Jeśli robisz/robicie miksturę z kapsaicyną, pamiętajcie aby następnym razem zrobić z mocniejszymi papryczkami. Dlaczego? Nie tak od razu Nasz Organizm się przyzwyczaja do takiego dania, niemniej po kilku razach się dostosowuje, dlatego należy podnieść poprzeczkę.ursa pisze:Tak, trzeba przyznać ,że Piotr same dobre smakołyki nam poleca. Zrobiłłam miksturkę z kapsaicyny. Miałam obawy jakie będą reakcje organizmu, no i taki nieciekawy odruch przed zastowsowaniem tej miksturki. Ale żyję, byłam mocno przeziębiona, po dwoch razach zastosowanioa katar minął i choróbsko też. Głeboki ukłon, Piotrze.
O który Ci przepis chodzi?sara44 pisze:Tak już znalazłam, ale nie pisze tam ile kilogramów tej papryczki trzeba kupić?
Pamiętaj, że przez cały czas maceracji składników, trzymaj słój w lochu.besia pisze:Dzisiaj , czas w końcu pozwolił zrobić zdrowotną miksturę
Dobrze, że Beata ostrzegła przed barwieniem wszystkiego co dotknie świeża kurkuma.
Szkoda tylko, że tak późno, a nie przy podaniu przepisu.

Wszystko dobrze, ale należało bardziej obtoczyć i powycierać przyprawy w mięso, czosnek KONIECZNIE musi być sypki, bo z takich plastrów nie wniknie równo smak do mięsa.leszczyna pisze:PIOTRZE pragnę poinformować, że działania na bazie mięsa rozpoczęte.
Powinnaś jak najszybciej to zmienić, to że woda nie wypływa to B. dobrze.
O szynkowarze i wyrobie napiszę później, za wyrób