Maciek - zachwycam się wieloma Twoimi zieleninami, ale szczególnie szeflerą, no cudo
Wszystko mi się w niej podoba - kondycja i wielkość rośliny,
kolor liści, ale najbardziej to, że jest prosta jak strzała,
Też na to zwracam u wagę przy moich doniczkowcach
i regularnie wszystkie odwracam, nawet fikusy benjaminki
Dziękuję za odwiedziny. Nie miałem kompletnie czasu nawet żeby tu zajrzeć, a co dopiero odpisać
Tak więc na początek może pochwalę się wygraną w giveway'u
Filek burle marx variegata:
Przeniosę go na dniach do lechuzy do hydro. Hydroponikę stosuję od niedawna, ale muszę przyznać, że ten system pasuje mi, jak i moim roślinkom.
Śliczne fiołki
Maćku, jeśli chodzi o lechuzę, to uważaj na nią zimą, bo to 'zimne' podłoże, wystarczy że się za bardzo wychłodzi i można stracić roślinę, 'cieplejszy' jest seramis i perlit.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek, dziękuję, że jesteście.
Dziś będzie kilkanaście świeżych fotek. Tak to teraz u mnie wygląda.
Dubia zaraz przerośnie palik, trzeba coś wykombinować.
Filodendron burle marx variegata.
Alokazja dragon scale
Dioscorea elephantipes.
I na koniec storczyki, których mam kilka sztuk. Ale nigdy w życiu mi tak obficie jeszcze nie kwitły
Mam nadzieję, że kwitnieniami poprawie choć troszkę Wasz humor w tą okropną pogodę. I zapraszam Was do pozostawienia po sobie śladu - będzie mi bardzo miło
Annau, dziękuję W okresie, gdy storczyki mają same liście dokarmiam je agrecolem do storczyków. Gdy chcę, żeby zakwitły - zaczynam dokarmiać je Petersem blossom booster, bardzo wydajny nawóz
Piękny ten Burle Marxi. Mój to jeszcze mały. Podobnie dubia, wzorowy pokrój , swojej nawet jeszcze nie pokazałem, jeszcze maleństwo z paroma małymi liśćmi.
Bardzo podobają mi się Twoje rośliny widać, że im dobrze u Ciebie, są zadbane, zdrowo wyglądają i są piękne oczu wręcz nie można oderwać zajrzę tu jeszcze nie raz, aby ich widokiem się nacieszyć
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
Witam wszystkich
Dość długo mnie nie było, dlatego chciałbym powrócić do aktywnego pisania tutaj na forum, jak
i w moim wątku
To tak na początek kwitnienie jednego z moich skrętników OD-Plaznyje Zontiki
Cieszę się,że wróciłeś do nas i niecierpliwie czekam na kolejne prezentacje Twoich roślin.
Nietypowa kolekcja,pięknie utrzymane rośliny,warto zaglądać do Twojego wątku Maćku.
Dziś pokażę Wam jedną z półek na regale z fiołkami. Praktycznie wszystkie moje fiołki to miniatury. Kocham je za obfite kwitnienie, zgrabne, małe i dekoracyjne rozety