Oaza spokoju Hanki - 2009
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuś mam dwa oleandry,krzaczory wielkie,myślę je przesadzić wg Twojego przepisu ale do tej roboty muszę zwołać i córę i syna,bo sama to nawet nie przestawię ich a co dopiero mówić o przesadzaniu.Zaczynają mi dopiero kwitnąć.
Jadzia Ten kwiatek o który pytasz to Acidantera,w zeszłym roku miałam ich więcej,ale zapomniałam,że we wrześniu trzeba je już wykopać bo są wrażliwe na małe temperatury i mam tylko jedną kępkę kupioną w tym roku.Ja też je bardzo lubię
U nas upał.Życzę Wszystkim miłego dnia
Jadzia Ten kwiatek o który pytasz to Acidantera,w zeszłym roku miałam ich więcej,ale zapomniałam,że we wrześniu trzeba je już wykopać bo są wrażliwe na małe temperatury i mam tylko jedną kępkę kupioną w tym roku.Ja też je bardzo lubię
U nas upał.Życzę Wszystkim miłego dnia
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Haniu same piekności pokazujesz
. Mnie troszke smutno, bo juz wiem, że moja acidantera nie zakwitnie. Urosła wysoka kepa ale pędów kwiatowych nie widać. Pocieszałam się, ze to jeszcze nie czas, ale skoro u Ciebie w takim rozkwicie, to moge juz tylko miec nadzieje, że zakwitnie w przyszłym roku. Lilie jaK ZAWSZE MISTZROWSKIE. U mnie zakwitła druga Casablanka. Teraz kwitną 3 roślny i jeszcze 4 maja paki. I to wszystko. jak widzisz mam raczej liliowe przedszkole.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- Hanka 1
Halinka miło mi,że znów mnie odwiedziłaś.Lilia jak napisałaś piegowata to tygrysia NN bardzo stara odmiana,sama ją wyhodowałam z malutkich cebulek a teraz sama mi się rozsiewa,a prawdę mówiąc nie dbam teraz o jej cebulki przybyszowe,gdzie spadną tam się ukorzeniają.
Bogusia 2 Lilie mają to do siebie,że na efekt nie trzeba długo czekać.Sadzisz cebulę i już w pierwszym roku jest efekt.Acidantera dopiero zaczyna kwitnienie.Mam trzy kępy i też myślałam,że jedna nie będzie kwitła a dziś dostrzegłam,że jednak wypuszcza paki.
Po ostatniej burzy gradowej u mnie już niewiele lilii pozostało.Róże przygotowują się do drugiego występu ale jeszcze.Gorzej,bo zaczyna atakować plamistość ale tak sobie myślę,że nie będę stosować żadnej chemii.W zeszłym roku pryskałam i tak to nic nie dało,która z róż miała zachorować to i tak zachorowała i później musiałam i tak je obciąć,więc myślę,że po co lać tyle trucizny na ogród.Ciekawa jestem Waszego zdania
A teraz zapraszam na spacer po moim zdruzgotanym ogrodzie

Tuberoza pachnie niesamowicie. Mocny migdałowy zapach roznosi się nie tylko po ogrodzie najbliższej sąsiadki ale i dalej

Bogusia 2 Lilie mają to do siebie,że na efekt nie trzeba długo czekać.Sadzisz cebulę i już w pierwszym roku jest efekt.Acidantera dopiero zaczyna kwitnienie.Mam trzy kępy i też myślałam,że jedna nie będzie kwitła a dziś dostrzegłam,że jednak wypuszcza paki.
Po ostatniej burzy gradowej u mnie już niewiele lilii pozostało.Róże przygotowują się do drugiego występu ale jeszcze.Gorzej,bo zaczyna atakować plamistość ale tak sobie myślę,że nie będę stosować żadnej chemii.W zeszłym roku pryskałam i tak to nic nie dało,która z róż miała zachorować to i tak zachorowała i później musiałam i tak je obciąć,więc myślę,że po co lać tyle trucizny na ogród.Ciekawa jestem Waszego zdania
A teraz zapraszam na spacer po moim zdruzgotanym ogrodzie

Tuberoza pachnie niesamowicie. Mocny migdałowy zapach roznosi się nie tylko po ogrodzie najbliższej sąsiadki ale i dalej

- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hanusiu Droga witaj.
dziekuje Ci za troske i odwiedzinki. Troszke miałam kłopotów, a dzisiaj jeszcze taka nawałnica,że w szoku jestem, aż boje sie na działke iść.
Hanus wiatr juz tydzień temu połamał mi tą bordowąmalwe, nie wiem, czy będa nasionka, bo była dopiero w rozkwicie. Ale jak nie teraz to na pewno w przyszłym roku.
Ale za to u Ciebie oko jest czym nacieszyć. Cudne lilie i róze jak zwykle.Buziaki :P
dziekuje Ci za troske i odwiedzinki. Troszke miałam kłopotów, a dzisiaj jeszcze taka nawałnica,że w szoku jestem, aż boje sie na działke iść.
Hanus wiatr juz tydzień temu połamał mi tą bordowąmalwe, nie wiem, czy będa nasionka, bo była dopiero w rozkwicie. Ale jak nie teraz to na pewno w przyszłym roku.
Ale za to u Ciebie oko jest czym nacieszyć. Cudne lilie i róze jak zwykle.Buziaki :P
- Hanka 1
Gosiu byłam u Ciebie.Bardzo Ci współczuje a teraz pokazują w TV,że cały Dolny Śląsk ucierpiał.Martwię się o moją rodzinę pod Kłodzkiem,bo nie mogę się dodzwonić
Garysia tuberozę sadziłam tej wiosny i to dość późnej wiosny.Mam pierwszy rok,bo w poprzednich latach nigdy mi nie wychodziły z ziemi a ile ja ich się nasadziłam.I co roku próbowałam w innym miejscu ogrodu.Teraz jest bardzo nasłoneczniona,może tak ją należy sadzić.Gabrysiu wiesz może czy ją należy na zimę wykopać?
Garysia tuberozę sadziłam tej wiosny i to dość późnej wiosny.Mam pierwszy rok,bo w poprzednich latach nigdy mi nie wychodziły z ziemi a ile ja ich się nasadziłam.I co roku próbowałam w innym miejscu ogrodu.Teraz jest bardzo nasłoneczniona,może tak ją należy sadzić.Gabrysiu wiesz może czy ją należy na zimę wykopać?
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Hanka 1
Irenka tak mam posadzone lilie aby nie wszystkie naraz kwitły , sukcesywnie rozkwitają.Grad zniszczył mi te kwitnące a teraz już są następne w rozkwicie.Między liliami mam posadzone astry i cynie i co roku było tak,że jak lilie przekwitły to były astry i cynie a w tym roku mam puste place na rabatach po ścięciu lilii,bo astrom to jeszcze daleko
Mój wnuk nauczył się w tym dniu,kiedy mu zrobiłam zdjęcie jeździć guadem.Jest z tego bardzo dumny bo ma dopiero 8 lat
Dziś u nas co chwila pada,dobrze ,że nie ma już burz,nowe lilie zakwitły,może te dłużej nacieszą oczy.
Zapraszam na spacer po moim ogrodzie

Na ponad 80 krzaków róż -jedyne co ocalały po burzy gradowej

Moje oleandry jak tylko przekwitną myślę je przesadzić wg wskazówek Liski i takie tam spojrzenie ogólne na ogród

Mój wnuk nauczył się w tym dniu,kiedy mu zrobiłam zdjęcie jeździć guadem.Jest z tego bardzo dumny bo ma dopiero 8 lat
Dziś u nas co chwila pada,dobrze ,że nie ma już burz,nowe lilie zakwitły,może te dłużej nacieszą oczy.
Zapraszam na spacer po moim ogrodzie

Na ponad 80 krzaków róż -jedyne co ocalały po burzy gradowej

Moje oleandry jak tylko przekwitną myślę je przesadzić wg wskazówek Liski i takie tam spojrzenie ogólne na ogród