
Asiu, rozumiem że podnosisz rękawicę i staniesz do konkursu na domek z piernika ?

Grażynko, poproszę o przepis na czekoladę

Czy tą margarynę roztopić?Przepis ciekawy i można poeksperymentować ze smakamiksiegowa pisze:Proszę bardzo,przepis z lat 80 z czasów kryzysowych.
1,5 szkl.cukru
0,5 szkl.mleka
1 łyżeczka cukru waniliowego
to wszystko gotować 10 min.
Ostudzić,wsypać:0,5 kg mleka w proszku,1 kostka margaryny,4 łyżki kopiaste ciemnego kakao.Wymieszać,wlać do formy,odczekać aż zastygnie.
Smacznego
Świetny pomysłAAleksandra pisze: NADZIEWANE BABY :
Foremkę wysmarowałam masłem, wypełniłam kupnym ciastem francuskim i do środka jako pierwszą warstwę dałam puree ziemniaczane, potem szpinak (doprawiony jak zwykle), ugrillowana ryba (łosoś) i całość przykryta ciastem francuskim.
Piekłam w 200* przez 25-30 min
No i gotowe![]()
[/url]