Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

I ja wiosną posadziłam krzaczek Artemisa. Rozkochał mnie w sobie tak bardzo, że popchnęłam jego sąsiadki ciut dalej i teraz dosadziłam mu brata bliźniaka. :tan
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soniu ,te dwie róże warte "grzech " -piękne ;:180
Ja pomału śledzę Twój wątek ,na razie studiuję jak z M
zrobiłaś w bardzo niskich kosztach podlewanie ogrodu.
Syn /w wielkopolskim/ zlecił zrobienie podlewania i kosztowało go, to 5 tys.
W moim rejonie na razie na opady nie mogę narzekać
pretensje do pogody mogą mieć tylko wczasowicze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu widzisz, że Artemis może zachwycić. Też kupując jesienią róże kupiłam dwie lub trzy z jednej odmiany i dokupiłam siostrę dla Heidtraum. :)

Marysiu dziękuję. ;:196 Do podlewania miałam przygotowane cztery punkty czerpalne przed założeniem ogrodu. To zwykłe niebieskie rury do wody zakopane na 40 cm i cztery zawory umocowane w 30 cm rurach PVC, kanalizacyjnych, o średnicy 15 cm. Do nich mogę podłączyć wąż do podlewania lub przedłużkę do linii kroplującej. Działka ma długość 50 m, więc nie wyobrażałam sobie ciągnięcia takiego długiego węża. Wszystko robił M. Tylko kopanie rowków na niebieskie rury zrobił wynajęty pracownik. Był wyjątkowy, :shock: jeszcze nie zaczął kopać, a już potrzebował na piwo. ;:306 Tegoroczne lato zmusiło mnie do rozłożenia linii kroplujących, bo rośliny na moich piaskach w te niespotykane upały z pewnością by nie przeżyły. Na stanie kilka godzin z wężem nie mam czasu. Na pewno wynajęcie firmy wygodniejsze, ale mój M jest pedantyczny, więc i tak by poprawiał po fachowcach. ;:108
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże ;:167
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Białe róże pięknie się prezentują ;:215 Chopin jest u mnie nr 1 na liście chciejstw. Jest więc realna szansa, ze na wiosnę się u mnie pojawi :D
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Jejku! No piękne, piękne te róże!!!!
Artemis.. no muszę go mieć! ! ;:oj ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Linie kroplujące to super rozwiązanie na takiej przepuszczalnej ziemi i wody się tyle nie marnuje, bo nie odparowuje nadmiernie. ;:215
Chciałabym, żeby mój M był czasem trochę bardziej dokładny, ale chyba u nas to ja muszę wyrabiać te normy. :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Flamingo masz Soniu ;:63 Też ją lubię ale kupiłam już 3 egz....i klapa! Za każdym razem zjadły korzenie nornice... Jesienią odłożyłam do wiosny piękną kwitnącą w donicy może wreszcie się uda! Nie chciałam kolejny raz jej stracić.
Fotki Chopina piękne ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu trzy Artemisy to strzał w dziesiątkę:) jak tak dalej pójdzie to swojego Herculesa wyautuję a w to miejsce również Artemisa posadzę ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kochani miło, że zaglądacie. ;:180 Wczoraj na zakończenie ciężkiego dnia musiałam sobie poprawić nastrój i kupiłam 80 tulipanów, 30 czosnków, 20 irysów i 30 krokusów. Obrazek Wszystkie donice zostaną wykorzystane. :tan Zimy nie będzie, ;:131 to trzeba przygotować się na wiosnę.

Kasiu dzięki. ;:196 Za oknem szaro, to chociaż w wątku radośniej.

Kasiu vimen biel to taki optymistyczny kolor. Koniecznie trzeba mieć białe róże w ogrodzie. ;:108

Agnieszko nie ma się nad czym zastanawiać. :D Tyle list różanych przeczytałam, że twoją też z przyjemnością zobaczę. ;:65

Dario tego lata doceniłam podlewanie kroplowe. ;:215 Jakoś zawsze kojarzyło mi się z wielkim wydatkiem, ale zrobione samodzielnie było śmiesznie tanie. Pedanteria mojego M czasem doprowadza mnie do szału. ;:223 W wielu sprawach się przydaje, ale jak dotyczy drobiazgów, to jest trudna do przeżycia.Obrazek

Marysiu Flamingo posadzony wiosną, wykazał się niesamowitym wigorem. ;:215 Malutki krzaczek, a ostatnie pąki ścięłam w grudniu. Jak się podoba, to zawsze warto spróbować kolejny raz. Swój kupiłam za jakąś śmieszną cenę w szkółce przy Lubelskiej.

Aniu mam ją dzięki tobie. ;:180 To dzięki Artemis, zachorowałam na różyczkomanię. :) Biegam po wątkach różanych i zastanawiam się, czy nie rozgarnąć kopczyków z kompostu. Zobaczyłam długoterminowe prognozy, nawet ponad 10 stopni pokazują. ;:202

Teraz róże, których prawdziwi różomaniacy nie powinni oglądać. ;:306 To prezenty, obie NN.

Pierwsza to ucięty szpadlem jeden pęd z dziesięciocentymetrowym korzeniem. Ścięłam na 5 cm, bo nie wierzyłam, że się przyjmie. Róża się nie poddała i już w lipcu zakwitła. Krzak nie był zbyt piękny, więc nawet zdjęć niewiele zrobiłam. Biedaczka jeszcze w listopadzie kwitła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miniaturka z marketu, rosła w 0,5 litrowej doniczce. Wsadzona do gruntu okazała się ładną okrywową. ;:333 Też kwitła do grudnia. Niestety straciła większość liści z powodu czarnej plamistości.

Obrazek

Obrazek

Tu na pierwszym planie z Heidtraum i Bonicą.

Obrazek
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Piękne białe róże ....
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Wielkie uznanie dla Twojego M ;:180 ;:180
U mnie na szczęście często pada deszcz /a teraz, to już do przesady/
W różach też bym chętnie zrobiła takie nawadnianie mam trzy ujęcia wodne w ogrodzie
w różnych częściach - zrobiliśmy na początku zakładania ogrodu.
W dwóch największych skupiskach róż mam rozłożone węże kroplujące./przy żywopłotach z bukszpanu/

Soniu, ta różyczka krzaczek z biegiem czasu utworzy a kwiatki ma b. ładniutkie -brawo ;:215 ,
że się przyjęła i jeszcze zakwitła.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Soniu , a to sobie poprawiłaś humor! :heja :heja
U mnie tak deszczowo i brzydko że ani nie myślę o jakichkolwiek nasadzeniach....
Ale nasiona roślinek podglądałam już na necie.... ;:65 Tak patrzyłam co by mi się przydało ale zakupy będę robiła w realnym sklepie....Na pewno kupię nasionka heliotropu i kobei , ale trzeba je wcześnie dosyć wysiać... ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu, u Ciebie to jak u naszej Aneczki - kij w ziemię wbijesz i róża Ci z niego wyrośnie ;:333
Niektórzy maja taką rękę do roślin, zazdraszczam ;:108 Ja to się muszę przy nich "nachodzić" ;:173
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Soniu ja w sumie lubię jak w ogrodzie jest kolorowo i mam lekkie zboczenie w kierunku żółtego, ale jak zaczęłam wybierać róże, to złapałam się na tym, ze wybieram same jasne - głównie białe, oraz niebieskie i ciemne fiolety. Ale jak to w ogrodzie będzie wyglądało to się okaże. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”