Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Moniczko kolekcja astrów imponująca, a przede wszystkim przepiękne kolory. ;:oj Tak finezyjnie i uroczo upiększasz otoczenie. Taki klimat tylko wyjątkowy esteta potrafi tworzyć. ;:180 Mogłabyś mieszkać parę kilometrów bliżej, miałabyś etat dekoratora, ;:108 bo nie mam takich zdolności. Pozdrawiam ciepło. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z tą mgłą to prawdziwy angielski ogród :wink: Świetnie to wygląda ;:215 Ale i w pełnym słoncu ślicznie. Astry i rozchodniki przepięknie zdobią ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pisząc o tej siatce miałam na myśli bardziej ochrone przed zwierzakami niż chwastami
Myśle, że na te drugie żaden płot nie pomoże, bo wiatr i tak przeniesie
jak zwykle z przyjemnością obejrzałam zdjęcia ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Alania pisze: Obrazek

Obrazek
Monia te dwa ujęcia są wprost zjawiskowe! Obrazek
Za każdym razem jak do Ciebie zaglądam, to szczęka mi opada. Uwielbiam Twój perfekcyjny ogród. Masz talent jak mało kto! ;:180
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Pozachwycałam się pięknymi dekoracjami... ;:215
Kiedyś też robiłam różne ozdoby i dekoracje, ale teraz jakoś mi się nie chce... chyba się za bardzo zestarzałam... ;:306
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Monika u Ciebie wszystko powala na kolana od kwiatków poprzez dekoracje jak i aranżacja ogrodu. Kolekcjonujemy podobne roślinki. ;:196 W tym roku też mnie wzięło na marcinki i mam nadzieję, że kiedyś cudnie ozdobią jesienny ogród. Rozchodników też mam kilka odmian, ale Ty masz ich zawrotną ilość. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian. Zdjęcia robisz zjawiskowe. ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 Poproszę więcej zdjęć ;:168 ;:168 ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Moniko widać, że masz fioła na punkcie astrów no ale w sumie trudno się dziwić bo są piękne no i sama nawet nie wiedziałam, że mają takie cudne kolory ;:oj . Kolekcję masz sporą a te Twoje dekoracje robią wrażenie. Wszystko jest takie klimatyczne, takie perfekcyjne dosłownie w każdym calu. Wszystko do siebie idealnie pasuje ;:138 . Masz świetny gust to trzeba Ci przyznać ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podobają mi się te różowiutkie marcinki ,są bardzo energetyczne i na pewno dają mocny akcent w jesiennym ogrodzie .Zawsze podziwiam własnoręcznie zrobione ozdoby, są przysłowiową kropką nad i . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Monika.. zaadoptuj mnie, albo wynajmij pole namiotowe na jeden sezon ;:224 :;230 Uwielbiam twój ogród w każdej odsłonie. Nie ma znaczenia czy to wiosna, środek lata czy jesień. Nie mniej uwielbiam twoje wyczucie estetyki ukazujące się we wszelkich domowych aranżacjach ;:167
Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle odmian astrów. W tym roku po raz pierwszy zagościły u mnie dwa odcienie niebieskiego, czy może powinnam napisać fioletowego, wiedziałam, że są jeszcze białe i buraczkowe, ale aż tyle? :shock: śliczniutkie są ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gabriela pisze:Pozachwycałam się pięknymi dekoracjami... ;:215
Kiedyś też robiłam różne ozdoby i dekoracje, ale teraz jakoś mi się nie chce... chyba się za bardzo zestarzałam... ;:306
Ja bardzo lubię robić dekoracje. Ogólnie jestem już taka artystyczna dusza. Do niedawna malowałam obrazy olejne, ale w tej chwili nie mam już na to czasu ;:185 , więc zostały mi takie dekoracje na pocieszenie i malowanie żywych obrazów z roślin w ogrodzie ;:306

Pashmina pisze:Monika u Ciebie wszystko powala na kolana od kwiatków poprzez dekoracje jak i aranżacja ogrodu. Kolekcjonujemy podobne roślinki. ;:196 W tym roku też mnie wzięło na marcinki i mam nadzieję, że kiedyś cudnie ozdobią jesienny ogród. Rozchodników też mam kilka odmian, ale Ty masz ich zawrotną ilość. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian. Zdjęcia robisz zjawiskowe. ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 Poproszę więcej zdjęć ;:168 ;:168 ;:168
Mam więcej rozchodników, tylko nie wszystkie obfociłam :wink: Bardzo lubię rozchodniki, więc co roku nabywam jakąś nową odmianę. Jest ich bardzo dużo ;:oj Moja kolekcja to namiastka tego, co jest. Podobnie z astrami bylinowymi (marcinkami) ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Moniko widać, że masz fioła na punkcie astrów no ale w sumie trudno się dziwić bo są piękne no i sama nawet nie wiedziałam, że mają takie cudne kolory ;:oj . Kolekcję masz sporą a te Twoje dekoracje robią wrażenie. Wszystko jest takie klimatyczne, takie perfekcyjne dosłownie w każdym calu. Wszystko do siebie idealnie pasuje ;:138 . Masz świetny gust to trzeba Ci przyznać ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Dziękuję ;:196 ;:168 Ja jestem estetką, więc pewnie to widać również w ogrodzie ;:224 Czasami ta cecha potrafi być również przeszkadzająca :wink:
Tak, uwielbiam astry ;:167
Zakwitły kolejne, a jeszcze jeden jest w pąkach - mam nadzieję, że zdąży zakwitnąć przed mrozem. W nocy już pierwsze przymrozki były ;:218
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Podobają mi się te różowiutkie marcinki ,są bardzo energetyczne i na pewno dają mocny akcent w jesiennym ogrodzie .Zawsze podziwiam własnoręcznie zrobione ozdoby, są przysłowiową kropką nad i . Pozdrawiam ;:167
te różowe bardzo lubię ;:333
zresztą wszystkie lubię ;:306

nifredil pisze:Monika.. zaadoptuj mnie, albo wynajmij pole namiotowe na jeden sezon ;:224 :;230 Uwielbiam twój ogród w każdej odsłonie. Nie ma znaczenia czy to wiosna, środek lata czy jesień. Nie mniej uwielbiam twoje wyczucie estetyki ukazujące się we wszelkich domowych aranżacjach ;:167
Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle odmian astrów. W tym roku po raz pierwszy zagościły u mnie dwa odcienie niebieskiego, czy może powinnam napisać fioletowego, wiedziałam, że są jeszcze białe i buraczkowe, ale aż tyle? :shock: śliczniutkie są ;:oj
Och, Sabinko - w końcu się pojawiłaś ;:196 ;:4
Astrów jest znacznie więcej, ale nie można mieć wszystkiego na raz. Kolekcjonuję stopniowo :D W każdym roku coś przybywa, bo uważam, że są niezbędne na jesiennych rabatach, podobnie jak rozchodniki. U mnie teraz niemal pusto na rabatach, bo wszystkie pąki róż zjadły sarenki. Gdyby nie astry bylinowe, rozchodniki i jeżówki, to byłoby ponuro, a tak widać kolor :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesień ...
Lubię, gdy jest taka barwna, bez przymrozków ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

kolejne astry zakwitły
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trawy grają teraz pierwsze skrzypce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobaczcie - wszystko obgryzione przez sarny - róże, bodziszki ;:222 Dobrze, że dzika zwierzyna nie lubi marcinków ;:306
Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

A trawnik też skubią, mogą zastąpić kosiarkę ? Jak zwykle piękne fotki. Trawki też posadziłam, ale jeszcze ich nie widać bo małe kępki. Rozchodników mam aż 4 odmiany, marcinków 6 i więcej już raczej nie zmieszczę. Bardzo, ale to bardzo wzięło mnie na róże. Ciekawa jestem gdzie ja się tym różo maniactwem zaraziłam ? ;:224 ;:224 ;:224 :;230

więcej zdjęć wklejaj bo są cudne ;:196 ;:196

:wit :wit :wit :wit

A co to za drzewko tak cudnie się wybarwiło? U mnie takie śliczne kolorki ma świdośliwa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sabina a masz namiot dwuosobowy? ;:183 Bo ja też chcę! Chociaż Monika obiecała mnie przygarnąć do "domku ogrodnika"
Murek zjawiskowy. Obrazek Mogę patrzeć na niego i patrzeć. Obrazek
Wcale Ci się nie dziwię, że powiększasz kolekcję marcinków i rozchodników. Są niezwykle dekoracyjne i pięknie ubierają jesienny ogród w kolory. Ja na swojej małej działeczce ich zbytnio nie sadzę, gdyż szkoda mi miejsca na rośliny, które mogę podziwiać już tylko z doskoku. Jakby nie patrzeć to w październiku niewiele czasu spędzam na działce. :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”