Rajsko, wiejsko, sielsko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rajsko, wiejsko, sielsko...

Post »

Zapomniałam wspomnieć, że sprzedałam rodzicom przepis na dżemik z winogron, a oni skwapliwie z niego skorzystali. Dostałam dwa słoiczki i ze wstydem muszę przyznać, że jeden już wtrząchnęłam ;:224 Pychota nad pychotami, dziękuję ;:196 Już się zastanawiam skąd wezmę za rok winogron, bo muszę go mieć :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu powtórzę...karmnik super. Jak też zrobiłam własny, bo kupne wyglądały mało solidnie, kształt dostosowałam do materiału którym dysponowałam. U mnie musi stać wyżej, bo mam dzikie koty i na słupku muszę coś ostrego owinąć żeby się nie wspinały :wink: Masz śliczne hortensje i jak się szybko rozrastają! Za chryzantemki trzymam kciuki, bo sama chciałabym jedna przezimować. Kotełki wymiziaj, bo śliczne są i takie zadbane ;:167 Dobrego tygodnia ;:196

p.s. tylko patrzeć jak parka przyjdzie pochwalić się kurczaczkami ;:306
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziewczynki tym razem ja nie dostaje powiadomień ze ktoś do mnie zagląda :oops: zaś jakiś chochlik tu rządzi :wink:

Beatko samam ci ja zrobiłam, nawet w tajemnicy przed M, bo chciałam ptaszorkom zrobić dobrze, a mój M nigdy nie ma czasu :oops: jeszcze mam w planie drugi do postawienia na koło... tylko te moje łapy... muszę im dozować wysiłek ;:223

Elka mówiłam, że kocham czarne kocurki najbardziej, a że mam jeszcze kolorowa koteczkę to jest im raźniej i weselej. Chryzantemy moje to eksperyment jak były po 5-tce to szkoda było je zostawić żeby wylądowały na market-owym śmietniku ... wiosną tak uratowałam prymulki i teraz kwitną drugi raz ( może się uda ;:333 )

Iwonko fajnie, że podoba ci się moje stolarskie dzieło... jest w każdym razie niepowtarzalny ;:306 A ta pasiasta mogłaby przetrwać zimę ;:333 spróbuje im wszystkim pomóc :wink: A że dżemik smakowity to mówiłam :) tyle, że z tymi smakami to różnie bywa, ale się cieszę że posmakował i Tobie i rodzicom... Jeszcze robiłam dżemik z zielonych pomidorów ... też smaczny ;:333

Wandziu no właśnie ... boje się, że kiedyś wyjdę na ogródek i kogutka z kurką ;:185 będzie. No cóż nie nadaje sie do chodowania zwierzaczków bo u mnie musiałyby mieć wszystkie dożywocie :oops:,

Lucynko w ogóle ten rok jakiś dziwaczny ;:173 na wiosnę nie kwitło co powinno, a teraz kwitnie co nie powinno :lol: ale dobrze że jeszcze ;:3 świeci... Z chryzantemami popróbujemy ... zobaczymy czy się uda w końcu jak nie my to kto ;:306 Kotki dziękują za głaski.

Marysiu Dzięki ;:196 tak szczerze powiem, że po cichu dumna jestem z tego karmniczka, już dzisiaj były na śniadaniu sikorki, mazurki, rudzik i kilka wróbelków... chciały też sójki się załapać ale są za duże :lol: Dla nich zrobię z plastikowej butelki i będzie wisiał na drzewie Kurczaczków pewnie nie będzie bo to już starsza parka, a sąsiad sędziwy to nie miałby kto doglądać maluszków ... troszkę szkoda ;:174
U nie wiosna tej jesieni ... ;:306

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuniu, trochę wiosny jesienią rozwesela świat. :tan
Co prawda niektórych kwiatków trzeba szukać z nosem przy ziemi, ale są i cieszą. ;:63
U Ciebie nie tylko kwiatki radują ;:167 i duszę, ale też smaczne poziomeczki. ;:333 A kobea wspaniale się jeszcze prezentuje! ;:63 ;:63
Dzisiaj słoneczka nie miałam, ale na jutro zapowiadają go trochę, natomiast w środę ma już wędrować po czystym błękicie nieba. Już się cieszę. ;:138 ;:138
Tobie również słonecznego dnia i całego tygodnia życzę, a na dzisiaj spokojnej nocy. ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

No proszę nawet poziomki masz ;:63 ;:63
Kobea cudna ;:333
Ewuniu a może to wiosna ??
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewciu u mnie poziomki kwitną i jak zobaczyłam twoje to szukałam u siebie ale widać za zimno i nie ma ;:185
Z parką nigdy nie wiadomo, bo wśród moich znajomych często ni stąd ni zowąd wychodzi kurka z kurczątkiem, bo wysiedziała w krzakach, a jednej to o tej porze wysiedziała 10 maluchów i przeżyły zimę :D
Ja też już zakupiłam przysmaki w Ldl do karmnika, a najważniejsze mam zapasy słoninki ale jeszcze sikorki czyszczą drzewa. Dopiero jak ściśnie pierwszy mróz, a na pewno jak spadnie śnieg wtedy dokarmiam.
Mam nadzieję że nóżka już sprawna i robisz obchód ogrodu, zdrówka ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:4 dziękuję za odwiedziny ... Miło, że mimo jesiennych chłodów jeszcze komuś chce się tu zaglądać ;:173 Szaro, buro za oknem to i mnie się nie chce do ogrodu wychodzić ;:222 W domu cieplutko, to sobie przeglądam nasionka, pakuję te uzbierane... najwięcej mam różowego dziwaczka chyba odsieję ugór u sąsiada ;:306 na szczęście w sąsiedniej miejscowości ktoś posadził kolorowego dziwaczka przed ogrodzeniem uzbierałam troszkę nasionek i mam nadzieję na troszkę kolorów w przyszłym sezonie...

Obrazek

Moja Kobea nadal kwitnie i puszcza wąsy jakby nic sobie nie robiła z zimna, ale nasionek brak :oops:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na koniec nasze ;:3 ... u nich też jesień ;:173

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ewuniu karmnik śliczny i najważniejsze, że się ptaszkom spodobał :D Hortensje piękne wyhodowałaś ;:215 Kicurki cudne, urodzone modele :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewuś, najpierw najważniejsze: wnuczuś. Słodziak i jak widać na załączonym obrazku, na sportowca wyrasta. ;:63 ;:63
Kobea długo i bardzo jeszcze bogato kwitnie! ;:333 A dziwaczek jest niezwykle ciekawą roślinką i nie tylko z nasion się ją uprawia. Można przechować jej karpę i wiosną wysadzić jak dalie. ;:108

Radosnego świętowania życzę i udanego weekendu. ;:3 ;:3
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wnusiowi jesień nie straszna ;:215 i dobrze w końcu każdy chłopak w dzieciństwie to piłkarz ;:306 . Mój był pod urokiem Messiego, a Twój?
Kociaki piecuchy siedzą w domu, moje też, chociaż Gaspar codziennie robi mi rano awantury, ale jesienią i zimą wypuszczam go na dwór tylko w suche, pogodne dni.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewuś karmnik śliczny. ;:138 Taki prosty wypucowany, jak spod igły nie wygląda dobrze, naturalny zdecydowanie ładniejszy. ;:215 Pokazałam mojemu M w sklepie właśnie taki, jak Twój, ale u niego wszystko musi być do milimetra wymierzone i jeszcze wypoziomowane. Mam więc takiego sklejkowego potworka. ;:174
Kobea jeszcze ma takie ładne kwiaty. ;:oj Dobrze, że już podreperowałaś zdrowie, ;:168 teraz ręce odpoczną, a wiosną będą sprawne na kolejne szaleństwa ogrodowe. Specjalne mizianie dla kociaków. :) Kogut i kura pewnie dostają jakieś rarytasy, skoro biegają do Ciebie.
Spokojnych dni. ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Miło, że mimo jesiennych chłodów jeszcze komuś chce się tu zaglądać ;:173
To najlepszy czas na odwiedziny ;:196 Wreszcie mamy czas na nieśpieszne obchody ulubionych ogrodów i na poznawanie nowych.
Moja kobea również jeszcze kwitnie, chociaż nie tak obficie jak Twoja ;:108 Ale u mnie w tym roku sporo nasienników. Jeszcze nie wszystkie zebrane, kilka ciągle wisi na działce. Daję im czas na dojrzewanie, bo nie wszystkie zawiązują nasionka. W ubiegłym roku z czterech nasienników tylko jeden był dojrzały ;:202 O tym się można przekonać dopiero jak wyschną, czyli za kilka tygodni. Jeżeli będę miała nadmiar, to się podzielę ;:108 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Leoś , może pójdzie w ślady Lewandowskiego ;:333 Ewuniu, kobea u mnie nie zakwitła, może spróbuje w następnym sezonie.
Dziwaczki miałam w różnych kolorach,ale przepadły został tylko różowy, w tym roku pierwszy raz wykopałam karpy dziwaczka i
przechowuje w piwnicy,o ile przetrwa zime to w następnym sezonie wcześniej zakwitnie ;:168
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ewko ..tak mówiłaś, że najbardziej lubisz diobliczki...musiało mi to umknąć ale teraz sobie przypomniałam.
Ewko a kiedy wysiewałaś kobeę. Kiedyś dobre parę lat temu wysiewałam w lutym i potem miałam całą firankę zarośniętą ale za to zakwitły dosyć wcześnie. Z kolei Iwonka wysiewa w macu i nawet tak jak teraz czytam ma nasienniki. Kobea nie dość, że ma piękne kwiaty to i liście bardzo ładne i jest ich bardzo dużo.
Mam już listę nasion do kupienia na przyszły rok. :wink: :lol:
Wnusio jak na prawdziwego chłopaczka przystało póki co interesuje się piłką. ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu Mój karmnik jest niepowtarzalny mocno pozbijany a najważniejsze, że lubią go ptaszki mimo ze stoi niezbyt daleko od drogi, a jak się rozleci to nie będzie mi go żal :lol:

Lucynko Leonka interesują wszystkie sporty e których można biegać, skakać i fikać koziołki ;:306 ... żywe srebro... Kobee posieje znowu mimo, że jędza nie ma nasienników :oops: A dziwaczka muszę mieć z nasion bo karp nie mam gdzie przechować... podobnie jak dalii :|

Daysy Mój wnusio jeszcze nie ma idola takiego upatrzonego... Tata jego kibicuje Manchesterowi, a wujek Chelsea, co on wybierze o ile w ogóle zobaczymy jak podrośnie :lol: Kocury o tej porze roku nawet na balkon nie chcą wyjść no chyba że ;:3 i psy idą to Kola czarny z nimi, a Kama tylko w domu ...

Soniu ja mam taki ogród, że nie pasowałby u mnie taki wycyzelowany karmnik :) Kocurki wymiziane ;:333 a z kurka i kogutkiem masz rację ... zawsze coś im rzucę przez siatkę jak przybiegną :wink: więc nie są bezinteresowne ;:306

Iwonko sama się zastanawiam dlaczego nie ma nasienników ta moja kobea,ale już na wszelki wypadek już zamówiłam razem z nasionami arbuza i melona, (obydwa tak nam smakowały ze nawet pestki nie zostały ;:306 więc dziękuję za dobre ;:167

Wandziu, Elka moją Kobee siałam w lutym w chłodnym foliaku (podgrzewałam wkładami do zniczy tak do 10 - 15 stopni ) Kwitnie przebogato do tej pory ma nowe kwiaty, pąki, ale nasienników niet ;:222 Nie mam piwnicy więc dziwaczek też z nasion...

Jakby Leoś wiedział, że taki chwalony to pękł by z dumy :;230 ... Ostatnio napisał list do Mikołaja ...

Obrazek

Właśnie babcia rozszyfrowała ... coś małego (na górze po lewej). coś dużego i (na dole po prawej) coś słodkiego ;:306

Ogród nocą listopadową ...

Obrazek Obrazek

Pół psa ;:306 i dwa koty zastępują program TV ...

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”