Rozczochrany ogródek Stokrotki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To już chyba ostatnie przed wyjazdem nad morze...

Sympathie, jeden z pierwszych kwiatów u mnie, ach...

Obrazek

Iglaczki - zapomniałąm o nich, skupiając sie na kwiatach, a przecież też są :-) U nas przód domu jeszcze czeka na kanalizację, a potem kostkę, więc siłą rzeczy jest tak tylko parę drzewek przy granicy...

Obrazek

Blue Arrow i Wojtek - porównanie z kwiatkami obok daje jakieś pojęcie o ich aktualnym rozmiarze ;-)

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten omżyn miał metkę "Royal Red"...

No cóż, royal to może i on jest, ale z tym Red, to przesadzili...

Obrazek

To jest zachodni fragment ogrodu, troche przeróbek go czeka:

Obrazek

Za mało kwitnący jest :-) więc jesienią na miejsce krzewuszki pójdzie Rosarium UE, a na miejsce żółtego berberysu - Lucia :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Młodziutka kalina Compactum - owoce

Obrazek

W tle dereń biały, chyba Sibrica, ale nie na pewno

Obrazek

A to, to jest choinka kolegi Leszcza :-) Miał ją wywalić, ale myśmy ja bohatersko uratowali i teraz straszy u nas. Nie powiem, z nóg nie zwala ;-) ale może się wzmocni

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arabella po raz kolejny, tym razem na gościnnych występach na kosodrzewinie

Obrazek
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Pięknie Ci ta kosodrzewinka kwitnie :lol: :lol: :lol:
A nad morzem to słonka życzę 8)
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ojjj 100krociu jak dobrze ze łamiesz te szpalerki sosna i świerkiem :D [ chyba srebrny].........po kilku latach wszyscy z "zołnierzami" w zywym płocie chorują na nude i dosadzaja 2 szereg "pekinu" :lol: :lol:

zyczę słonca fal i rozgrzanego piasku ;:106
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie tam szpalerki ;-) - 15 sztuk i - chociaż nie jestem zwolenniczką tego typu rozwiazań - w naszej sytuacji była to jedyna opcja, żeby zagospodarować wstępnie teren miedzy domem i garażem tak, aby za chwilę nie rujnować wszystkiego przy okazji kładzenia kostki.

Chociaż przed tujami, czego nie widać, bo i nie ma na razie co oglądać ;-) są już własnoręcznie rozmnożone hortensje i magnolia pośrednia. A przy tej sośnie pewnie wtranżolę parę azalii :-) Ten rejon nie jest w tej chwili ciekawy, bo na razie szkoda tam cokolwiek sadzić...

Bo na razie, to u nas przed domem dominuje mała architektura w tym mniej więcej stylu

Obrazek

proszę Państwa, piaszczysta rabata, murek oporowy, a na czubku recykling :-) Eko, etno i dżez :-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

100krotko czemu Ty się nie przyznajesz, że człowiek - orkiestra jesteś?: poliglota, architekt krajobrazu, hostessa, kucharz, ogrodnik, matka trojga i jeszcze żeby mnie krew zalała, to nad morze jedziesz? :shock:

A czym się wspomagasz, że pamiętasz wszystkie, nie nasze krajowe :lol: , nazwy roślin? :roll: :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze: A czym się wspomagasz, że pamiętasz wszystkie, nie nasze krajowe :lol: , nazwy roślin? :roll: :D
Nie znasz, to nie krajowe :-) :lol:

Poważnie - to ja jestem największy znany mi specjalista od robienia setki rzeczy naraz po łebkach :-) i interesowania się tysiącem tematów bez porządnego zgłębienia chociażby jednego. W dzisiejszych czasach mówi się na to ADHD :-) A podziwiam ludzi, którzy do swoich działąń (również ogrodniczych) zabierają sie metodycznie i z refleksją, a nie sątacy, jak mawia moja mama "popyrtani" ;-)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Patrząc na Twój ogród: to ja chcę być popyrtana ! :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ja też, ja też! :lol: :lol: :lol:
Mała architektura w opisie nabrała uroku... :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Coś w tym jest ... człowiek od razu inaczej na to patrzy, przejść obojętnie nie można i widzi więcej niż faktycznie tam jest :lol: :lol: :lol: Czy już jestem popyrtana? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gorzata76 pisze: Mała architektura w opisie nabrała uroku... :wink:
No nie? W dzisiejszych czasach wszystko można ludziom wcisnąć, jak się czlowiek uweźmie :-)

Gosiu, a to słowo "popyrtana" to z Twoich stron. Nie używają tego u Was? Moja mama z Gorlic pochodzi...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Ja z Jasła, z dziada pradziada, ale o mnie już mówili "słomiany ogień", "postrzelona", " "w gorącej wodzie kąpana" ...
Jednak zdecydowani wolę "popyrtana" - do tej pory nikt mnie tym nie uraczył :lol: Może dla języka Gorlice za daleko?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Stokrotka urlopuje się nad morzem ... A powiedziała nad jakim? :shock: :shock: :shock:
Teraz zachodzę w głowę co z wojaży dalekomorskich przywiezie 8)
Jak z nad Bałtyku to zawciąg, jak z Hiszpanii to świńską grypę, jak z Adriatyku to coś do palm na pewno podobne :lol: :lol: :lol: albo opuncje figowe ... już się zastanawiam czy szykować kolana by po nowści w kolejce się ustawiać :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”