Mój ogródek - cilla77

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu

Anabelka jest cudo po prostu, ciekawa jestem kiedy moja osiągnie takie rozmiary?
ja jestem zachwycona swoja Vanilia piękne wielgaśne kwiaty....

skuś się...ja ją mam, pięknie wyrosła i czekam na kwiaty
http://www.allegro.pl/item691170876_hor ... etnia.html
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu! Spacer po Twoim ogrodzie dostarcza niezapomnianych wrażeń :shock: Świetnie komponujesz rośliny, i lilie otulone innymi kwiatami wyglądają jeszcze piękniej. Marzy mi sie taka rabata wielokwiatowa, gdzie nie widać skrawka ziemi.
A hortensje :shock: - nie mam słów, więc tylko patrzę i sie zachwycam.
Wspaniala uczta dla oczu.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Bogusiu witam Cię serdecznie! :D Oj tak, tak już niestety jest że wszystko co dobre szybko się kończy! Ale "oderwałam się", wypoczęłam troszkę i na chwilę zatraciłam się pośród pól, łąk i lasów :wink:
A co do Anabelle, niech już przestanie się popisywać - jest piekna jaka jest! Żadnych kierunków na dystans 5m! :wink:

Witaj Frido! Cieszę się że też założyłaś rabatę z hortensji bukietowych - to do niedawna zupełnie u Nas nieznany krzew a jest Nas coraz więcej! :wink: Pięknie wyglądają u stóp bukietówek własnie róże okrywowe - (The Fairy)to moje przypadkowe odkrycie, wczesniej też pięknie wyglądały wielkie bukiety rozchodników i lawend na przemian.

Jacku, cieszy mnie bardzo, gdy mnie odwiedzasz i podobają Ci się moje nasadzenia...kocham kwiaty i chciałabym ich jak najwięcej w ogrodzie...a hortensje i róże to moje ogorodwe "pupile" :wink: Jeśli chcesz mogę zrobic jakąś sadzoneczkę? :wink:
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu witam Cię serdecznie! :D Oj tak, tak już niestety jest że wszystko co dobre szybko się kończy! Ale "oderwałam się", wypoczęłam troszkę i na chwilę zatraciłam się pośród pól, łąk i lasów :wink:
A co do Anabelle, niech już przestanie się popisywać - jest piekna jaka jest! Żadnych kierunków na dystans 5m! :wink:

Witaj Frido! Cieszę się że też założyłaś rabatę z hortensji bukietowych - to do niedawna zupełnie u Nas nieznany krzew a jest Nas coraz więcej! :wink: Pięknie wyglądają u stóp bukietówek własnie róże okrywowe - (The Fairy)to moje przypadkowe odkrycie, wczesniej też pięknie wyglądały wielkie bukiety rozchodników i lawend na przemian.

Jacku, cieszy mnie bardzo, gdy mnie odwiedzasz i podobają Ci się moje nasadzenia...kocham kwiaty i chciałabym ich jak najwięcej w ogrodzie...a hortensje i róże to moje ogorodwe "pupile" :wink: Jeśli chcesz mogę zrobic jakąś sadzoneczkę? :wink:

I obiecany c.d.

Fishermans Friend - przypieczony słońcem
Obrazek

Obrazek

Warwick Castle?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Blue Bird, h. ogrodowa i tytoń ozdobny
Obrazek

Uwielbiam floksy
Obrazek

Obrazek

Othello?
Obrazek

Obrazek

Hortensja Preziosa i h. dębolistna
Obrazek

Viking na pniu
Obrazek

Queen of England?
Obrazek

Obrazek

Onętek i ostróżki jednoroczne
Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Zawilce japońskie
Obrazek

Obrazek

Eiffel Tower?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu. Spaceruję wielokrotnie po Twoim pięknym ogrodzie i muszę Ci zdradzić, że też mnie zaraziłaś hortensjami bukietowymi. W tym roku kupiłam kilka, część to małe sadzoneczki, ale ponieważ ogrodnik musi być cierpliwy liczę, że doczekam podobnie pięknych krzaków jak Twoje. Dopiero jesienią będę zakładać rabatę hortensjową, więc rosną jeszcze bez towarzystwa / muszę zdjąć darń / ale podglądając Twoje piękne kompozycję również spróbuję coś od Ciebie skopiować.o
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Hortensje ,zawilec ,różyce :shock: bajeczne .
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak zwykle z wielką przyjemnością pospacerowałam u Ciebie Kasiu :D Ja też uwielbiam floksy, muszę zapolować na białe i pomarańczowe, pomarańczowego kupiłam, okazał się różowy, zburzył kompozycję rabaty :evil:

Othello :D
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Kasiu cudnie jak zawsze :D . O Anabelle i różach juz nie będę pisać, bo ile można :D . Zachwyciły mnie dzisiaj jednoroczne ostróżki i Twoje cudowne zawilce. Idąc Twoim sladem posadziłam 3 różowe i jeden biały i niestety biały nie zakwitnie :cry: . Ale różowe maja liczne pączki. Kasiu czy zawilce lubia cień czy raczej słońce?. Ten , co nie zakwitnie miał, moim zdanie bardzo dobre warunki słońce do południa a potem cień. Te 3, które zakwitna, jeden prawie stale w cieniu a dwa pól na pół. Czy ostróżki jednoroczne sama wysiewałaś?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Kasiu nie mogę się napatrzeć na ta Twoją Hortensję białą ( pewnie już mówiłaś to ale powiedz ile ma lat?)
i te zawilce też urzekające... ja w tym roku dostałam malutką szczepkę ale marzy mi się taka kępa...ale drogiu to interes :lol:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Kasiu, wypatrzyłam Twoje cudowne hortensje w dziale HOT i przybiegłam do Twojego wątku po jeszcze.
Oczarowana jestem Twoim ogrodem, tym jak dobierasz roślinki, komponujesz rabaty. Anabella faktycznie, królowa ogrodu. Jest cudowna. Gdy patrzę na Twój okaz, to stwierdzam, ze swoją posadziłam w bardzo złym miejscu. Będzie tam miała za ciasno. Tylko moja jest jeszcze maluszkiem. A Twoja ile ma lat?
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Kasiu! Tym razem urzekły mnie Twoje floksy - cóż za piękna paleta barw :shock: Zawilce japońskie już tak obficie kwitną :?: To kwiaty późnego lata.
Co do sadzoneczki, to jeśli masz ochotę mi ukorzenić jakąś hortensję, będę bardzo zadowolony, bo posiadam tylko ogrodową różową i pnącą. Ale nie chcę Ci robić zbytnio kłopotu. A z innych Twoich kwiatów marzy mi się szałwia omszona biała.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Kasiu jak u Ciebie jest pieknie :D Ile masz tych roślin, patrząc na Twoją działkę, czuję sie jakbym pomagała Ci w doborze roślin. Wszystko co uwielbiam bardziej - tyle hortensji (wspaniałe odmiany, dębolistna porównując do pierwszych fotek nieźle podrosła), róże, lilie, ostróżki, floksy, i rózne jednoroczne, rozkosz.
Mam jeszcze do Ciebie pytanie, jak przycinasz Anabelle? Nisko przy gruncie, czy wyżej?
magdala

Post »

Kasiu :D Obejrzałam wszystkie ostatnie zdjęcia i......po prostu nie mogę wyjść z "ochów" i "achów" :shock: :shock:
Jaka Ty musisz być szczęśliwa kiedy wchodzisz do tego ogrodu!
Moja Anabelle(kupiona dzięki Twoim radom i zdjęciom)
jak na jednoroczniaka rośnie i kwitnie wspaniale,także mam nadzieję na takie cudo w przyszłości jak u Ciebie...

Kasiu -czy hortensję piłkowaną traktować tak jak ogrodową (chodzi mi o cięcie)??

Magda.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim serdecznie dziękuje za odwiedzinki! :D Odpowiedziałam każdemu indywidulanie :wink:
A co do Anabelle - ma ok 8 lat! :D
Daisy, dziękuje za potwierdzenie Othella :D
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Kasiu, długo juz odwiedzam Twój ogródek. Ale tym razem musze powiedzieć że masz wspaniały ogród.

Masz w nim to co uwielbiam, czyli róże, wspaniałe hortensje i piękne byliny. Bardzo mi sie u Ciebie podoba i wpraowdzam pewne rozwiązania u siebie, które tu podpatrzyłam.... ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”