Witam!!!
Bardzo ładnie Ci zakwitł i widze na zdjęciu,że ma jeszcze jednego pączka
Moje Echinopsisy rozkwitły się wczoraj mmm rozkosz dla oczu a jaki intensywny zapach już pstryknełam kilka fotek mam nadzieje,że znajdę chwilę i niedługo zamieszczę zdjecia.
Pozdrawiam
P.S.Kolekcja bardzo ładna
Witam!!!
Chciałam nadrobić zaległości więc wstawiam fotki moich nowych nabytków jeszcze z marca które już się dawno zaklimatyzowały i ładnie rosną ale może ktoś pomoże w ich identyfikacji
Na pierwszym zdjęciu są 3 roślinki z rodzaju Mammillaria,a takżę najdalej w tle jest coś z kręgu Echinopsis, prawdopodobnie mieszaniec lub jakiś Trichocereus. A najbardziej po prawej jest rodzaj Eriocactus (czasem zaliczany do Notocactus), prawdopodobnie E.claviceps.
A teraz kilka obiecanych fotek moich kwitnacych tego roku Echinopsisów a tak dokładnie zakwitły 13 lipca
Mój najstarszy Echinopsis tuż przed rozkwitnieciem:
a nastepne fotki to już cała rodzinka w komplecie
Pozdrawiam
P.S. A jaki intensywny był zapach to można sobie wyobrazic
Basiu kilka dni było spokoju już dużo wyszło nowych listków. I wszystkie razem zaczęły się zawijać.
Czy może być jeszcze inna przyczyna zawijania się świeżych listków i odpadania w palmie madagaskaru.
Pozdrawiam
Dobrze było by gdybyś pokazała zdjęcie ,, napisz w czym jest posadzona ,w jakim miejscu stoi i najważniejsze jak ją podlewasz ,ja nie mam z nią problemu kiedy wymaszerowała na podwórko
Więc tak
stoi na parapecie w okienku ziemia to szczerze nie wiem jaka bo w tej ją kupiłam. Podlewałam ja raz na tydzień ale od twojej porady nie podlewałam czyli tak około 1,5 tygodnia i podlałam przedwczoraj.