Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu widzę że bawisz się w ukorzenianie , wysiewanie a tak mówiłaś że miejsca nie masz i co ??? czyżbyś powiększyła swoją działkę ?? ;:306 ;:306
Życzę powodzenia ;:333 ;:196
Piękna ta szałwia i różyczki cudne ;:138 ;:138
Lilia Szeherezada i Flore Pleno śliczne ;:180 no i przypomniałaś mi że takie sadziłam i jeszcze nie kwitną ale może jeszcze zakwitną bo kilka ma pąki :D
Miłego weekendu życzę ;:168
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Szeherezada.. też ją mam i akurat wczoraj robiłam jej zdjęcia.... i z ciekawości policzę ile ma kwiatów... mam tam już kilka cebul bo zdążyła się rozrosnąć, więc podejrzewam że będzie ich dużo...
Flore Pleno wyrzuciłam już jakiś czas temu... jakoś nie przemawiają do mnie takie kwiaty.. to samo z lilią Henry'ego... mam bo mam, ale rośnie w kącie pod płotem... :;230
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu, jak dużą masz działkę? Bo masz tak wielką różnorodność roślin, tyle róż... ;:oj
Pelasie śliczne! ;:138 I ciekawa ta dalia. U mnie coś jeszcze nie zabierają się za kwitnienie, niby coś, ale malo.
Chyba je za gęsto posadziłam.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Tak, to najprawdopodobniej liliowiec 'Catherine Woodbury' ;:333 On troszkę zmienia odcień w zależności czy rośnie na słonku (bardziej różowy) czy w półcieniu (lekko fioletowy - lawendowy).
Szałwia ładna i na bardzo ładnym kolorowym tle ;:333
Czekam na kwiaty Twojej 'Cafe au Lait', bo mojej coś nie widzę więc popatrzę na nią u Ciebie.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

FLORIANIE dzisiaj nie robiłam fotek jakoś miałam inne zajęcia i lenia, a także zajęcie z prawnusią ,która mnie wymęczyła na jamen :;230 Kwiaty Cafe są coraz większe lecz to jeszcze nie pełnia .Tak przypuszczałam ,ze to może być ten liliowiec kiedy go ujrzałam u Ciebie i Marysi . ;:180
BASIU mój ogródek nie jest duży ma 16 m szerokości i tyle samo długości lecz na sporej części stoi kawałek domu.No cóż jakoś to wszystko mieszczę :wink: Dalie mam w różnych miejscach rosną pojedynczo, bo w grupie tego bym nie pomieściła.
GABI Flore Pleno to śliczna lilia to samo Henryi czy Lady Alice.W ogóle te turbankowe są fikuśne.Scheherezady mam die wielkie cebulki i dwie małe które juz zakwitły lecz w innym miejscu.Jedna wielka dałam w dobre ręce bo po co mi aż tyle takich samych lilii jak są do wyboru coraz piękniejsze
TERENIU nie ma co robić to trzeba sie pobawić w wysiewy :;230 może wtedy Dębik się u mnie zaaklimatyzuje jak go sobie sama wyhoduję.Wiesz ,ze Muscadety zakwitły mi nawet w paru innych miejscach nie tylko te w donicy czyli dobrze zimują i mają po więcej kwiatów niż te doniczkowe ;:196
IWONKO już kiedyś ukorzeniałam tę hortensję i zbyt szybko posadziłam ja na rabatkę i padła.Mam nadzieję ,ze teraz będzie lepiej bo jestem mądrzejsza

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ladys
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2016, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, jesteś niesamowita, jeszcze nie słyszałam żeby ktoś wysiewał delospermę albo dębika. Przyjedź, dam ci tych roślin "do ampra" 8-) :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - dziękuję za Amistad. Jest śliczna. Ma ładne kwiaty i kolor liści.
Powiedz jak pobierasz z niej sadzonki, może uda mi się podobnie postąpić z tą niebieską otwartą szałwią, bo też nie chce zimować w gruncie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu na razie patyczki żywe zaglądam podlewam i chucham!
Jakie śmieszne jajowate liście wyszły temu żywokostu.
Wilczełyko trzymam na razie w domu i nie wiem czy go przesadzić i zostawić w ogrodzie?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ja w tym roku posadziłam w grupie dalie, bo wymyśliłam, że będę maiła taki "kącik daliowo - dziwaczkowy" i wyszedł busz ;:306
Chyba przez to stłoczenie kwitną leniwie... ;:224
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu lilia Muscadety jest śliczna ;:333 u mnie też zaczyna rozwijać pączki ;:138
Cóż to jest dębik ?? idę poczytać .
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Mały masz ten ogród , a tyle w nim mieścisz roślin jedynym słowem masz wszystko to co chcesz ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

TERENIU-inka52 no nie mam wielkiego terenu lecz wszystko w nim mieszczę no nie wszystko jednak co bym chciała .Niestety muszę wybierać .Tereniu i zrobiłaś już różane sadzonki ????
TERENIU w tym roku namnożyło mi się Muscadetów nigdy ich tyle nie miałam, a jeszcze wiosną w OBI dokupiłam 2 szt bo chciałam mieć chociaż 4 szt.Teraz mam 6 szt i wcale się nie gniewam :;230 .Przesadzę jednego lub 2 pod Munstead Wood.Dębik ośmiopłatkowy to płożąca bylinka lecz już 2 razy brałam od brata ,Marysi i za każdym razem mi padają więc teraz wzięłam sobie nasionka .Wysieję w doniczkę i pozostawię w ogródku na zimę zadołowane. Muszę Ci wysłać tego Wawrzynka białego tylko powiedz Tereniu kiedy.Zakwitła mi już biała chryzantema chyba od Ciebie spójrz

Obrazek

BASIU u mnie parę też jeszcze nie kwitnie, a czekam na cudne prawie czarne kwiaty Black Jacka i dalii Lemon orange to niziutka dalia .Masz ślicznie taki kolorowy busz ;:333
MARYSIU ładne są listki Żywokostu Allgold tego drugiego również tylko zapomniałam nazwy ;:124 Wilczełyko daj do ogródka zadołuj doniczkę i niech rośnie .Moje siewki są wciąż na ogródku
BEATKO zrobiłam fotkę, bo nie wiem czy bym dobrze wytłumaczyła.Z międzywęźli odrywasz i z tego robisz sadzonkę

Obrazek

WŁADZIU jak miło ,ze mnie również znalazłaś .Próbowałam już parę razy ,żeby zadomowił się u mnie Dębik lecz niestety ;:174 może z siewu się zaaklimatyzuje .Delospermy mam lecz z ciekawości chcę wysiać nasionka tylko ,że one muszą być przez 6 tygodni w temp 5*potem dopiero wysiać

dla Floriana Cafe au lait

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a dla wszystkich parę dzisiejszych fotek już mniej kolorowych niż te z czerwca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, no w sumie dopiero czas dalii nadchodzi, zimny maj troszkę spowolnił ich wychodzenie z ziemi... ;:224
Zachwycająca ta dalia F. Illusion ;:oj Lubię takie dwukoloraki :tan :tan
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Witaj Jadziu.
Już zbieramy ogórki krzaczaste, z nasion otrzymanych od Ciebie. I tak sobie myślę - na krzak nie wyglądają, bo płożą się jak i inne, ale za to ogórki są takie .... no właśnie krzaczaste ;:306 krótkie i pękate.
Pewnie to miał na myśli producent wymyślając nazwę ;:224
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jaki oryginalny powojnik rurkowaty ;:138 śliczne dalie już zaczynają i lilie i róze ;:138 ślicznie, kolorowo :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”