Annabelle
-
- 50p
- Od: 13 wrz 2009, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Annabelle
Witam, sąsiadka mi powiedziała, że hortensję annabelle przycina sie nisko, prawie przy ziemi, a ja jej posłuchałam!!! Teraz czytam, że to był błąd! Co o tym sądzicie? Chyba mnie trafi...
- manuel
- 100p
- Od: 4 maja 2010, o 22:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ANNABELLE
Agnieszko, hortensja Annabelle bardzo dobrze znosi coroczne mocne cięcie przy ziemi (15-20 cm). Kwitnie wtedy mniej obficie ale kwiaty są olbrzymie. Pędy tak przyciętej hortensji często wymagają obwiązania sznurkiem, ponieważ pod ciężarem ogromnych kwiatów mogą się pokładać.
Annabelle nie przycinana ma trochę mniejsze kwiaty lecz jest ich zdecydowanie więcej.
Ja swoją przycinam nisko.
Annabelle nie przycinana ma trochę mniejsze kwiaty lecz jest ich zdecydowanie więcej.
-
- 50p
- Od: 13 wrz 2009, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ufffffffff bardzo Ci dziękuję za odp. Strasznie się zmartwiłam, ze nie zakwitnie...Pozdrawiam serdecznie!
I wszystko jasne ;) Dzięki.manuel pisze:Agnieszko, hortensja Annabelle bardzo dobrze znosi coroczne mocne cięcie przy ziemi (15-20 cm). Kwitnie wtedy mniej obficie ale kwiaty są olbrzymie. Pędy tak przyciętej hortensji często wymagają obwiązania sznurkiem, ponieważ pod ciężarem ogromnych kwiatów mogą się pokładać.