Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Beatko spełniły się życzenia i słonko świeciło caluteńki dzień ;:3 Niestety w ogrodzie wylądowałam dopiero po obiedzie :wink:
Coś zrobiłam, ale jutro pełna mobilizacja :D
Wspaniałego weekendu ;:168

Ewelinko dzisiaj bardzo przyjemny dzień jak na tą porę roku i liczę na taki sam jutro. Granatowego marcinka to i ja nie mam ale i nie widziałam :D Tak, teraz już tylko myśl o wyjeździe a wiosną nowe siły, nowe plany i sadzenie ;:215
Ciągle jeszcze jest co fotografować w ogrodzie i dobrze, byle jak najdłużej. Dobrego wypoczynku w weekend ;:168

Iwonko Ty w doniczki a ja na tymczasie mam już kilka roślin, a wiosną na pewno stworzy się nowa rabatka i można będzie coś zaplanować przynajmniej wysokością ;:215 Karczochy miałam 2 słownie dwa, jeden zjedzony i jeden ...muszę go zabrać do domu, bo jak będzie przymrozek to zbrązowieje :( to nie był dobry rok dla karczochów ;:185
Ja niestety późno wróciłam do domu i ogród obeszłam dopiero po obiedzie, trochę posadziłam, ale jeszcze dużo pracy ;:202
Może rozgrzej i wymasuj szyję, zdrówka ;:168

Lucynko premii nie będzie, bo plan nie wykonany...premia jest kupiłam sobie różę, bo w naszej Casto już zaczęła się przecena roślin i zaczęłam od żółtej róży ;:306 Dostałam cebule z Benexa i nawet nie wiem co w środku, bo nie otworzyłam pudełka ;:131 ale część roślin posadzona, te najpilniejsze a reszta jutro. Wzięło mnie strasznie na sadzonkowanie róż i co ścinam to patyki do doniczek, bo rok temu udało się wiele ukorzenić. Teraz porządnie opisuję to będzie wiadomo co i będą na rozdanie ;:215
Większe porządki planuje na jutro jak pogoda dopisze ;:215
Udanego weekendu ;:196

Parę popołudniowych zdjęć

Obrazek

w każdej kępce kwitną Stella de oro

Obrazek

Martuś czy Twoje są takie same?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam takie bardzo późne ale o ciekawym smaku winogrona, a dojrzewają tylko w gorące lato. Przydałoby się jeszcze parę ciepłych dni ;:224

Obrazek

Ciekawego weekendu!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryś co to za krzak tak ładnie przebarwione na czerwono ma liście?
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu biegnę zobaczyć co u Ciebie, bo za chwilkę nowy rozdział założysz i się zatracę w poszukiwaniu ;:108
Patrzę a u Ciebie jak na wiosnę, gdyby nie te jabłka na gałązkach powiedziała bym, że czarujesz wiosennymi zdjęciami.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Marysiu znasz nazwę tej chryzantemy: http://www.fotosik.pl/zdjecie/3a2e46d56fd8eb8c Jest śliczna. Kiedy rozwija swoje pierwsze kwiaty?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu na pierwszym zdjęciu to aronia, a na drugim borówki amerykańskie :D uwielbiam, je bo każda odmiana inaczej się przebarwia ;:215

Oj, Krysiu jesień w każdym calu, ale ta jej przyjemniejsza część ;:306 rzeczywiście jeszcze trochę i zimowy wątek założę ;:306
Pozdrawiam ;:168

Halinko nie znam nazwy tej chryzantemy dostałam ją od Zosi zwkwiat jako nn. Jest śliczna i co najważniejsze zimuje bez problemów. Teraz zaczyna kwitnąć :D
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, to biedne były Twoje kurki, nie miały jak do kurnika wrócić.

Nie wiedziałam, że ostróżki i liliowce mogą jeszcze o tej porze zakwitnąć. :)

(Probiotyk biorę, oczywiście, ale to nie jest wystarczająca osłona na wszystko. :(
Co do reakcji i obrzęku, muszę wreszcie poprosić lekarza o receptę na taki zestaw w ciężkich przypadkach, żeby mieć to pod ręką.)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jabłuszka, winogronka, mniam...
Szkoda, ze pogoda zrobiła się zupełnie jesienna, z deszczem, mgłą, wiatrem, zimnicą...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Uwielbiam widok jabłek na drzewie, a jeszcze jak są czerwone to już ideał. Jadąc do pracy mijam takie gospodarstwo, gdzie w sadzie rosną stare jabłonie obsypane czerwonymi jabłkami. Nie zbierają, czy co bo zimą czerwienieją na drzewie piękne jabłuszka. Cudownie to wygląda. Ptaszki mają co chrupać.
Nie mam czerwonych. I nawet myślałam o tej Redlove, ale....mamy 10 jabłonek, niekoniecznie super rodzących, ale coś tam mamy. Ale czerwone jabłuszka mnie kręcą. ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, a jak nazywa się odmiana tych winogron? Lubię te jasne.
Ciepło jeszcze będzie, przecież musimy jeszcze sadzić, przesadzać, rozsadzać... Tylko obawiam się, że to będzie takie ciepło, że z +3 zrobi się +10 :roll: Dobre i to...
U mnie dziasiaj deszczy, siąpi i właśnie +3, a tyle planów na prace ogrodowe miałam i jak tu wyjść? :?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dario dinozaury odwaliły prowizoryczne zamykanie na kamień, ale wejść już nie umiały albo zrobiło się ciemno i nie widziały ;:oj
Może lepiej pić dużo kefiru i tego typu napojów, albo możesz kupić różne takie i samej robić co lubisz. https://sklep.serowar.pl/pl/c/Kultury-j ... otyczne/35
Zestaw reanimacyjny koniecznie miej, mnie już uratował ...niestety to steryd ;:oj
Liliowiec Stella de oro kwitnie cały sezon do mrozów a ostróżki powtarzają jak róże :D

Mariolko co drugi dzień jest ładnie dzisiaj znowu szaruga, wilgoć, kapie i zimno, no ale na szczęście nie mrozi :roll:
Jabłuszka już w domu :D

Małgosiu możesz na swoich jabłonkach zaszczepić czerwone jabłko, a w każdym, razie próbować :D
Ja też podziwiam jabłonki co zgubiły liście i jakiś czas utrzymują jeszcze czerwone albo żółciutkie jabłuszka ;:215 Ludziom nie chce się zrywać jabłek i innych owoców też ;:222

Basiu niestety nie wiem jak nazywa się ta odmiana, bo to był gratis do domu :D W pierwszym roku M skosił ją ale odbiła i rozrosła się. Jak będziesz chciała to winorośl łatwo rozmnaża się z patyków ;:215
Miałam nadzieję na pracowity dzień, a udało mi się tylko jabłka zebrać i chyba je będę musiała wycierać przed włożeniem do piwniczki ;:oj Miałam robić grządkę po dyniowisku, ale nie dało się bo pogoda koszmarna ;:202
Przyjmę +10 ;:333 ;:333
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Marysiu
Mnie dziś pogoda obdarzyła odrobiną słońca i z chęcią bym trochę go oddała bo robiłam cały dzień jak szalona :D A mogłabym trochę odpuścić ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, Ciebie - jak widzę - pogoda też dzisiaj nie rozpieszczała. ;:174
Mnie zmusiła do zajęcia się przetwarzaniem pomidorów. Przybyło dżemików i soczków pomidorowych.
Tyle już tego jest, że zastanawiam się, kto to wszystko skonsumuje. ;:oj

Niech się już wreszcie ta dżdżysta pora skończy. ;:145 Z dwojga złego wolę suszę. Wybieram mniejsze zło. ;:306 ;:306

Dobrej, cieplejszej niedzieli, ;:3 ;:3 choć trochę słoneczka na jutro. ;:196
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Piękna ta chryzantema moje zimowe się rozkwitają ciekawe jaki kolor będzie!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,nie wiem czy do mnie jest to pytanie nad chryzantemą ,nie mam takiej a śliczna jest ,to nawet mało powiedziane,wczoraj padłam i już nic nie napisałam do Ciebie ,jesiennie na każdym kroku ,u mnie dalie jeszcze wnoszą trochę pięknego koloru ,no i chryzantemy ,ale tylko jedna na razie porządnie kwitnie ,reszta dopiero zaczyna ,może zdąży,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Tak, kefirek poszedł teraz w ruch - po przylocie reanimowałam mojego grzybka tybetańskiego w zamrażalnika. :)

(Kurczę, jak steryd to porażka, niezbyt dobrze na nie reaguję, tzn. ani razu mi nie pomogły, wręcz pogorszyły obrzęki. Skończyło się kiedyś w szpitalu, z którego wypisałam się po tygodniu, bo na oddziale dermatologii nie potrafili sobie dać rady.)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”