Na końcu wydmy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na końcu wydmy cz.2

Post »

No takiego trawnika to nawet w Anglii by ci pozazdrościli ;:oj . Prezentuje się pięknie po waszych zabiegach pielęgnacyjnych. U mnie taki trawnik to w sferze marzeń, raczej tych nie do spełnienia przez moje dwie hieny ( czyt psy). Jak moja wyliniała trawka nie jest skopana, to zamiast tego jest zasikana. Zaczynam poważnie myśleć o takiej obroży na prąd aby ograniczyć zniszczenia. Jestem przeciwniczką takich rzeczy, lecz jestem zdesperowana. Dzisiaj połamały mi Abrahamka :evil:
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu te dwa ostatnie zdjęcia, to spokojnie mogłyby się nadawać do jakiejś reklamy w katalogu ogrodniczym ;:167
Po prostu pięknie! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu trawnik u Ciebie jak zawsze pokazowy ;:333 Ja w tym roku jeszcze nie kosiłam trawy,no co za pogoda ;:124
Wczoraj byłam na działce,chwasty rosną na potęgę.Jedynie tulipany mnie pocieszają jak kwitną :uszy
Różyczki po przymrozkach dostały po liściach,ale już wypuszczają świeże.Oby tylko zimna zośka była znośna ;:224
U mnie dziś deszczowo,dobrze,że wczoraj wstrzeliłam się i pojechałam ;:215
Rabata tulipanowa super :D
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu trawnik po wertykulacji ruszył z kopyta wygląda super, chyba będę musiał swój w przyszłym roku też wertykulować, bo efekt super, reszta kwitnień wspaniała, magnolia super sobie poradziła :) Rabatki dobrane kolorystycznie, pięknie to wygląda :)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Przeglądnęłam cały 2 wątek, na więcej nie miałam czasu. Najbardziej zauroczyła mnie Diamond Eyes, piękna róża. Możesz napisać coś więcej o niej. Masz piękne tulipany i magnolię. Będę częstym gościem, choć mało piszącym ;) Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu różanka z bratkami urocza. ;:oj Niezapominajki białe śliczne, ;:215 nigdy takich nie widziałam. Miałam niebieskie u siebie, potem się ich pozbyłam, a teraz znowu zaprosiłam. ;:173 Już się denerwuję nadchodzącymi przymrozkami. ;:202 Dużo słońca. ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, zaglądam na forum z częstotliwością podobną do twojej ;:306 Nie wyrabiam na zakrętach, na prostej też zresztą nie bardzo :;230
Od piątku mam trzeciego dyrektora w tym roku. Masakra.
W domu remont i wszędzie kurz. Nie umiem się z tym wszystkim ogarnąć.
Ale wpadam do ciebie choć na chwilkę bo mam interes. Zajrzyj na pw.

Twoja wiosenna rabatka zachwyca. Tulipany i bratki pięknie wyglądają w takiej gęstwinie.
Trawniczek bardzo dobrze się odbudował. Wertykulacja mu świetnie posłużyła.

Ja też mam ciągłe problemy z kręgosłupem. Coraz częściej używam M do kopania ;:224 A tobie ktoś pomaga?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu podziwiam Twoje tulipany, a chyba jeszcze bardziej trawnik ;:oj U mnie jest traktowany trochę po macoszemu, a ja i tak dążę do zminimalizowania jego powierzchni :;230
Tulipany r e w e l a c y j ne ;:180 Szczególnie ujęła mnie za ;:167 ta rabatka:

Obrazek

Boska ;:215

Aniu, czy Twoje Flaming Purissima zmieniły kolor? Jestem ciekawa, bo Ania twierdzi, że jej się zrobiły żarówiaste, a ja u swoich nie zauważyłam zmian ;:224
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, już miałam się zachwycać tulipanami (ilość powalająca) a potem zobaczyłam twój idealny trawnik ;:202 szczęka zbierana z klawiatury. Warto było całą rodzinę zaprzęgać do pracy ;:108
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Szykuje się ciężka noc. U mnie zapowiadają -3. Agrowółknina poszła w ruch. Okryłam mocno zapączkowane azalie, wszystkie hosty i nowy nabytek jodłę górską.

Obrazek

Co ja się namęczyłam z upchaniem jej do samochodu ;:124 Było zabrać siłacza, a nie młodsze dziecię.
Jechała na leżąco w bagażniku i w czasie drogi torf z doniczki się rozsypał. Czeka mnie sprzątanie samochodu. :twisted:
Jak już wyleciała z tej doniczki postanowiłam ją posadzić. Dziecię wykopało mi dołek i zostawiło mnie z tą zabawą samą, bo nie chciałam, żeby coś połamał. Ledwo byłam żywa po tej atrakcji, ale szczęśliwa. Teraz czekam, żeby się przyjęła. ;:65
Tulipany nie mają sprzyjających warunków do kwitnienia. Pełne gniją od nadmiaru wody i zimna. Inne łamie kot :twisted:

Claudia tylko z daleka dobrze wygląda.
Obrazek

Czas się żegnać z tulipanami , nadchodzą Rh.

Obrazek

Werka, przekazuję wszelkie pochwały mojemu M., który co roku się odgraża, że to ostatni raz tak się bawi z tym trawnikiem.
Dlatego nie mam psa. ;:145
Abrahamka szkoda, mam nadzieję, że odbije. :D

Obrazek

Basiu, jak się dobrze pokombinuje ;:306 A tak naprawdę to jest różnica.

Obrazek
Aniu, koszenie przed nami. Musi troszkę porosnąć, nie mówiąc już o pogodzie.
Przed nami noc z przymrozkami. Róże zostawiłam bez zabezpieczeń. Muszą sobie radzić same.

Obrazek
Mariusz, trawnik potrzebuje wertykulacji.
W ubiegłym roku okrywałam kwitnącą magnolię w czasie przymrozków. W tym jest już za duża.

Obrazek
Justynko, chyba mała dobrze spała, że miałaś czas na przeglądanie całego wątku :tan
Diamond Eyes to miniaturka, prześliczna. Ma ciemne aksamitne kwiaty, podobno pachną. Zimuje dobrze, niestety łapie czarną plamistość. Jest u Kamili.

Obrazek

Jolu, zamieszanie w pracy kiedyś się skończy, a remont tym bardziej :D
Bratki to samosiejki, tylko je poprzesadzałam w równe rządki i na przemian ciemne, jasne.
Pomagają mi chłopcy, ale maturzysta ma teraz wolne od wszelkich prac. Młody jest dokładniejszy i robi mniejsze szkody ;:306
M. ciągle w pracy. Wiem,że to nie twój kolor ;:306

Obrazek

Elwi, oglądałam wcześniejsze zdjęcia i Flaming Purissima zaczyna kwitnąć w ciemniejszych kolorach, a potem blednie. Z tym ,że część kwiatów jest mocniej wybarwiona, a część mniej. Te ostatnie pod koniec kwitnienia są prawie białe.
Rabata, która Ci się podoba zwana jest basenem pepoż :D W tym sezonie ma nowe tulipany. Całe szczęście kwitną w jednym terminie.
Obrazek

Sabinko, tulipanów mogłoby być więcej. Chodzi mi ciosik po głowie na następny sezon :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Nie narzekaj piękne masz te tulipany, moje mizerne, część połamane przez wycinkę świerka a część przez nowego członka rodziny (czyt. pies) .
Masz okazałe a pełne to tak mają jak jest dużo deszczu to robia się ciężkie i opadają taki ich urok.
Życzę ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu spora ta nowa sosna,chyba masz auto kombi? To się nazywa poświęcenie ;:333 Rabata basenowa? proszę o rozjaśnienie ? :oops:
Tulipany cudne,u mnie jeszcze liczę na to,że nie wszystkie zakwitły.Szafirki grubaski rewelacyjne,nigdy ich trafić nie mogę,ale na jesieni poszukam.
I jak po nocy? Mam nadzieję,że rośliny mają się dobrze ;:333
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale pięknie! Wygląda na to, że tulipany nic nie robią sobie z zimna! A ja dopiero dziś uświadomiłam sobie, ze moich kilka iglaczków zaczęło puszczać świeże gałązki. Zawsze to miło!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu jodła górska prezentuje się bardzo ładnie i jest bardzo ładnie rozłożona :) trzymam kciuki żeby się przyjęła :) no już tulipany na wykończeniu, ale na szczęście inne kwiecia zaczynają :heja
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, mam nadzieję że nie miałaś żadnych strat mrozowych... u mnie w nocy spadki były tak chyba do -3.
Dzisiejsza noc już na plusie, mam nadzieję że już za nami te świrowania pogodowe... ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”