Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I komputer 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu ,było mi naprawdę ciężko .Cały czas myślałam co nowego zakwitło i czy coś się nie zniszczyło przez te nawałnice,bo wyjeżdżałam nad ranem ,było ciemno i nie mogłam sprawdzić ,czy moje roślinki nie ucierpiały .Na szczęście nic złego się nie stało ,a nawet zakwitła nowa lilijka,datura ,clematis i nowa róża . :Pdala pisze:Joluś, jak Ty wytrzymałaś trzy dni bez swojego pięknego ogródka?
I jeszcze wyjeżdżasz?
Żartuję oczywiście, ale wiem, że my wszystkie najchętniej zabrałybyśmy nasze ogródki ze sobą na wczasy...
Chyba jestem już uzależniona i nie mogę żyć bez ogrodu .W górach zamiast podziwiać widoki ,góry ,wodospady itp .to ja rozglądałam się za ogródkami i sklepami ogrodniczymi .Czekałam kiedy będziemy mogli wreszcie jechać z powrotem i czy uda mi się coś kupić do mojego ogródka .Niestety w marketach nic ciekawego nie mieli ,a ogrodnicze były pozamykane .

Cieszę się na wyjazd nad morze ,ale cały czas na pewno będę myśleć o swoim ogrodzie i o tym co uda mi się kupić do niego .

Ja też bym chętnie zabrała laptopa ze sobą ,ale M by chyba uznał mnie za

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
OLU ,chyba M nie da się przekonać do tego laptopa i przerw w podróży .Ja najchętniej zamiast morza wybrała bym wizyty w wielu forumowych ogródkach ,a w twoim na czele .
MONIKO ,clematis w rzeczywistości jest jeszcze ciemniejszy,ale nie wiem co to za czort .Kupiony w BRICO z nazwą, ale zupełnie innym zdjęciem .
Dziękuje .
IGUŚ,data i miejsce wyjazdu ,pewnie będzie nieznana do Ostatniej chwili.

MONIKO ,clematis w rzeczywistości jest jeszcze ciemniejszy,ale nie wiem co to za czort .Kupiony w BRICO z nazwą, ale zupełnie innym zdjęciem .

Dziękuje .
IGUŚ,data i miejsce wyjazdu ,pewnie będzie nieznana do Ostatniej chwili.
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Jolu gdyby Twoja droga na wypoczynek wiodła gdzieś w strone Kołobrzegu to i ja zapraszam do mnie.
Cudowny clematis.
Cudowny clematis.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Joluś, pooglądałam Twoje piękne roślinki i jestem pod wrażeniem
Ślicznie
Nie boisz się, że w czasie wyjazdu zarosną chwastami? Ja zawsze mam to na myśli w czasie wyjazdów
Teraz byłam 3 dni u koleżanki we Wrocławiu i jak wróciłam, to zaraz było co plewić
Tyle, że u Ciebie wszystko już od dawna pielęgnowane, to pewnie chwascisków mniej 

- damapi
- 500p
- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jolu :P
Mariasen namawia Cie do przywiezienia kamieni
- może trochę ciężko byłoby je wlec znad morza ale muszle lekkie a też można wykorzystać w ogrodzie
fajnie wyglądają przy sukulentach i innych śródziemnomorskich pięknościach, których w Twoim ogrodzie z pewnością nie brakuje!
a to dla Ciebie na pożegnanie przed wyjazdem

Mariasen namawia Cie do przywiezienia kamieni

a to dla Ciebie na pożegnanie przed wyjazdem

- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Witam słonecznie.JolantaGraj pisze:
Co do sadźca ,to za wiele o nim nie wiem .Po za tym ,że kwitnie na różowo .Mam jeszcze pomarszczonego o bordowych listkach i białych kwiatach .
Czy mogłagyś zamieścić fotke tego białego sadzca....bo bardzo mnie interesuje jak wygląda.Mam tylko purpurowego i konopiastego...a o białasie nawet nie wiedziałem.
Pozdrawiam.