Najfajniejsze jest to, że masz bobasa i że będziesz mogła go oddzielić i obserwować od małego jak Ci rośnie ;:67 ;:67 ;:67 a to dopiero radocha :P :P :P
Aniu, mam wielgachny jakby wazon szklany, może być w nim?AnnaL pisze:Beatko proponuje jakiś pojemnik przezroczysty- plastikowy lub szklany , na dno wlać wodę postawić podstawkę lub coś co masz w domu dostępne a na to postawić te małą doniczkę z sadzonką Penang Girl. Doniczka z roślinką nie może stać w wodzie a nad niąSkoro jest w spagnum powinnaś pilnować, by spagnum było ciągle lekko wilgotne
Postaw na parapet, jeśli masz południowy pamiętaj, by cieniować roślinę. Czekam na zdjęcie tego pieknego maluszka.
I to mi chodziło, ostatnio zwątpiłam w cel kupowania roślinek przez internet. Albo podduszone, albo z wysypanym podłożem, a ten przy otwarciu paczki wyglądał jakby dopiero ktoś go szykował do wysłania. W razie co na PW mogę dać nick sprzedającej z allegro, widać, że potrafi dobrze zapakować roślinkiAnnaL pisze:To coś takiego to korzonek. Skoro sięga tak daleko to ma ładny system korzeniowy.
Wszystko możliwe, tu już dziewczyny opowiadały jak po groźbach karalnych storczyki brały się w garść i zaczynały kwitnąć, a tak w ogóle rozśmieszyłaś mnie do łezGrymasella pisze:Ja tak latałam do vandy - wbrew logice i rozsądkowi 8) Roślina bez korzeni, ledwo żywa a tu...wielka radość, pęd się pojawił. Może to od tego zaglądania, wypuściła pęd bo już miała mnie dość.