Marzenko niekoniecznie może być bulwiasta ,ja miałam na ogródku i bulwiaste żółte i wielokwiatowe zwykłe (bez bulwek) praktycznie z wyglądu zewnętrznego niczym się nie różnią,wielokwiatowe miałam jeszcze czereśniowy kolor i bordo ,jakieś udało mi się ukorzenić tylko nie pamiętam jaki kolormarzena 63 pisze:Zeniu
ta żółta begonia jest bulwiasta.Ja miałam taką tylko mi zmarzła w tamtym roku.Za późno wykopałam bulwę.
Rośliny doniczkowe - effa
-
marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to ja też mogłam mieć zwykłą a szukałam bulwek .jak bulwy nie było to wyrzuciłam
.Co ja najlepszego zrobiłam ,mogłam zostawić i czekać do wiosny,ale ja głupia 
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja chyba polecę do piwnicy i pogrzebię w tej ziemi..wsadziłam wszystkie razem do wiadra i do piwnicy. Begonie to begonie.......a że są różne to nie wiedziałam. Może powinnam te co nie mają bulw w domu w doniczce podlewać?...jeśli i takowe były?.marzena 63 pisze:Zeniu
ta żółta begonia jest bulwiasta.Ja miałam taką tylko mi zmarzła w tamtym roku.Za późno wykopałam bulwę.
jeżeli nie mają bulw i wsadziłaś je do piwnicy ,to na pewno szlak je trafi ,niestety trzeba je prezechowywać jak zwykłe rośliny doniczkowe ,światło woda itd.,Zenia pisze:Ja chyba polecę do piwnicy i pogrzebię w tej ziemi..wsadziłam wszystkie razem do wiadra i do piwnicy. Begonie to begonie.......a że są różne to nie wiedziałam. Może powinnam te co nie mają bulw w domu w doniczce podlewać?...jeśli i takowe były?.marzena 63 pisze:Zeniu
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Można i tak...Bierzesz pan szczura, smarujesz pan brzuszek.....(znacie?)effa pisze:Ewciu nie obrabiałam w żadnym programiepomysł zaczerpnęłam od Gosi Rosiowej , której za tło posłużył... niebieski worek na śmiecie
![]()
A bo robiłam zdjęcia na tle białej ściany i brzydko wychodziły i od razu mi się przypomniał ten worek
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dokładnie Aniu - oszczędność czasu jest i można dłużej na forum posiedziećaconitum pisze:zamiast tracić czas na obróbkę w kompie - sweter i worek
a jaki efekt !
Kasiu pomysł z workiem to patent Gosi jak już pisałam i również mi się spodobałMirabilis pisze:Grudnik boooski, napatrzeć się nie mogę. Coraz bardziej podobają mi się białe. Pomysł z workiem wyśmienity.
Jak Ci się podoba biały to mogę się z Tobą podzielić na wiosnę
A to chyba coś z jakąś maścią na szczury czy coś takiego było?Ewa Janina Sadowska pisze:Można i tak...Bierzesz pan szczura, smarujesz pan brzuszek.....(znacie?)