A Mospilan do pryskania jest w proszku i muszę go użyć na mszyce na młodej jabłonce.
 A Mospilan do pryskania jest w proszku i muszę go użyć na mszyce na młodej jabłonce. 
dzisiaj w Biedronce rozmieszczano nowy towar i zauważyłem małą kuchenną wagę elektroniczną.tbet pisze:Witam!
Czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na odważenie np. 1,5 g ? Oczywiście chodzi o odważenie takiej niewielkiej ilości np. miedzianu, którego wcześniej się kupiło np. 100g. Może ktoś się spotkał z możliwością zakupu za niewielkie pieniądze takowej wagi. Oczywiście takie wagi są na allegro. Jest ich wiele w różnych cenach. Może ktoś ma takową i coś może powiedzieć by nie wyrzucić pieniążków w błoto?

A dzielić chyba muszę tak, jak narkomani swoje "działki" na filmach
 A dzielić chyba muszę tak, jak narkomani swoje "działki" na filmach   A jeśli zrobię za mocny roztwór? Spalę liście? A jak za słaby, to nie zadziała i cała procedura na marne? A jeśli nie spryskam, to wyczytałam, że młode jabłonki są bardzo wrażliwe na aktywną obecność mszyc - mogą nawet zginąć!
 A jeśli zrobię za mocny roztwór? Spalę liście? A jak za słaby, to nie zadziała i cała procedura na marne? A jeśli nie spryskam, to wyczytałam, że młode jabłonki są bardzo wrażliwe na aktywną obecność mszyc - mogą nawet zginąć! 

Na dwa litry daj 0,2 gramy Mospilanu.Nalewka pisze:
Czy dobrze liczę, że w 2 litrach wody ma być 1 gram proszku?
A jak go odmierzyć? W płaskiej łyżeczce od herbaty jest ok. 5 gram, czy tak? Mam zawartość tej łyżeczki podzielić na cztery?
I dodatkowe pytanie, ile dodać adiuwantu (tak się to nazywa?) czy innego Ludwika?