Kukurydza cz.1
-
- 10p - Początkujący
- Od: 26 lis 2016, o 21:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Teresa Pszczola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Re: Kukurydza cukrowa
Zrobiłam rozsadę kukurydzy, myślałam, że będzie dłużej wschodzić,
a ona już na wierzchu.
Czy mogę ją wystawić na balkon oczywiście otuloną?
a ona już na wierzchu.
Czy mogę ją wystawić na balkon oczywiście otuloną?
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Teresa, na balkonie chyba przymrozek nie wejdzie jeżeli jest to wnęka.
Moje kukurydze tunelowe ładnie rosną, na 69 sztuk tylko jedna sztuka się poddała, ale ona miała uszkodzony korzeń.

Moje kukurydze tunelowe ładnie rosną, na 69 sztuk tylko jedna sztuka się poddała, ale ona miała uszkodzony korzeń.

Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- 50p
- Od: 25 kwie 2016, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj wysiana cukrowa Golden Bantam do gruntu. Rolnicy mówią że jak końcówka kwietnia bardzo chłodna,mroźna i deszczowa to maj będzie już cieplutki bez żadnych anomalii
Zapalony hodowca drzew figowych.
Chyba jak większość forumowiczów, zaczynam być Dyniomaniakiem:)
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Też się zastanawiam czy nie wysiać. Jeszcze na przełomie kwietnia i maja ma być zimno, a potem bardzo ciepło. Obstawiam, że w tym roku ogrodników nie będzie. Przynajmniej w moim rejonie.
Iza
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Chcę wierzyć rolnikom
Moja pierwsza rozsada została zabita przez kota, cała tacka srunęła z regału na ziemię. Wczoraj wysiałam drugie, ale część wsadziłam od razu do gruntu. Tym razem bez namaczania i zaprawiona na sucho. Nie miałam już za wiele nasion, tylko niecałą paczkę

Moja pierwsza rozsada została zabita przez kota, cała tacka srunęła z regału na ziemię. Wczoraj wysiałam drugie, ale część wsadziłam od razu do gruntu. Tym razem bez namaczania i zaprawiona na sucho. Nie miałam już za wiele nasion, tylko niecałą paczkę

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- 50p
- Od: 25 kwie 2016, o 14:23
Też mi się tak wydaje, w tamtym roku wysadzałem dynie,paprykę i pomidory w granicach 10 maja! Ale u Nas zawsze cieplej:)
Zapalony hodowca drzew figowych.
- Balykan
- 200p
- Od: 8 paź 2013, o 11:33
Ja jakiś czas temu sadziłem w tunelu kilka sadzonek z doniczek, ale wszystko ściął przymrozek. Dzisiaj siałem już normalnie, wszystko do ziemi (też w tunelu w skrzyni). Siałem Ambrozję, już czwarty sezon, ta odmiana najlepiej się sprawdziła pod każdym względem, bo smaczna, słodka, zdrowo rosnąca i kolby ładnie wypełnione. Miałem Goldę, Złotą Karłową i jeszcze dwie, których nazw nie pamiętam, ale Ambrozja je zdeklasowała.
Jak tak dalej pójdzie to wysieję pod koniec maja, u mnie cały czas zimna ziemia. Jak tam wasze w gruncie? pokazały się?
- justa_be
- Od: 26 lut 2014, o 08:00
Ja dziś namoczę i jutro dam do wielodoniczki. Akurat zdążą podrosnąć zanim cieplej się zrobi. W zeszłym roku mialam.20szt roślin i nie zdążyłam zjeść kukurydz i zrobiły się niedobre. W tym też nie więcej niż 20.
Pozdrawiam ;)
Kupiłam nasiona kukurydzy słodkiej Gucio (w paru miejscach wątku chwalona) i kukurydzę Waza, o której jest niewiele. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o Wazie?
U mnie rolnicy nawet pastewnej flint jeszcze nie wysiali, a jak wasze cukrowe, dały radę w gruncie?
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
Wsadziłam dzisiaj kilka Guciów do doniczek i stoją przy kominku. Dałam po 1 ziarnku na doniczkę, ale to chyba błąd i dołożę jeszcze po 2.
Rozsadę kukurydzy sadzi się pojedynczo ? Czyli zostawić w doniczce po jednej sadzonce?
Do kiedy najpóźniej można wysiać kukurydzę do gruntu?
Rozsadę kukurydzy sadzi się pojedynczo ? Czyli zostawić w doniczce po jednej sadzonce?
Do kiedy najpóźniej można wysiać kukurydzę do gruntu?
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Jeśli ma być z rozsady to ja bym siał po jednym na kubek, żeby potem nie uszkodzić korzeni.
Sprawdź okres wegetacji Gucia, pewnie ma trochę ponad 100 dni, bo cukrowe mają krótki - okres wegetacji liczy się od posiania do osiągnięcia dojrzałości, a siać można jeszcze na początku czerwca. Okres wegetacji warunkuje ciepło, nagrzana ziemia przy sadzeniu i ciepłe lato.
Sprawdź okres wegetacji Gucia, pewnie ma trochę ponad 100 dni, bo cukrowe mają krótki - okres wegetacji liczy się od posiania do osiągnięcia dojrzałości, a siać można jeszcze na początku czerwca. Okres wegetacji warunkuje ciepło, nagrzana ziemia przy sadzeniu i ciepłe lato.