Oaza spokoju Hanki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izuś mam dwa oleandry,krzaczory wielkie,myślę je przesadzić wg Twojego przepisu ale do tej roboty muszę zwołać i córę i syna,bo sama to nawet nie przestawię ich a co dopiero mówić o przesadzaniu.Zaczynają mi dopiero kwitnąć.
Jadzia Ten kwiatek o który pytasz to Acidantera,w zeszłym roku miałam ich więcej,ale zapomniałam,że we wrześniu trzeba je już wykopać bo są wrażliwe na małe temperatury i mam tylko jedną kępkę kupioną w tym roku.Ja też je bardzo lubię
U nas upał.Życzę Wszystkim miłego dnia
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Hani miłośniczko lili piękne, bardzo mi się podoba ta piegowata- super
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haniu same piekności pokazujesz :D. Mnie troszke smutno, bo juz wiem, że moja acidantera nie zakwitnie. Urosła wysoka kepa ale pędów kwiatowych nie widać. Pocieszałam się, ze to jeszcze nie czas, ale skoro u Ciebie w takim rozkwicie, to moge juz tylko miec nadzieje, że zakwitnie w przyszłym roku. Lilie jaK ZAWSZE MISTZROWSKIE. U mnie zakwitła druga Casablanka. Teraz kwitną 3 roślny i jeszcze 4 maja paki. I to wszystko. jak widzisz mam raczej liliowe przedszkole.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinka miło mi,że znów mnie odwiedziłaś.Lilia jak napisałaś piegowata to tygrysia NN bardzo stara odmiana,sama ją wyhodowałam z malutkich cebulek a teraz sama mi się rozsiewa,a prawdę mówiąc nie dbam teraz o jej cebulki przybyszowe,gdzie spadną tam się ukorzeniają.
Bogusia 2 Lilie mają to do siebie,że na efekt nie trzeba długo czekać.Sadzisz cebulę i już w pierwszym roku jest efekt.Acidantera dopiero zaczyna kwitnienie.Mam trzy kępy i też myślałam,że jedna nie będzie kwitła a dziś dostrzegłam,że jednak wypuszcza paki.
Po ostatniej burzy gradowej u mnie już niewiele lilii pozostało.Róże przygotowują się do drugiego występu ale jeszcze.Gorzej,bo zaczyna atakować plamistość ale tak sobie myślę,że nie będę stosować żadnej chemii.W zeszłym roku pryskałam i tak to nic nie dało,która z róż miała zachorować to i tak zachorowała i później musiałam i tak je obciąć,więc myślę,że po co lać tyle trucizny na ogród.Ciekawa jestem Waszego zdania
A teraz zapraszam na spacer po moim zdruzgotanym ogrodzie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tuberoza pachnie niesamowicie. Mocny migdałowy zapach roznosi się nie tylko po ogrodzie najbliższej sąsiadki ale i dalejObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hanusiu Droga witaj.
dziekuje Ci za troske i odwiedzinki. Troszke miałam kłopotów, a dzisiaj jeszcze taka nawałnica,że w szoku jestem, aż boje sie na działke iść.
Hanus wiatr juz tydzień temu połamał mi tą bordowąmalwe, nie wiem, czy będa nasionka, bo była dopiero w rozkwicie. Ale jak nie teraz to na pewno w przyszłym roku.
Ale za to u Ciebie oko jest czym nacieszyć. Cudne lilie i róze jak zwykle.Buziaki :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Haniu, kiedy sadziłaś tuberozę że Ci już kwitnie ?
Moja, jeśli nie zakwitnie w tym roku, to idzie do śmietnika...
Już dwa lata nie kwitła, więc nie będę się z nią cackać...
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu byłam u Ciebie.Bardzo Ci współczuje a teraz pokazują w TV,że cały Dolny Śląsk ucierpiał.Martwię się o moją rodzinę pod Kłodzkiem,bo nie mogę się dodzwonić
Garysia tuberozę sadziłam tej wiosny i to dość późnej wiosny.Mam pierwszy rok,bo w poprzednich latach nigdy mi nie wychodziły z ziemi a ile ja ich się nasadziłam.I co roku próbowałam w innym miejscu ogrodu.Teraz jest bardzo nasłoneczniona,może tak ją należy sadzić.Gabrysiu wiesz może czy ją należy na zimę wykopać?
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Haniu, na zimę trzeba ją wykopać.
Ja mam ją w donicy i wtedy jest prościej przenieść do domu.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Gabrysiu,jak przekwitnie przesadzę ją do doniczki.A czy zimą ją podlewasz,czy należy dać jej odpocząć
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie podlewam...
Pozwalam jej spokojnie zaschnąć w ziemi w doniczce.
Na wiosnę ją wyjmuję, dzielę, bo zawsze ma sporo cebul i wsadzam do nowej ziemi.
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Hania moje lilie henryiego leżą dlatego wiszą im kwiatki.Jesienią będę musiała je przesadzić.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkie babcie chwalą się swoimi wnukami to i ja pokaże najmłodszego wnuka Kamilka od syna Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Haniu piszesz, że grad dużo lilii ci zniszczył, na fotkach widzę same piękności nie zniszczone a wręcz przeciwnie bardzo dorodne i bajecznie kolorowe. Masz wspaniałego wnuczka, tak pewnie wygląda na tym pojeździe, że chyba zostanie rajdowcem.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irenka tak mam posadzone lilie aby nie wszystkie naraz kwitły , sukcesywnie rozkwitają.Grad zniszczył mi te kwitnące a teraz już są następne w rozkwicie.Między liliami mam posadzone astry i cynie i co roku było tak,że jak lilie przekwitły to były astry i cynie a w tym roku mam puste place na rabatach po ścięciu lilii,bo astrom to jeszcze daleko
Mój wnuk nauczył się w tym dniu,kiedy mu zrobiłam zdjęcie jeździć guadem.Jest z tego bardzo dumny bo ma dopiero 8 lat
Dziś u nas co chwila pada,dobrze ,że nie ma już burz,nowe lilie zakwitły,może te dłużej nacieszą oczy.
Zapraszam na spacer po moim ogrodzie Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na ponad 80 krzaków róż -jedyne co ocalały po burzy gradowej Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje oleandry jak tylko przekwitną myślę je przesadzić wg wskazówek Liski i takie tam spojrzenie ogólne na ogród Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich
Dziś u mnie pochmurno i co chwila pada.Dla poprawienia nastroju trochę kolorów z ogrodu.Co prawda kolorów coraz mniej,czekam na drugi występ róż,może tym razem się powiedzie i burze w końcu się skończą
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”