Annabelle

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
agnieszka77
50p
50p
Od: 13 wrz 2009, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Annabelle

Post »

Witam, sąsiadka mi powiedziała, że hortensję annabelle przycina sie nisko, prawie przy ziemi, a ja jej posłuchałam!!! Teraz czytam, że to był błąd! Co o tym sądzicie? Chyba mnie trafi...
Awatar użytkownika
manuel
100p
100p
Od: 4 maja 2010, o 22:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: ANNABELLE

Post »

Agnieszko, hortensja Annabelle bardzo dobrze znosi coroczne mocne cięcie przy ziemi (15-20 cm). Kwitnie wtedy mniej obficie ale kwiaty są olbrzymie. Pędy tak przyciętej hortensji często wymagają obwiązania sznurkiem, ponieważ pod ciężarem ogromnych kwiatów mogą się pokładać.
Annabelle nie przycinana ma trochę mniejsze kwiaty lecz jest ich zdecydowanie więcej.
Ja swoją przycinam nisko.
agnieszka77
50p
50p
Od: 13 wrz 2009, o 18:57

Post »

ufffffffff bardzo Ci dziękuję za odp. Strasznie się zmartwiłam, ze nie zakwitnie...Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

manuel pisze:Agnieszko, hortensja Annabelle bardzo dobrze znosi coroczne mocne cięcie przy ziemi (15-20 cm). Kwitnie wtedy mniej obficie ale kwiaty są olbrzymie. Pędy tak przyciętej hortensji często wymagają obwiązania sznurkiem, ponieważ pod ciężarem ogromnych kwiatów mogą się pokładać.
Annabelle nie przycinana ma trochę mniejsze kwiaty lecz jest ich zdecydowanie więcej.
Ja swoją przycinam nisko.
I wszystko jasne ;) Dzięki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”