Alu sliczny ten groszek, mam taki sam.
SKŁADNIKI
NA ZUPĘ RYBNĄ
150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
150 g zielonej papryki pokrojonej na kawałki
180 g pora pokrojonego w krążki
20 g oliwy z oliwek
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM lub rybnego
800 g wody
1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
50 g makaronu drobnego, o czasie gotowania 6-9 min
100 g śmietany 30 % lub 36 % tłuszczu
4 łyżki mieszanych ziół, suszonych lub świeżych, np. koperku, bazylii, majeranku, tymianku,
rozmarynu, estragonu
1ząbek czosnku
1łyżka soku z cytryny
270-300 g filetów z ryby (np. z łososia lub dorsza), świeżych, pokrojonych na ok. 4 cm kawałki
To jest przepis z termomixa, ja go modyfikuje po swojemu.Rybę gotuję osobno i daję każdemu po kawałku na talerz.