Mój ogródek - cilla77
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu! Spacer po Twoim ogrodzie dostarcza niezapomnianych wrażeń
Świetnie komponujesz rośliny, i lilie otulone innymi kwiatami wyglądają jeszcze piękniej. Marzy mi sie taka rabata wielokwiatowa, gdzie nie widać skrawka ziemi.
A hortensje
- nie mam słów, więc tylko patrzę i sie zachwycam.
Wspaniala uczta dla oczu.

A hortensje

Wspaniala uczta dla oczu.
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu witam Cię serdecznie!
Oj tak, tak już niestety jest że wszystko co dobre szybko się kończy! Ale "oderwałam się", wypoczęłam troszkę i na chwilę zatraciłam się pośród pól, łąk i lasów
A co do Anabelle, niech już przestanie się popisywać - jest piekna jaka jest! Żadnych kierunków na dystans 5m!
Witaj Frido! Cieszę się że też założyłaś rabatę z hortensji bukietowych - to do niedawna zupełnie u Nas nieznany krzew a jest Nas coraz więcej!
Pięknie wyglądają u stóp bukietówek własnie róże okrywowe - (The Fairy)to moje przypadkowe odkrycie, wczesniej też pięknie wyglądały wielkie bukiety rozchodników i lawend na przemian.
Jacku, cieszy mnie bardzo, gdy mnie odwiedzasz i podobają Ci się moje nasadzenia...kocham kwiaty i chciałabym ich jak najwięcej w ogrodzie...a hortensje i róże to moje ogorodwe "pupile"
Jeśli chcesz mogę zrobic jakąś sadzoneczkę? 

A co do Anabelle, niech już przestanie się popisywać - jest piekna jaka jest! Żadnych kierunków na dystans 5m!

Witaj Frido! Cieszę się że też założyłaś rabatę z hortensji bukietowych - to do niedawna zupełnie u Nas nieznany krzew a jest Nas coraz więcej!

Jacku, cieszy mnie bardzo, gdy mnie odwiedzasz i podobają Ci się moje nasadzenia...kocham kwiaty i chciałabym ich jak najwięcej w ogrodzie...a hortensje i róże to moje ogorodwe "pupile"

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Bogusiu witam Cię serdecznie!
Oj tak, tak już niestety jest że wszystko co dobre szybko się kończy! Ale "oderwałam się", wypoczęłam troszkę i na chwilę zatraciłam się pośród pól, łąk i lasów
Pięknie wyglądają u stóp bukietówek własnie róże okrywowe - (The Fairy)to moje przypadkowe odkrycie, wczesniej też pięknie wyglądały wielkie bukiety rozchodników i lawend na przemian.
Jeśli chcesz mogę zrobic jakąś sadzoneczkę?
I obiecany c.d.
Fishermans Friend - przypieczony słońcem

Warwick Castle?

Blue Bird, h. ogrodowa i tytoń ozdobny

Uwielbiam floksy

Othello?

Hortensja Preziosa i h. dębolistna

Viking na pniu

Queen of England?

Onętek i ostróżki jednoroczne

Chopin

Zawilce japońskie

Eiffel Tower?

I obiecany c.d.
Fishermans Friend - przypieczony słońcem

Warwick Castle?

Blue Bird, h. ogrodowa i tytoń ozdobny

Uwielbiam floksy

Othello?

Hortensja Preziosa i h. dębolistna

Viking na pniu

Queen of England?

Onętek i ostróżki jednoroczne

Chopin

Zawilce japońskie

Eiffel Tower?

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu. Spaceruję wielokrotnie po Twoim pięknym ogrodzie i muszę Ci zdradzić, że też mnie zaraziłaś hortensjami bukietowymi. W tym roku kupiłam kilka, część to małe sadzoneczki, ale ponieważ ogrodnik musi być cierpliwy liczę, że doczekam podobnie pięknych krzaków jak Twoje. Dopiero jesienią będę zakładać rabatę hortensjową, więc rosną jeszcze bez towarzystwa / muszę zdjąć darń / ale podglądając Twoje piękne kompozycję również spróbuję coś od Ciebie skopiować.o
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Kasiu cudnie jak zawsze
. O Anabelle i różach juz nie będę pisać, bo ile można
. Zachwyciły mnie dzisiaj jednoroczne ostróżki i Twoje cudowne zawilce. Idąc Twoim sladem posadziłam 3 różowe i jeden biały i niestety biały nie zakwitnie
. Ale różowe maja liczne pączki. Kasiu czy zawilce lubia cień czy raczej słońce?. Ten , co nie zakwitnie miał, moim zdanie bardzo dobre warunki słońce do południa a potem cień. Te 3, które zakwitna, jeden prawie stale w cieniu a dwa pól na pół. Czy ostróżki jednoroczne sama wysiewałaś?

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Kasiu, wypatrzyłam Twoje cudowne hortensje w dziale HOT i przybiegłam do Twojego wątku po jeszcze.
Oczarowana jestem Twoim ogrodem, tym jak dobierasz roślinki, komponujesz rabaty. Anabella faktycznie, królowa ogrodu. Jest cudowna. Gdy patrzę na Twój okaz, to stwierdzam, ze swoją posadziłam w bardzo złym miejscu. Będzie tam miała za ciasno. Tylko moja jest jeszcze maluszkiem. A Twoja ile ma lat?
Oczarowana jestem Twoim ogrodem, tym jak dobierasz roślinki, komponujesz rabaty. Anabella faktycznie, królowa ogrodu. Jest cudowna. Gdy patrzę na Twój okaz, to stwierdzam, ze swoją posadziłam w bardzo złym miejscu. Będzie tam miała za ciasno. Tylko moja jest jeszcze maluszkiem. A Twoja ile ma lat?
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Kasiu! Tym razem urzekły mnie Twoje floksy - cóż za piękna paleta barw
Zawilce japońskie już tak obficie kwitną
To kwiaty późnego lata.
Co do sadzoneczki, to jeśli masz ochotę mi ukorzenić jakąś hortensję, będę bardzo zadowolony, bo posiadam tylko ogrodową różową i pnącą. Ale nie chcę Ci robić zbytnio kłopotu. A z innych Twoich kwiatów marzy mi się szałwia omszona biała.

Co do sadzoneczki, to jeśli masz ochotę mi ukorzenić jakąś hortensję, będę bardzo zadowolony, bo posiadam tylko ogrodową różową i pnącą. Ale nie chcę Ci robić zbytnio kłopotu. A z innych Twoich kwiatów marzy mi się szałwia omszona biała.
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Kasiu jak u Ciebie jest pieknie
Ile masz tych roślin, patrząc na Twoją działkę, czuję sie jakbym pomagała Ci w doborze roślin. Wszystko co uwielbiam bardziej - tyle hortensji (wspaniałe odmiany, dębolistna porównując do pierwszych fotek nieźle podrosła), róże, lilie, ostróżki, floksy, i rózne jednoroczne, rozkosz.
Mam jeszcze do Ciebie pytanie, jak przycinasz Anabelle? Nisko przy gruncie, czy wyżej?

Mam jeszcze do Ciebie pytanie, jak przycinasz Anabelle? Nisko przy gruncie, czy wyżej?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Kasiu
Obejrzałam wszystkie ostatnie zdjęcia i......po prostu nie mogę wyjść z "ochów" i "achów"

Jaka Ty musisz być szczęśliwa kiedy wchodzisz do tego ogrodu!
Moja Anabelle(kupiona dzięki Twoim radom i zdjęciom)
jak na jednoroczniaka rośnie i kwitnie wspaniale,także mam nadzieję na takie cudo w przyszłości jak u Ciebie...
Kasiu -czy hortensję piłkowaną traktować tak jak ogrodową (chodzi mi o cięcie)??
Magda.

Jaka Ty musisz być szczęśliwa kiedy wchodzisz do tego ogrodu!
Moja Anabelle(kupiona dzięki Twoim radom i zdjęciom)
jak na jednoroczniaka rośnie i kwitnie wspaniale,także mam nadzieję na takie cudo w przyszłości jak u Ciebie...
Kasiu -czy hortensję piłkowaną traktować tak jak ogrodową (chodzi mi o cięcie)??
Magda.
-
Wszystkim serdecznie dziękuje za odwiedzinki!
Odpowiedziałam każdemu indywidulanie
A co do Anabelle - ma ok 8 lat!
Daisy, dziękuje za potwierdzenie Othella

A co do Anabelle - ma ok 8 lat!

Daisy, dziękuje za potwierdzenie Othella

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Ania Kropelka
- Od: 19 lut 2009, o 08:11