Na leśnym balkonie cz.2
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ooo, taki pokój by mi się przydał, bo jedyne co chce się u mnie ukorzeniać, to pokrzywki i... żyworódka. ;)Leśny Duch pisze:jedno tylko wiem - jeden z pokojów w moim mieszkaniu ma chyba szczególny mikroklimat, bo wszystko się tam ukorzenia - nawet to, co nie powinno ;-)
Niedawno założyłam (Donice i doniczki - behemota666), ale to dopiero moje początki "ogrodnicze", więc nie bardzo jest się czym chwalić. Zwłaszcza, że ostatnio coś mi roślinki giną.Leśny Duch pisze:pozdrawiam i czekam na Twój wątek - bo chyba jeszcze go nie masz?..
Ale czytam uważnie rozmaite wątki i mam nadzieję, że zdobędę odpowiednią wiedzę, żeby mieć takie "nie umywające się do roślin innych forumowiczów" roślinki jak Twoje.

- Leśny Duch
- 1000p
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzbanuszek i kawa super
Też słyszałam coś o męskich hojach, czy to nie wynik różnic w uprawie czy sile sadzonki...? One są w ogóle dość kapryśne, jak się słyszy i może im po prostu coś nie pasować, to i nie kwitną, a że duże, to z dala od okna, więc tym bardziej pokazują humory

"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- 2iza
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 13:27
Z tego co ja słyszałam to mit z tymi żeńskimi i męskimi. Wszystko zależy od warunków uprawy ,a przede wszystkim od wystawy . Podobno na wschodniej najlepiej rosną ( u mnie to się zgadza
) Jak jest dużo słonka to kwitną a jak mniej to przyrastają w liście. Myślę też ,że sporo zależy od tego w jakiej ziemi się je hoduje i jak często dokarmia.

- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Ja się skłaniam do tej kapryśności
Mniejsza hojka powędrowała z balkonu do domu, i o zgrozo nie na okno, od tamtej pory mimo, że ma te szypułki kwiatowe, nie kwitnie. A staruszka od babci, której nie przestawiam ze słonecznego okna - bo jest za wielka i kwitnie jak szalona 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Swoją carnoskę postawiłam na wschodnim oknie, więc zobaczymy czy teraz będzie chciało jej się kwitnąć, jeszcze nigdy nie kwitła.
I mam 2 nowe hojki
ale się cieszę, (nie) dziękuję Leśny Duszku 
I mam 2 nowe hojki

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Leśny Duch
- 1000p

fraszko dziękuję:-)
nuska - tutaj dziewczyny podały Ci instrukcję ;-), jak doprowadzić hojki do kwitnienia - teraz to na pewno urosną jak szalone i będą kwitnąć.

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
ktosiu - katarzynka mi podpowiedziała, co zrobić, aby po włożeniu do ziemi nie gniły - mało podlewać, ale nałożyć folię dla wilgotności. Może taka podpowiedź pomoże?
A z pączkami to jeszcze nic pewnego, ale mam nadzieję ;-)
A z pączkami to jeszcze nic pewnego, ale mam nadzieję ;-)
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
Pamiętacie może, jak się ukorzeniało hoje w woreczku? Ktoś napisał kiedyś instrukcję o podwieszaniu na klamce w woreczku foliowym, ale ile konkretnie tam wody trzeba wlać.. może ktoś pamięta i wspomoże? 

Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie