Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUNIU fajne przedszkole . Masz czym się opiekować . Jest teraz czas zbioru owoców i nie ma to jak swoje prosto z drzewaa albo krzaczka . Kupiłam wiśnie w sklepie one są bezpłciowe ni w 5 ni w 9 a takie prosto zerwane to dopiero smak . Kompocik ma odpowiedni kolorek . Pięknie Ci wszystko kwitnie i masz bardzo kolorowo . U mnie już gdzieniegdzie robią się pustki . Miłego dnia .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie Alu i jaka fajna szkółka...... :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aluś Skarbie zapomniałam wczoraj napisać i Ci podziękować :oops: firletka doszła cała i zdrowa :lol: dziękuję Aluś ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu
pięknie u Ciebie :lol: kolorowo i tak swojsko :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, dołączam się do pochwał - masz multikolorowo - lato w pełni.
Chętnie przygarnę dalię, bo takiej nie mam.
Roślina, którą próbujesz zidentyfikować, to chyba kruszczyk.
Rabatka hostowa pod wierzbą bardzo udana ale czy pociągniesz ją do samej wierzby? Bo tak się jakoś na razie rozmywa...
To udało Ci się ukorzenić perukowca :?: Gratuluję :!:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witajcie, właśnie wróciłam :) 3 dni mnie nie było i tak wszystko porosło :shock: a co dopiero jak wyjadę nad morze na prawie 10 dni :shock: oj będę tęsknić ja ogródeczkiem :roll: znów zmuszę mamę do robienia zdjęć :lol:

Joluś :) ja jestem w szoku co do tych dyń, bo pierwszy rok posadziłam... ale widać ile zależy od gleby... bo wsadziłam też 2 w zupełnie inne miejsce i tam są maluteńkie, dosłownie parę listków mają... :?
A doniczkowce hoduję bo muszę co mieć na jesień/wiosnę wsadzać :wink: oj ale będzie miejsca jak foliak zlikwiduję :lol:

Właśnie może Ida będzie chciała konstrukcje... ale tą są ciężkie ogromne metalowe rury...

A tego perukowca podolskiego dostałam od Grzesia wczesną wiosną (patyki) i 3 okazywały oznaki przyjęcia się, ale jeden okazał się pięknym zdrowym okazem :) A że roślinki doszły to się cieszę ;) mam nadzieje, że będą pięknie rosły :D

Daluś
, dziękuję :) nie wiem czy do dobrze że tak kolorowo... ale przynajmniej jest wesoło... wystrój kwiatów zawsze można zmieniać :)

Abeille
cieszę się że mnie z powrotem odnalazłaś :) oj serducha wkładam, ale widać warunki mojego ogródka służą roślinkom :)

No Grzesik... Twój perukowiec będzie uwzględniony w planie który tworzę i jakby nie było będzie mi o Tobie przypominał :wink:

Grazynko... no coś się otwiera ale gdzie te lwie zęby :lol:

Jadziu,
no jest z tym przedszkolem trochę zabawy... ale czego się nie robi dla maluchów :wink: :lol: a co do pustek to mi się zaczyna robic duża pusta plama po serduszce bo już zamiera... muszę coś tam wymyśleć ;) A faktycznie własne owoce o ile sa smaczniejsze, bardziej dostępne i jak cieszą :D

Evluk, Bożenko dziękuję :)

Jacku, tez Ci bardzo dziękuję, ale muszę chyba po mału ogarniać ten kolorowy bałagan :) na razie jestem zafascynowała wszystkim i wszystko bym chciała mieć... ale już po mału widzę które roślinki ładnie wyglądają, które u mnie słabo rosną i po woli kształtuje mi się jakaś zrównoważona wizja :) Dalie oczywiście dostaniesz :wink:
Dziękuję za identyfikacje roślinki...a hosty... no na razie nie wydają się wyglądać jakoś cudnie ale jak wyobrażę je sobie w przyszłości to wydaje mi się że będzie pięknie wyglądał taki rząd liści... no ale trzeba poczekać :wink:
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Alu, cieszę się niezmiernie :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Alu tak mi szkoda Twojego foliaczka :cry: Co ja bym dała,żeby taki mieć.No ,ale skoro masz za mało miejsca na sadzenie to trzeba zmniejszać ...
Przedszkole bardzo obiecujące :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katarynko bardzo dziękuję :)

Iduś... te Twoje uprawy to są globalne a u mnie się nie przeje... ogórki i papryka pod folią w ogóle nie idą... tylko pomidory a na nie wystarczy 1/3 powierzchni foliaka...po prostu rodzice już nie mają siły robić, ja nie mam kied, a glebą i tak już tam jest jałowa i ciężko by wymienić ją na takiej powierzchni... także siłą rzeczy...
Ale konstrukcja pójdzie pewnie na złom...może by Ci się przydała?
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Alu pytałaś o Kleome prawdopodobnie podsycha bo jest zaatakowane przez jakiegoś grzyba. Nie ma się co dziwić przy takiej pogodzie jaka była. Spróbuj opryskać jakimś środkiem grzybobójczym ale prawdopodobnie niewiele to pomoże. Najlepiej zapobiegać jak sadzonki są małe. Posadzone pomiędzy roślinami w zagęszczeniu też podsychają, najlepiej się czują w przewiewnym miejscu. Tak zauważyłam.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Pięknie Ala...zwłaszcza maluchy..czyli przedszkole....
Bardzo ładny też ten pachnący powojnik....
A jak on pachnie?
w przybliżeniu.....
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

odsłony kolejnych kwiatów... rany ale tych kwiatuchów różnych nazbierałam :roll:

W skrzyneczce i zarastam dyniami :?
Obrazek Obrazek
Kwitnie trochę złotlin japoński i floksy które dostałam w tym roku ;) czekam na kolejne kolorki :D
Obrazek Obrazek
Acidantera(bardzo mi się podobuje :D ) i kleome... trochę kiepsko rośnie ale ciekawa roślinka:
Obrazek Obrazek
Malwa i festiwal mieczyków...oczywiście kolory inne niż kupowałam... te fioletowe takie w ciapki średnio wyglądają...jakby deszcz je poturbował ale taki mają kolor...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Dalia i zakwitł pierwszy goździk chabaud z siewu... trochę zabawa była z siewkami i wolniutko rośnie... już miałam zrezygnować z niego za rok... ale kwiaty ma piękne no i ten zapach goździków :roll: chyba zostanie bywalcem mojego ogrodu :D
Obrazek Obrazek
pierwszy aster i wdówka... eksperymentalnie posiana ale też niczego sobie :)
Obrazek Obrazek
rabatka i kolejny ozdobny słonecznik... piękne są te słoneczniki...ciekawe czy ich nasiona też są jadalne?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję za podpowiedź... pierwszy raz mam z nimi do czynienia... nie wyrosły jakieś duże ale ciekawe są :)

Grzesiu
dla mnie on pachnie tak miodowo, delikatnie... ale kwiatków jest masa.... więc jak podrośnie to zapach pewnie będzie piękny :)
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Alu, śliczności :D
Jeszcze mi tylko powiedz, czy nad ogniskiem unosi się dymek, czy to tylko takie złudzenie? ;)
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Obrazek

Och jakie to cudne :roll: :D jeszcze nie spotkałam :lol:
z czego on jest-sadzonka,cebulka czy co???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”