Róże w moim ogrodzie.
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosieńko , mnie też !mnie też!
Cudeńka!
Potem Ci wszystko napiszę.
Cudeńka!

Potem Ci wszystko napiszę.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Gosiu
.........mam prosbe....pokaz Biały Walc chiałam porównać.........hmmm kupiłam licencjonowane sadzonki , młode w pąkach i otworzyły mi sie zarózowione
.wygladaja jak ND
.......daje im czas ale "napięcie na łuku rośnie"........liscie tez jakies drobne........proszę
cmokasy z gór

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - zdjęć mam dużo w archiwum, nie wszystkie zamieszczam na swoim wątku. Jednak musiałam wykupić abonament na fotosiku.
Aguś - Biały Walc mam od tej wiosny, sadzonka 2 wyboru, urosła do 60 cm i kwitnie, wypuszcza nowe pędy, które są czerwone. Liście ma duże, ciemnozielone, błyszczące, inne niż ma Elfe, u mnie są trochę kiepskie, kwiaty duże, białe i biało-różowe, sama zobaczysz na zdjęciach, płatki są trochę zniszczone od deszczu.
Aguś - Biały Walc mam od tej wiosny, sadzonka 2 wyboru, urosła do 60 cm i kwitnie, wypuszcza nowe pędy, które są czerwone. Liście ma duże, ciemnozielone, błyszczące, inne niż ma Elfe, u mnie są trochę kiepskie, kwiaty duże, białe i biało-różowe, sama zobaczysz na zdjęciach, płatki są trochę zniszczone od deszczu.
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuje Gosiu.........pomogłaś........własnie paki u moich młodych mnie zastanawiały.....kuzwa! 3 fiszki pozamieniane
...........moje z pewnoscia nie sa Białym Walcem...nawet nie sa "królewną snieżką"
by the way ........masz śliczą biała róze
cmokasy z gór

by the way ........masz śliczą biała róze

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Deirde
Aguś - podmienione fiszki każdemu mogą się przydarzyć, jest to jednak bardzo przykry wypadek. Mam już dwie białe śliczne róże pnące - Biały Walc i Elfe, posadziłam je w zakątku biało-różowym z Piruette i Handlem.
Co do podmian - jakie było moje wielkie dziwienie gdy moja wymarzona Pastella zakwitła na pomarańczowo
Oczywiście poszukałam nazwy i okazało się, że dostałam Chippendale - a tej róży z kolei nie chciałam ale tymi kwiatami mnie trochę przekonała. No i ciekawie pachnie - tak trochę w nucie Chopina.
Co do podmian - jakie było moje wielkie dziwienie gdy moja wymarzona Pastella zakwitła na pomarańczowo

- Deirde
Trochę zdjęć róż zrobionych o dość wczesnej porze czyli 7.00 rano. Na kwiatach jeszcze rosa.
Leonardo da Vinci - obserwuje go już dość długo, nie choruje, a na dodatek bardzo ładnie się rozkrzewia, jest dużo nowych pączków kwiatowych.
Warwick - też bez problemów, na dodatek po krótkiej przerwie - kwitnie.
Piano.
Albrecht Durer Rose - malownicza róża, kwitnie już ponad tydzień na tych samych kwiatach.
Gartentraume z lawendą.

Othello z czarnuszką.
Eden.

Aspiryna - naliczyłam na jednym pędzie około 15 kwiatów.

Leonardo da Vinci - obserwuje go już dość długo, nie choruje, a na dodatek bardzo ładnie się rozkrzewia, jest dużo nowych pączków kwiatowych.
Warwick - też bez problemów, na dodatek po krótkiej przerwie - kwitnie.

Piano.
Albrecht Durer Rose - malownicza róża, kwitnie już ponad tydzień na tych samych kwiatach.

Gartentraume z lawendą.

Othello z czarnuszką.
Eden.

Aspiryna - naliczyłam na jednym pędzie około 15 kwiatów.