rh+ - mam jeść mięso, które nie cierpię, a zrezygnować z twarogu, jagód i truskawek, które uwielbiam ;:96 i z lodów, moich ukochanych ;:110 - nigdy.
queen
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 21 lip 2009, o 01:29

Post »

ja mam 0 Rh- mięso praktycznie jem 2 razy w miesiącu, za to uwielbiam wszelkiego rodzaju nabiał- twarożki, serki, białe sery,żółte sery i czarny chlebek.
z tej reszty "dozwolonej" nawet bym sobie obiadu nie ułożyła, jakieś kosmiczne te rzeczy :shock:
slawa
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 28 lip 2009, o 21:52

Post »

Mam grupę A. Odkąd pamiętam zawsze byłam trochę przy kości, nawet na studiach jadłam mało i mimo to trudno było mi nie tyć. Większość współlokatorek z którymi mieszkałam nie mogło uwierzyć że przy moim wzroście-175 i tak małych porcjach aż tyle waże. Zawsze myślałam że mam olbrzymią tendencję do tycia... Kilka lat temu razem z moim ukochanym czytaliśmy o diecie zgodnie z grupą krwi. Po badaniach okazało się że na szczęście oboje mamy A więc mozemy jeść to samo. Dla mnie największym szokiem było że kiedy zmianiliśmy jadłospis bez żadnych wyrzeczeń, jedząc normalne porcje-teraz żartuje że się notorycznie obżeram:) udało się zrzucić parę kilogramów przeszły problemy trawienne... i nie wróciłam do poprzedniej wagi. Mam więcej sił i czuję sie dużo lepiej-ale to chyba głównie zasługa mniejszego rozmiaru. Zrezygnowalismy z kanapek z wędliną, sosów mięsnych, ziemniaków(czym zwykle szokujemy znajomych), nauczyliśmy sie zupełnie nowych przepisów. Jestem zdecydowanie za takim sposobem odżywiania. Naszym ograniczeniem w jedzenie warzyw i owoców jest unikanie salicylanów-dotyczy to osób które nie mogą brać aspiryny-ale jemy zdrowo dużo i smacznie.

Pozdrawiam
Sława
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”