Nie no... co kolejnego fiołka zobaczę to bardziej mi się podobają, on jest niesamowity!! Cudowny
Szczęściara z Ciebie, bo w sumie nie wiedziałaś jak będzie wyglądał, a on taki piękny.
LeNko, esti, Karolinko, nuska - dziękuję kwitnie jak szalony raz za razem
Mirku - u mnie stoi na południowym oknie (o dziwo nie parzy jej przynajmniej na razie) i utrzmuję wilgotno. Mi wykiełkowały po kilku dniach - czytałam, że trzeba położyć na glebie "rowkiem" do dołu na powierzchni i nie przysypywać specjalnie - może to przez to i wysoką temperaturę?
Asiu, przejrzałam cały twój wątek
Roślinki masz wspaniałe te w domu jak i na balkonie :d
Widzę, że masz dzbanuszka zielonego, może kiedyś się wymienimy, bo ja mam różowego
Widać, że masz dobrą rękę do kwiatów, są naprawdę prześliczne 8) 8) 8)
WIDZĘ! Widzę coś na h. carnosa! taki jakby guzik wyrasta niedaleko węzła liściowego! Zastanawiam się, czy to będzie kwiatek, czy takie zgrubienia, które ona ma jeszcze w kilku miejscach. Czy u Was tez hojka ma na łodygach (między węzłami) takie jakby kuleczki? Ta nowa wygląda na żywą i świeżą i jest przy węźle.
hmmmm to nie wiedziałem,że tak się kawę sadzi..ja ją przykryłem cienką warstwą ziemi i piasku zobaczę co z tego będzie.Przynajmniej cieszę się z tego jedynaka...
ja mam takie informacje nie wiem, czy są prawdziwe;-) w każdym razie mnie z 5 nasionek wyrosły 4 po kilku dniach, nie dopilnowałam wilgotności i zostały 2..