Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

anabuko1 pisze: S
[u
Obrazek

[url=ht

]

Aniu, co to za żurawka? Jest śliczna.
Kiciusia też masz super. A że trawy wcina to dla mnie nic nowego. Moje psy uwielbiają miskanty i hakone. Koty skupiły się na stipie brachytricha ;:134

Muszę sobie posiać cleome w przyszłym roku. Bardzo mi się podoba. Twoje jeszcze taka lekko pod fiolet - purpurę podchodzi ;:167
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Każdy kot ma swoje ulubione przekąski, Twoja Fionka brążową trwkę a moje podjadały kwiaty krzewuszki ale tylko czerwonolistnej Alexandry, pozostałe chyba im nie smakowały. ;:306 Wielkie brawa za przyłapanie jej na gorącym uczynku, udowodnione, to się nie wykręci. ;:433
Jeśli mogę doradzić, to hibiskusy bylinowe zetnij potem na 15cm. zakopczykuj i na wierzchu połóż odwróconą doniczkę chryzantemówkę a na nią kamień, żeby wiatr nie porwał.Wiosną zdejm okrycie ale ziemię rozgarnij dopiero po ostatnich przymrozkach. Nie spiesz się,wszystkie hibiskusy budzą się późno do życia. ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu :D nie żałuj Fionce przysmaku .
I tak już wkrótce trawka pójdzie spać.
Moja też zjada trawki, nawet wtedy, kiedy miała swoją specjalnie dla niej sianą.

Ciekawe, jaka to róża rośnie przy Twoim nowym domu ?
Fajnie, że ma teraz owoce. ;:333

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu śliczne Marcinki ;:63 a kotek ząbki pokazał, moje też lubią trawkę :;230
Ta róże to może podkładka wybiła i zdominowała roślinę albo wysiała się dziczka. Dowiesz się o tym wiosną :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie w jesienny dzionek .U mnie słonko.ale ranek jeszcze chłodny, brr!
Kurcze jak tu się przyzwyczaić do chłodów jeszcze większych, a potem do zimy :twisted:
Mam ostatnio mnóstwo liści na nowym ogrodzie . z drugiej strony rośnie tam brzoza i orzech wielgachny.
Śmiecą już tymi liścikami okropnie
Co drugi dzień tańczę z grabiami !! I orzeszki zbieram ,,, na zimę ..Oczywiście .Jak wiewiórka :D Trochę będzie do ciasta trochę do chrupania. Magnez wskazany :wink:

Annes 77-Anuś;iwona0042-Iwonko Sama nie myślałam,że koty zżerają trawki i to jeszcze jakie. Rarytaski, nie zwykłe.ale jak to Fiona - księżniczka, zawsze lubi lepsze
kocimiętkę mam posadziłam ja i na działce ,ale nie zauważyłam,żeby do niej lgnęła.a specjalnie dla niej ją kupiłam
Tutaj w nowym ogrodzie też juz kawałek posadziłam, może się namyśli na nią.
Ale ona woli jak widać bardzie wytworne trawki ;:306
Hibiskusy piękne w tym roku podrosły i kwitną.O dobry pomysł dała mi Stasia do ich okrycia.Tak zrobię !!

iwek-Iwonko Ależ nic, czasami i ja jestem zakręcona..Chryzantemki dobrze,że zimna sie nie boją.Może jeszcze w pełni rozkwitną.aby przymrozków nie było :wink:
Clemkii wszystkie lubię. ale Błękitny Anioł jest - śliczny ;:167

Filemon24-Anitko No tak winowajec przyłapany na gorącym uczynku :) Nie myślałam,ze koty lubią trawki :roll:
Kolorków z każdym dniem mniej ale jeszcze trochę jest .

April-Jolu Dzięki.Ta żurawka to była siewka z nasion moich.ale wygląda bardzo podobna do Shanghai.a może się mylę .
O widzisz, to zwierzaczki roślinki ogrodowe lubią skubać.I twoje też mają jakieś upodobania.
Cleome w tym roku miałampierwszy raz.ale tez mi się podoba bardzo.Jeszcze białe mi się marzy.
Na przyszły rok posieję, zobaczymy coś powinno byc ;:173

stasia_ogrod-Stasiu Kochan dziękuję ci bardzo za miłe słowa a szczególnie za szczegółową instrukcje co do okrycia hibikusów.
Tak zrobię , jak piszesz.bo zima nie wiadomo jaka będzie ;:219
O twoje kicie też mają swoje roślinki do podjadania ot trzpioty ;:306

Ignis05-Krysiu;Maska-Marysiu Ja jej nie żałuje trawki.Kupiłam ja niedawno i nie chciałabym,żeby mi całkowicie znikła, została zżarta ;:185
Nie mam pojęcia cóz to za różyczka pod domem.Jakaś chyba drobna, bo mam drobne listki.Zobaczymy w przyszłym roku.A owoce teraz wyglądają dekoracyjnie ;:108
Marcinki bardzo lubię, bo takie bardzo dekoracyjne sa jesienią, jak mało roślin już kwitnie :wink:

Dobrego dnia kochani wam życzę
Muszę teraz posprzątać dom .Urodzinki syna będą (Wczoraj właściwie.)Ale to taki mój pomocnik wielki ogrodowy i nie tylko
.To dobre dziecko- kurcze stary chłop już( 27 lat i kawaler jeszcze i dziewczyny nie ma .chyba że komputer !!
A Imprezka taka obiadowa z dziadkami tylko.Ale też coś trzeba przyszykować i ciacho tez
I to z jednej strony.Bo ja rodziców juz od bardzo dawna nie mam .Zawsze to smutno, tak bez rodziny :cry:
Dla młodych (kuleżanki i kulegi)to już nie robi, bo nie ma komu w tym roku.Wszystko powyjeżdżało za granicę ;:133

Ale ogrodowe są dla was ;:113
Obrazek

własne jabłuszka smakują najbardziej , jak każde własne owoce,prawda??
Obrazek
Czas z niektórymi roślinkami sie żegnać, przekwitają :cry:
Obrazek

Obrazek

;:167
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
na wiosnę jeszcze bardziej przytnę tego derenia- już mam pomysł jak
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to już wiem dlaczego moje turzyce od strony ścieżki mają ciągle skrócone a z drugiej strony o wiele dłuższe listki...Myślałam,że to sarny ale to się "rypło"..To sprawka wyczekujących na nas kotków... ;:306 A Twoja Fionka jest cudowna! ;:63 ;:333 nawet w chwili podgryzania trawki!
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

mój Filemon jeszcze przed posadzeniem przygryzał mi turzycę widocznie one smaczne są :;230
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Aniu
Widzę że Twój ogród całkiem dobrze zniósł upały i tą suszę ale też pewnie podlewałaś sporo, bo ślicznie wszystko wygląda. Wybacz bo chyba gdzieś przeoczyłam i nie bardzo wiem o czym mówisz pisząc nowy ogród? Czyżby dotychczasowy się powiększył?
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To prawda że jabluszka najsmaczniejsze z własnego ogrodu.
Ja właśnie pije sok wyciśnięty z wlasnych.
Podoba mi się deren z tymi białymi wykonczeniami listkow :lol:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aneczko,ogród jesienny jeszcze bardzo ukwiecony ,u mnie przymrozek skosił liście dyń i niektóre dalie ,ale malin i innych kwiatów jeszcze nie zniszczył,u Ciebie może cieplej było i nic nie masz pomrożone ,bo ślicznie jest w ogrodzie odebrałaś pw o winogronach?pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Październik jak na razie rozpieszcza, ciepłem , kolorami, pięknem, rześkimi porankami .Oby tak najdłużej ;:113
Nie leniuchuję w wolnych chwilach .a dyńki wszystkie moje - z własnego siewu ;:108 ;:108

Obrazek

Patisony też własne i papryka ostra :wink:
Obrazek

marpa-Maryniu;Filemon24-Anitko No widzisz jakie te nasze koty zdolne :;230
A każdy kotek swój choć czasami coś zbroi, to cudny, jak i dzieci , prawda??

IWONA1311 Witaj Iwonko!!
Hortensje podlewałam jak tam byłam.Ale wiesz, wszystkiego nie podlewałam.I raz na kilka dni.
Ale sąsiadka trochę jak mnie nie było to zaglądała i podlewała.Także hortensje i rabaty główne nawet ładnie się trzymały.
Ale Vanilke to mi bardzo przypaliło, Upały listki zredukowały do połowy.Szkoda, bo tak ja lubię.I nie bardzo co jest w niej pokazywać.chyba,że na zimę i tak będą wszędzie suche kwiatostany.
Bo takie ona już ma. :cry:
Oj tak trochę zmian zaszło.z blokowiska przeprowadziłam się do domku z ogrodem,a raczej pustym ogrodem ( trochę iglaków jest, brzoza i orzech wielki) i komórkami.
Oj tam,Bo ja wiem, ile jeszcze mam nie zrobionych rzeczy( w ogrodzie tez ) i kasy na to mi brak .Trudno,powolutku, pomalutku,, do celu kiedyś tam :)

Obrazek

Obrazek

kasia100780-Kasieńko Dzięki za miłe słowa.
W tym roku i jabłonie i brzoskwinie i winogronka ładnie obrodziły ;:108
To do soku jabłkowego jeszcze szarlotka :wink:
Dereń już ma kilka lat.Od 3 lat go przycinam. bo za bardzo się już rozrósł. ale na wiosnę do bardziej przytnę jeszcze .

Obrazek

koziorozec-Marciu Oj szkoda,że juz ten durny przymrozek u ciebie był!
U mnie upały maliny już wcześniej zniszczyły. :evil:
Tak odczytałam o winogronkach.Gapa ze mnie zapomniałam ci za to podziękować .Oj wybacz.I jeszcze raz dzięki.Napisze tam.

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Filemonek to mój synuś :;230 ogólnie to jest bardzo grzecznym zwierzakiem nie chodzi po szafkach blatach karniszach nic mi nie zepsół kot ideał :heja
niestety roślinki są drogie i żeby ogród stworzyć to daleka droga, ale ty już jeden ogród masz to sobie podzielisz i poprzesadzasz roslinki do nowego ogrodu i całkiem szybko go urządzisz :D Hortensjom po przysypuj gałązki to będziesz miała sadzonki na nową działeczkę.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anitko A ja się śmieje ,że Fiona to nasze najmłodsze dziecko ;:306
Ona też jest grzeczna,Ale na szafki potrafi wskoczyć :)
Dokładnie jest jak mówisz, może jedna roślinka, nie jest droga ale roślinki już tak.A do nowego ogrodu potrzeba całe mnóstwo.Z połowę to da się podzielić z mojej działki.
A czy to będzie szybko, to nie wiem,Nie mam tyle kasy,żeby go ładniej urządzić.Ale co mogę to zrobię aby jego wizerunek poprawić ;:108 ;:108
Z hortkami tak zrobię, po gałązkach przysypię.Chociaż nigdy tek nie robiłam,może mi się uda.Zobaczymy :roll:
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jeszcze wciąż mnogość kolorów u Ciebie Aniu :D
U mnie mało bo sucho a ja jakoś siły nie mam na podlewanie i pielęgnację.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Slicznie wyglądają dynie w koszyku.
Lubię takie dekoracje na każda pore roku.
Z checia swoje bym wystawiła na schody przed dom, ale nie mam tam zrobione, więc bezsensu. Może za rok...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”