Moja familokowa oaza spokoju cz.2
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu będę dla Ciebie hodowała pstrą tojeść i odętkę. To są moje tegoroczne nabytki.
Już wpisałam do kalendarza.Jadziu jest duże prawdopodobieństwo , że sierpień lub wrzesień pojadę do Myślenic
i zahaczę o Bytom. Do tego czasu pilnuj dla mnie floksa i wiesiołka.
Może Tobie zadoniczkować zawilca japońskiego , nadawał by się do posadzenia przy płocie.
Już wpisałam do kalendarza.Jadziu jest duże prawdopodobieństwo , że sierpień lub wrzesień pojadę do Myślenic
i zahaczę o Bytom. Do tego czasu pilnuj dla mnie floksa i wiesiołka.
Może Tobie zadoniczkować zawilca japońskiego , nadawał by się do posadzenia przy płocie.
Czarnuszka jak by się nie nazywała jest po prostu nieziemskiej urody( dalmatyńska lub hiszpańska).Dziękuję za życzenia
.Ta róża -żółta -to podobna do mojej i prawdopodobnie to fresia-jak kichol przyłożysz do kwiatka to ładnie pachnie.Pozdrowionka 

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam wszystkich odwiedzających .
OLU miło mi słyszeć jestem pod wrazeniem . Floxik będzie czekał wiesiołek również . Już cieszę się na tę tojeść
EWUNIU gdybym wiedziała przesłałabym szybciej słoneczko .
ANUŚKO tak po prawdzie nie jestem zadowolona z tej czarnuszki . Nie jest za bardzo dekoracyjna trochę się kładzie .

OLU miło mi słyszeć jestem pod wrazeniem . Floxik będzie czekał wiesiołek również . Już cieszę się na tę tojeść
EWUNIU gdybym wiedziała przesłałabym szybciej słoneczko .
ANUŚKO tak po prawdzie nie jestem zadowolona z tej czarnuszki . Nie jest za bardzo dekoracyjna trochę się kładzie .

- JAKUCH
Jakoś smutno na forum . Bidulka IDA złamała sobie nogę . A ja dalej szukam w necie inspiracji do przeróbek ogrodowych . Nic mi nie wychodzi i wszystko się plącze . Czasem jest taki głupi dzień gdy nic nie wychodzi tak jak ma .
DAUSIU ona ma więcej liści . Na razie widać tylko ten jeden kwiat . Nie wiem czy pokaże się więcej . Crocosmia też pomalutku zaczyna pokazywać kwiatki . Teraz wiem ,że nie trzeba jej wykopywać wtedy się fajnie rozmnaża .
EWUNIU może jeszcze się pokaże . Nie trać nadziei . Moim zdaniem najlepiej wsadzić do doniczki .
Życzę wszystkim kolorowych snów .
DAUSIU ona ma więcej liści . Na razie widać tylko ten jeden kwiat . Nie wiem czy pokaże się więcej . Crocosmia też pomalutku zaczyna pokazywać kwiatki . Teraz wiem ,że nie trzeba jej wykopywać wtedy się fajnie rozmnaża .
EWUNIU może jeszcze się pokaże . Nie trać nadziei . Moim zdaniem najlepiej wsadzić do doniczki .
Życzę wszystkim kolorowych snów .
- JAKUCH
OLU u mnie z nasłonecznieniem troche kiepsko . Wiem co na pewno zmienię . Warzywniak pójdzie na lewą stronę a kwiaty do przodu . Tam jest więcej słońca . Różyczkom tam trochę go brakuje . Chociaż nie narzekają za bardzo ale może dlatego ,że są młode . W miejsce truskawek chcę wsadzić azalie Rh i wrzosy . Tylko na to wszystko trochę za mało miejsca i nie wiem czy róża i wino będa zadowolone z takiego sąsiedztwa . na razie miejsce po truskawkach jest obsiane łubinem . M się śmieje ,że wiecznie coś zmieniam .
HALINKO czyli mam szczęście z moją ,że mi zakwitła . Bardzo się cieszę .
HALINKO czyli mam szczęście z moją ,że mi zakwitła . Bardzo się cieszę .
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - witaj , jestem u Ciebie "skoro świt" , z rewizytą wpadłam.Za kawkę dziękuję,bo ja tylko na chwileczkę!
Oglądam i oglądam i z podziwu wyjść nie mogęęęę...!Na takim skraweczku mieścisz tyle wszystkiego!
I warzywka pielęgnujesz i kwiatuchy różniste i jeszcze róże doborowe!!!Podziwiam szczerze! i gratuluję!!!
miłego dnia!Pewnie znowu będzie pracowity?
Maryna.

miłego dnia!Pewnie znowu będzie pracowity?
Maryna.

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Jadziu. Piszesz, że ogóreczki mają ładny zbiór. A moje dopadł mączniak rzekomy, liście brązowe. Wczoraj zrobiłam oprysk, ale boję się że już po musztardzie, a dopiero zaczęły nie dawno owocować.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki