Szykuje się ciężka noc. U mnie zapowiadają -3. Agrowółknina poszła w ruch. Okryłam mocno zapączkowane azalie, wszystkie hosty i nowy nabytek jodłę górską.
Co ja się namęczyłam z upchaniem jej do samochodu

Było zabrać siłacza, a nie młodsze dziecię.
Jechała na leżąco w bagażniku i w czasie drogi torf z doniczki się rozsypał. Czeka mnie sprzątanie samochodu.
Jak już wyleciała z tej doniczki postanowiłam ją posadzić. Dziecię wykopało mi dołek i zostawiło mnie z tą zabawą samą, bo nie chciałam, żeby coś połamał. Ledwo byłam żywa po tej atrakcji, ale szczęśliwa. Teraz czekam, żeby się przyjęła.
Tulipany nie mają sprzyjających warunków do kwitnienia. Pełne gniją od nadmiaru wody i zimna. Inne łamie kot
Claudia tylko z daleka dobrze wygląda.
Czas się żegnać z tulipanami , nadchodzą Rh.
Werka, przekazuję wszelkie pochwały mojemu M., który co roku się odgraża, że to ostatni raz tak się bawi z tym trawnikiem.
Dlatego nie mam psa.
Abrahamka szkoda, mam nadzieję, że odbije.
Basiu, jak się dobrze pokombinuje

A tak naprawdę to jest różnica.
Aniu, koszenie przed nami. Musi troszkę porosnąć, nie mówiąc już o pogodzie.
Przed nami noc z przymrozkami. Róże zostawiłam bez zabezpieczeń. Muszą sobie radzić same.
Mariusz, trawnik potrzebuje wertykulacji.
W ubiegłym roku okrywałam kwitnącą magnolię w czasie przymrozków. W tym jest już za duża.
Justynko, chyba mała dobrze spała, że miałaś czas na przeglądanie całego wątku
Diamond Eyes to miniaturka, prześliczna. Ma ciemne aksamitne kwiaty, podobno pachną. Zimuje dobrze, niestety łapie czarną plamistość. Jest u Kamili.
Jolu, zamieszanie w pracy kiedyś się skończy, a remont tym bardziej
Bratki to samosiejki, tylko je poprzesadzałam w równe rządki i na przemian ciemne, jasne.
Pomagają mi chłopcy, ale maturzysta ma teraz wolne od wszelkich prac. Młody jest dokładniejszy i robi mniejsze szkody
M. ciągle w pracy. Wiem,że to nie twój kolor
Elwi, oglądałam wcześniejsze zdjęcia i Flaming Purissima zaczyna kwitnąć w ciemniejszych kolorach, a potem blednie. Z tym ,że część kwiatów jest mocniej wybarwiona, a część mniej. Te ostatnie pod koniec kwitnienia są prawie białe.
Rabata, która Ci się podoba zwana jest basenem pepoż

W tym sezonie ma nowe tulipany. Całe szczęście kwitną w jednym terminie.
Sabinko, tulipanów mogłoby być więcej. Chodzi mi ciosik po głowie na następny sezon