Ulubione storczyki Art :) cz. 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ulubione storczyki Art :) cz. 3

Post »

No to czekamy,czekamy...choć już się wiercimy z niecierpliwości ;:201 .

:)
Martika
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:oops: :oops: :oops: ale jestem gapowata :oops: :oops: :oops: :wink:

Ale nie zmienia to faktu, że aż przebieram nogami by kwiatuszka zobaczyć :roll:
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

No i wreszcie obiecane zdjęcia Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles.
Dedykuję Dorotce za to, że się najbardziej natuptała z niecierpliwości ;:65 ;:65 ;:65 ;:196

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwitają jeszcze kolejne pąki i mam cichą nadzieję, że storczyk przedłuży pędy, bo widzę kolejne mini-pączki.
Kwiaty pięknie, subtelnie pachną. Zapach najbliższy konwalii.

Chciałam jeszcze pokazać kilka aktualności, ale zawiesił się ImageShack :?
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

I popatrz jak szybko ją zlokalizowałam jestem pierwsza i nie zamierzam szczędzić pochwał :wink:... i jeszcze wcale nie napisze ile razy zaglądałam :roll:
Otóż jest cudowna, woskowa, soczysta i niezwykle pięknie wybarwiona ;:oj ;:oj ;:oj
Bardzo przypomina mi Marię Salazar :D
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
deszczowka79
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 10:21

Post »

witaj :D
no i żeśmy się doczekali ;:138
piekny kolorek ;:3

pozdrawiam
Zapraszam na pogaduchy
Storczykowe parapety u Jolanty
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało się, więc ciąg dalszy. Wciąż kwitnie od lutego Phal. mannii. Bardzo wdzięczny storczyk. Wciąż przedłuża pęd.
Mam jeszcze drugą roślinę, rozsadzoną z doniczki, gdzie rosły w dwójkę. Drugi storczyk ma węższe liście i jeszcze u mnie nie kwitł.

Obrazek Obrazek

W akwarium mam 'busz'. 'Equestris' i żółte Epidendrum zrzucają dolne kwiaty i wciąż kwitną następnymi.
Pod nimi kwitnie na dwóch przyrostach Polystachya fallax

Obrazek

Obrazek Obrazek

I na koniec mój Aerides odorata, który zamiast wymarzonego pędu funduje mi prawdopodobnie keiki - zobaczcie sami.
Obok zdjęcie dla Agnieszki - Agity. Masdevallia od Ciebie wreszcie zaczęła współpracę. Mam pierwszy młody przyrost :heja

Obrazek Obrazek
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Asiu o mało na zawał nie zeszłam ;:219 . Takich cudowności dawno nie oglądałam ;:226. Krzyżówka Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles zwala mnie z nóg. Oczyska na wierzch wyskakują. Szczerze gratuluję ;:63 .
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Asiu, Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles kładzie na łopatki! Cudna jest, kolorki ma wymarzone- takie, jakie chyba obie lubimy, no i ten połysk, ta kosmata warżka, ta ilość kwiatów i jeszcze zapach... Ach! ;:166

Pozostałe roślinki też w super formie- fajnie, że takie pracowite, teraz również pora roku im sprzyja ;) Equestris niesamowicie Ci się już rozrósł ;:333 Super widoczki w akwarium, aż dziw, że to się wszystko tam jeszcze mieści.
Aeriedes rzeczywiście ma malucha- trochę szkoda, bo liczyłam, że w końcu zobaczę jak kwitnie... Widać postanowił się jednak jeszcze z Tobą troszkę podrażnić, albo obawia się konkurencji w postaci vandy, którą postanowiłaś sobie sprawić kiedy zdecyduje się na kwiaty :D Ale dziecię oczywiście też dobre, a kto wie- może jak już uparciuch zakwitnie, to "na dwóch poziomach" naraz? ;)

Fajnie, że masz już przyrościk na masdevalii- powiem Ci, że moja część twardo przyrasta i kwitnie już chyba drugim albo trzecim kwiatkiem od czasu podziału- niewiele sobie z niego zrobiła- mam więc nadzieję, że i ta Twoja jak już ruszyła, to na dobre. Tego Ci życzę! :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles ;:oj -warto było czekać ;:108 .
Martika
x-K-m
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 mar 2012, o 17:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowny kolor, mój był trochę słabiej wybarwiony, ale to chyba dlatego, że zakwitł zimą.
Pozdrawiam,
Adam.
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotakol pisze:Otóż jest cudowna, woskowa, soczysta i niezwykle pięknie wybarwiona ;:oj ;:oj ;:oj
Bardzo przypomina mi Marię Salazar :D
Masz rację Dorotko, faktycznie przypomina Phal. Marie Salazar. Jednak widziałam ją kiedyś na żywo i w porównaniu
wyglądała nieco inaczej - jaśniej wybarwiona.

Deszczówko79, Martiko 68, KtośTam - dziękuję :)
Lana pisze:Asiu o mało na zawał nie zeszłam ;:219 . Takich cudowności dawno nie oglądałam ;:226. Krzyżówka Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles zwala mnie z nóg. Oczyska na wierzch wyskakują. Szczerze gratuluję ;:63 .
Lucynko, Ty nam kiedyś zafundowałaś podobne atrakcje. Też o mało na zawał nie zeszłam. Pozwolę sobie przypomnieć TUTAJ - Phal.lueddemanniana w cudownej odsłonie i za nią Phal.mariae ;:226

Tak mnie wtedy zauroczyły te kwitnienia, że sprawiłam sobie obydwa storczyki i... do tej pory czekam na kwiaty.
Ale rośliny dorośleją i kto wie, może kiedyś ;:88

Agnieszko, powala mnie Twój optymizm co do Aeridesa :-D . Nie wpadłabym na to, że 'na dwóch poziomach' mogę wymagać
kwitnienia. A co - tyle czekałam, to czemu nie ? :D
Co do akwarium, to właśnie zastanawiam się którego storczyka wyeksmitować z niego z najmniejszą szkodą.
Coś czuję, że los padnie na żółte Epidendrum, bo najszybciej się rozrasta i chyba nie jest aż tak wymagające. Rosło w akwarium od małego keiki
i może opuścić 'inkubator' jako dorosłe.
Dzięki za komplementy dla 'biskupiej' piękności. Mąż mnie dziś oświecił, że ma zapach Frezji :)
Awatar użytkownika
Mariusz3357
1000p
1000p
Od: 10 paź 2011, o 16:43

Post »

Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles to jest na prawde CUDO... ;:oj ;:oj ;:oj Wygląda soczyście i pięknie.Ile na oko cm mają kwiatuszki :?: Gdzie można taką piękność zakupić :?:
Pozdrawiam Mariusz3357
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Asiu,pięknie.

Penang Girl kolor ma co prawda biskupi ale dostojny już prawie jak kardynał. :wink: Śliczny.

Akwariumowego buszu tylko pozazdrościć.Widać,że im to służy.Equestris ma tyle kwiatów.że może robić za parasol przeciwsłoneczny.Ja o mojego ciągle walczę,od tak dawna ma tylko jeden korzonek i nie potrafię namówić go na więcej.Wczoraj kolejny raz zmieniłem mu podłoże,tym razem na 'z przewagą' sph.

Polystachya,biała konwaliowa piękność ;:333 Widać,że sezon komunijny. :wink:

No i na koniec rarytasik, Phal. mannii.Oj jak ja lubię jej kwiatuszki.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

Art pisze:No i wreszcie obiecane zdjęcia Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles.

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Piękna jest ta krzyżówka , gratulacje Art .
Sama sobie taką sprawiłam , bo nie mogłam przejsc wobec niej obojętnie , ale u mnie zakwitnie za (2 lata ;:174 ) , przy dobrych wiatrach moze za rok.
Inne kwitnienia równie urocze , ta ostatnia rozowa miniaturka jest słodka :wink:
Aga
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Asiu, wspaniałości!

Phalaenopsis Penang Girl Chin Yeo x Coral Isles jest naprawdę cudowny. Takie kolorki jakie lubię. I też mi się skojarzyło podobieństwo z Lea Marie Salazar. Ech, że też ją straciłam :(
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”