Witajcie w jesienny dzionek .U mnie słonko.ale ranek jeszcze chłodny, brr!
Kurcze jak tu się przyzwyczaić do chłodów jeszcze większych, a potem do zimy
Mam ostatnio mnóstwo liści na nowym ogrodzie . z drugiej strony rośnie tam brzoza i orzech wielgachny.
Śmiecą już tymi liścikami okropnie
Co drugi dzień tańczę z grabiami !! I orzeszki zbieram ,,, na zimę ..Oczywiście .Jak wiewiórka

Trochę będzie do ciasta trochę do chrupania. Magnez wskazany
Annes 77-Anuś;iwona0042-Iwonko Sama nie myślałam,że koty zżerają trawki i to jeszcze jakie. Rarytaski, nie zwykłe.ale jak to Fiona - księżniczka, zawsze lubi lepsze
kocimiętkę mam posadziłam ja i na działce ,ale nie zauważyłam,żeby do niej lgnęła.a specjalnie dla niej ją kupiłam
Tutaj w nowym ogrodzie też juz kawałek posadziłam, może się namyśli na nią.
Ale ona woli jak widać bardzie wytworne trawki
Hibiskusy piękne w tym roku podrosły i kwitną.O dobry pomysł dała mi Stasia do ich okrycia.Tak zrobię !!
iwek-Iwonko Ależ nic, czasami i ja jestem zakręcona..Chryzantemki dobrze,że zimna sie nie boją.Może jeszcze w pełni rozkwitną.aby przymrozków nie było
Clemkii wszystkie lubię. ale Błękitny Anioł jest - śliczny
Filemon24-Anitko No tak winowajec przyłapany na gorącym uczynku

Nie myślałam,ze koty lubią trawki
Kolorków z każdym dniem mniej ale jeszcze trochę jest .
April-Jolu Dzięki.Ta żurawka to była siewka z nasion moich.ale wygląda bardzo podobna do Shanghai.a może się mylę .
O widzisz, to zwierzaczki roślinki ogrodowe lubią skubać.I twoje też mają jakieś upodobania.
Cleome w tym roku miałampierwszy raz.ale tez mi się podoba bardzo.Jeszcze białe mi się marzy.
Na przyszły rok posieję, zobaczymy coś powinno byc
stasia_ogrod-Stasiu Kochan dziękuję ci bardzo za miłe słowa a szczególnie za szczegółową instrukcje co do okrycia hibikusów.
Tak zrobię , jak piszesz.bo zima nie wiadomo jaka będzie
O twoje kicie też mają swoje roślinki do podjadania ot trzpioty
Ignis05-Krysiu;Maska-Marysiu Ja jej nie żałuje trawki.Kupiłam ja niedawno i nie chciałabym,żeby mi całkowicie znikła, została zżarta
Nie mam pojęcia cóz to za różyczka pod domem.Jakaś chyba drobna, bo mam drobne listki.Zobaczymy w przyszłym roku.A owoce teraz wyglądają dekoracyjnie
Marcinki bardzo lubię, bo takie bardzo dekoracyjne sa jesienią, jak mało roślin już kwitnie
Dobrego dnia kochani wam życzę
Muszę teraz posprzątać dom .Urodzinki syna będą (Wczoraj właściwie.)Ale to taki mój pomocnik wielki ogrodowy i nie tylko
.To dobre dziecko- kurcze stary chłop już( 27 lat i kawaler jeszcze i dziewczyny nie ma .chyba że komputer !!
A Imprezka taka obiadowa z dziadkami tylko.Ale też coś trzeba przyszykować i ciacho tez
I to z jednej strony.Bo ja rodziców juz od bardzo dawna nie mam .Zawsze to smutno, tak bez rodziny
Dla młodych (kuleżanki i kulegi)to już nie robi, bo nie ma komu w tym roku.Wszystko powyjeżdżało za granicę
Ale ogrodowe są dla was
własne jabłuszka smakują najbardziej , jak każde własne owoce,prawda??

Czas z niektórymi roślinkami sie żegnać, przekwitają

na wiosnę jeszcze bardziej przytnę tego derenia- już mam pomysł jak